Do tego zdjęcia to przyjeżdża ekipa i ustawia to wszystko aby zrobić fotę.
Albo w foto shop upiększają obrabiaja.
Jest to wszystko ładne ale w klimacie śródziemnomorskim.
Ciemno i stale się krokożą, ciężko o lepszą ostrość
To są piękne bażanty. Są puszczane przez myśliwych. Różnią się ubarwieniem szyi i nie tylko (ale szyja rzuca się w oczy). Niedaleko mnie jest ferma bażantów i przepiórek. W tym sezonie myśliwi wypuścili je wokół mojej działki. Piękne ptaki. Dostrzegłem pięć gdy spacerowałem wśród oczeretów ale i te zwykłe, polskie też są. Za każdym razem bażant( ten dziki) się odzywa a ja mu odpowiadam: jestem, jestem
Ula, z chęcią zobaczę pomarańczowe orliki. Swoich muszę dobrze pilnować, bo mszyce je uwielbiają. Z reguły ścinam je po kwitnieniu, aby się nie rozsiewały. Za dużo siewek u mnie się pojawia w sezonie to raz, a dwa, następne kwitnące byliny muszą mieć miejsce
Szukałam fotek orlików i znalazłam dla Ciebie ważkę
i dzielżany
Danusiu witaj bardzo dziękuję za miłe słowa one naprawdę bardzo wiele dla mnie znaczą... i bardzo się cieszę że przyciągamy się bo jesteśmy podobni i mamy w sercu piękno może skryte ...ale zawsze cieszę się że jestem u Ciebie...
a wiesz Danusiu u mnie masakra śniegu nadal nic ...trawa wygląda jakby stado albo parę stad koni mustangów przebiegło...ale to nic kwitną jeszcze ranniki przebiśniegi pod domem i widoczne są pąki akebii lekko ją okryłam wysoko jest i przy sznurkach na pranie ciężko było zobaczymy jak przetrwała jak nie pąki to choć liście będą...a co roku miała coraz więcej drobnych cudnie pachnących kwiatuszków...przybyła mi jeszcze jedna butka lęgowa zobaczymy co się zadzieje...
Teraz jest fajnie choć na noc pewnie mrozi ale w dzień cudne powietrze już nie tak suche i słońce cóż nam więcej trzeba czekamy na wiosnę Danusiu