a gdzie tam krzewuszka wisnia jakas, nigra hmmm po glowie mi chodzi
mi sie wydaje, ze ja jej w zeszlym roku nie cielam wogole, bo wlasnie tak slabo kwitla ta forsycja paskudna.
troche przedszkolnych kwiatkow. Tata jednej dziewczynki ma sklep ogrodniczy i podarowal nam cebulki, ktore mu zostaly po sezonie, jakos koncem listopada je sadzilismy z dziecmi.
przy okazji nasza ozdobna pigwa sie zalapala na Foto, tulipany kolorystycznie dopasowane
Rewolucja z tyłu domu
Najgorsze że nie mogę znaleźć żadnej fotki jak wyglądała ta rabata przed. Nie rozumiem. Wychodzi na to że nigdy jej nie fotografowałam całej.
Tuje mocno wychudzone bo z hodowli mojej mamy i za ciasno rosły ale liczymy że je podpasiemy i będzie okej.
Gosia a jak stare sa twoje rozplenice? dzieliłas je już? moje będą u mnie 3 sezon o ile ruszą ale sa ogromne i trudno je było ściąć. Przemknęła mi wtedy myśl , ze może to juz czas na podział...
Iza, ja gotowe kępy po 1,5zł kupiłam i cieszą i może za rok więcej będzie Teraz dopiero widać, gdzie można wcisnąć
Jupi, cieszę się, ale będziesz zachwycona
Skoro na łące, to chyba miodunka lubi leśne i dzikie warunki, cenna informacja, dziękiprzekażę i R. pozdrów
Susan dla ciebie
co rok po kwitnieniu ja już tnę, bo bym nie przeszła i kwitnie
a ja tu walczyłam, masakra, wykopywanie roślin, sadzenie w nowym miejscu, podlewanie i znowu sadzenie, lecę z cisami, skrócę, jak skończę, 100 chyba mam jeszcze...
sadzę gęsto i to bardzo
i uciekam, a mogłam za ten czas dół domu na błysk zrobić, no ale nie tylko pracą się żyje
czosnki po przesadzeniu na bank nie zakwitną
trudno, będzie za rok
tu niebawem Elaty z azaliami, potem liliowce i piwonie
potem trawy i reszta
kanciki jeszcze nie robiłam, czy zdążę
w tym miejscu Elaty są największe, około 1m średnicy
i coś jeszcze wsadziłam i zapomniałam, jak rozpoznam?
czekam aż przy domu będzie busz
tam na rabatę przesadzam limki, ale taki gruz, że nie wiem czy się uda
synowa na błysk wysprzątała, to nie wstyd pokazać
w fugach z 2kg sierści
tu się nieźle zapowiada. już drugi rok z rzędu będzie, że przycinam wszystkie gałązki, co za prostokąt wyłażą
jeszcze dolistny nawóz, czasu brak