Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasiek 15:31, 04 mar 2021

Woliera pełen wypas - brawo zdolniachy raz jeszcze
I zwiastuny pierwsze sa, idzie wiosna, nowe nadzieje i nowe wyzwania
Doranma 17:43, 04 mar 2021

U Ciebie zawsze jest ciekawie Ale ponad 150 stron przez dwa miesiące w sezonie zimowym?! - wybacz, ale nie nadrobię Pozdrawiam cieplutko! Bo u nas zimno jeszcze ...
sylwia_slomc... 18:45, 04 mar 2021

basia3012 napisał(a)

Jest to super pomysł Sylwio. A jak myślisz, co będzie z tymi ptaszkami zimą? Czy gdyby miały ocieploną wolierę wełną lub styropianem to wytrzymają?

To zależy od tego jakie ptaszki byś chciała trzymać. Są gatunki które dają radę i są takie, które na zimę trzeba by zabrać do ciepła.
sylwia_slomc... 18:46, 04 mar 2021

AnnaCh napisał(a)
Nie jestem w stanie nadrobić, wpadłam pomachać

Tak to jest jak się jest w zimie nieobecnym Fajnie, że już Jesteś
sylwia_slomc... 18:47, 04 mar 2021

kasiek napisał(a)
Woliera pełen wypas - brawo zdolniachy raz jeszcze
I zwiastuny pierwsze sa, idzie wiosna, nowe nadzieje i nowe wyzwania

Idzie już, w powietrzu czuć i ptaki śpiewają na całego. Dopieszczamy jeszcze by nam i ptakom było wygodnie
sylwia_slomc... 18:49, 04 mar 2021

Doranma napisał(a)
U Ciebie zawsze jest ciekawie Ale ponad 150 stron przez dwa miesiące w sezonie zimowym?! - wybacz, ale nie nadrobię Pozdrawiam cieplutko! Bo u nas zimno jeszcze ...

Dorotko stron dużo bo się dużo zadziało, będą ptaki ozdobne w ogrodzie i jajko własne teżCzyli zmiany
Gardenarium 19:20, 04 mar 2021

Ciekawa jestem papug i w ogóle jakie ptaki będą. Kiedyś żartowałam, że będę miała różowe flamingi, w Anglii były w Coton Manor. Ciekawe u nas, czy by żyły?

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 19:37, 04 mar 2021

Gardenarium napisał(a)
Ciekawa jestem papug i w ogóle jakie ptaki będą. Kiedyś żartowałam, że będę miała różowe flamingi, w Anglii były w Coton Manor. Ciekawe u nas, czy by żyły?

Z papug na razie mam kupiona samiczkę nimfy, ale jeszcze będzie samczyk na pewno i faliste ale raczej standardy niż te co w sklepach zoologicznych. Standardy są większe i spokojniejsze. Już mam nabyta kurkę kochin miniaturowy i parę kaczek biegusów, jadę w niedzielę na dalsze polowania A potem to całe ptactwo przynoszę do nas od hodowców. W sobotę zakładamy siatkę, ziarno już mam

Co do flamingów w naszym Krakowskim Zoo mają te ptaki i w sezonie są na zewnątrz przy zbiornikach wodnych, nie wiem gdzie trzymają je w zimie.... w ich przypadku karmienie może się okazać chyba kłopotliwe bo one coś tam odcedzają z wody do jedzenia przez to mają taki wykrzywiony ten dziób. Trzeba by dopytać w ogrodzie zoologicznym opiekunów tych ptaków.
Roocika 20:56, 04 mar 2021

Sylwia czekam na Twoje ptaki, brzmi ciekawie
sylwia_slomc... 21:03, 04 mar 2021

Dzisiejsze wiosenne obrazki