Mmm super powiedziane, myślałam że można żyć w jednym miejscu bo miłość jest tylko jedna, teraz powolutku sama zaczynam dostrzegać inne możliwości. Rodzą sie nowe marzenia i pojawia się nowa siła twórcza. Cudownie że masz możliwość rozwijania skrzydeł, tylko zdrowia życzyc
Trawnik wyglądał tak. W późniejszym czasie pojawiły się połacie żółtej trawy więc zastosowałem nawóz bioponu na żółknięcie traw ale nie bardzo pomogło. W miejscach zażółcenia trawa bardzo słabo rosła, natomiast w innych miejscach bardzo ładna i gęsta.
Pani Danusiu, jak fajnie, że Pani tu jest Dziękuję O roślinach to ja jeszcze nawet nie myślę, cały czas chodzi mi po głowie mur przy granicy działki, zasłonięcie garażu. Dobór roślin miałam i tak zostawić na koniec. Tylko te drzewa mi nie dawały spokoju.
A od traw się zaczęło. Moje pragnienie, żeby było ładnie.
No i teraz jestem w kropce. Chodzi o płyty. Pomysł na nie wziął się stąd, że tam i tak jest już wydeptana ścieżka i ona tam będzie. Trawa na tym odcinku nie będzie ładna. I przeniesienie kurnika... Muszę to wszystko przemyśleć.
No i właśnie tu jest trochę problem bo jestem początkującym "ogrodnikiem" ale lubię dbać o swoje roślinki i mam nadzieję że dzięki pomocy forum odpowiednio zadbam o trawkę w tym roku. Pozdrawiam
Ja dziś po pracy chcę podobną głupotę popełnić. A w sobotę - na Bronisze, koniecznie. Już poprzednią mnie gnało ale goście przyjechali w piątek i plany runęły
Dobrze, skoro tak, niech zostanie. Tylko martwię się że będzie groch z kapustą i będą pisać ludzie i o zimującym i nie zimującym wszędzie i będzie się wszystko mieszać.
Temat jest tak niszowy i tak mało osób ma te rośliny, że moim zdaniem dwa wątki to za dużo. Ale dobra, moja głowa potem z przenoszeniem postów...
Znam doskonale tę roślinę z angielskich wojaży, jest bardzo popularna i zachwyciła mnie. Od razu kupiłam, ale nic z tego. Zmarzła.
Najgorsze jest to, że ktoś zarabia na złych (z reguły w większości złych) projektach, a my musimy to wszystko korygować i poprawiać.
A nie prościej zamawiać projekty w sprawdzonych firmach i robić nawadnianie prawidłowo?
Strzałka czerwona pokazuje nowoczesny styl, a ty chcesz robić odwrotnie
Dlatego proste linie. Rośliny interpretuj sama, trudno w 2 minuty zrobić dobry projekt, ja jedynie podpowiadam drogę, gotowców nie robię
Ta rozgałęziona ścieżka moim zdaniem głupio wygląda
Kolor niebieski (świerki serbskie formowane) źle wrysowałam granicę działki, bo tam nie jest granica działki, a mi się zdawało że jest, tam widzę, że jakieś klamoty są.
Kurnik przesieś w część końcową jak radzi Anda.
Na tle garażu możesz posadzić kulite drwa z koronami aby zasłąniały budynek, mogą też być 5-6 szt grabów kolumnowych, aby stowrzyły ścisły szpaler. Jeśli śliwy wiśniowe - radziłam 3 - aby się zrosły, nie mają to być wyeksponowane trzy czy dwa drzewa a gęsta ściana zasłaniająca.