Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 22:17, 15 lis 2016

Do góry
Cieszę się z dyskusji pozaogrodoweej , bo ja już o ozdobach świątecznych i gotowaniu czytać nie mogę a przeciez sezon swiąteczny dopiero przed nami !
Wywiadu z profesorem nie przeczytam bo wyczerpałam limit bezpłatnych wejśc na wyborcza.........
Na szczęscie czas edukacji gimnazjalno-licealnej mamy juz za soba. Niezaleznie od moje opcji politycznej jestem za likwidacją gimnazjów, ale również za najwcześniejsza edukacja dzieci ..... Ale przede wszystkim tolerancja nam w tym kraju jest przede wszystkim potrzebna

Dziekuje Ci za poruszeni takich tematów, bo bardzo cenie Twoje doswiadczenie zawodowe
Moja codzienność - ogród Oli 22:05, 15 lis 2016

Do góry
Olu wiesz, ze zegar to nie moja bajka... Gdyby był z miedzi lub stali to bym Ci skradła Wykonanie i pomysł znakomite
Buziaki i podrzuć troche sniegu w Karkonisze bo mi sie chce nart a u nas słabo na razie ze sniegiem.
Lawendowy zawrót głowy 21:57, 15 lis 2016

Do góry
Melduje ze w Auchan choinki z drewna bielonego są, Jedna nawet mojego wzrostu iscie pinterestowa z małymi póleczkami
Ogród Nety- moje marzenie 21:41, 15 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród minimalistyczny wcale nie jest taki minimalistyczny. Wymaga najwięcej staranności i pracy. On tylko wygląda, że jest taki "od niechcenia". Kosztorysowo jest tez najdroższy. Taki ogród to poważna inwestycja: stalowe lub betonowe donice (fundament!), ściany wodne, mnóstwo kamienia (grys, kliniec, żwir), betonowe płyty wtopione w trawnik, szczepione rośliny. Taki ogród ma na forum Madżenka. Malkul, Ola.Czytaj i oglądaj zdjęcia ich ogrodów. Daj sobie spokój z internetowymi pinami. Szukaj zdjęć ogrodów, które mają konkretnych właścicieli. Oni Ci odpowiedzą na Twoje pytania, udzielą porady, podzielą się doświadczeniem, co im rośnie dobrze, co choruje, a co by zmienili.Czytam teraz wątek Moja codzienność- ogród Oli. 1600 stron , jestem na 800. To jest gotowa instrukcja jak założyć ogród nowoczesny. Chylę czoła przed pracowitością jego właścicielki. Wszystkie prace wykonała sama z mężem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli

Dwa lata temu bardzo chciałam ogród nowoczesny i zrezygnowałam, bo własnie wydawało mi się, że jego zrobienie jest strasznie drogie, że wymaga własnie donic, ścian wodnych, architektury. Nie stać mnie było wtedy i nie stać mnie teraz na to. Ale po dwóch latach kombinowania, wiem, że chcę ogród prosty, z niedużą ilością gatunków, poukładany, przejrzysty. Może nie będzie super nowoczesny jak na pinach, może nie będzie w nim super architektury, no i trudno. Ale mam nadzieję, że będzie prosty i przejrzysty, na miarę moich możliwości. Bardzo bym chciała żeby taki był. A czy się uda, to dopiero sie okaże, bo niestety nie mam talentu do komponowania kolorów i faktur. I czasem mam zapędy do wariowania

A wątki dziewczyn znam oczywiście i na pewno będe je prosić o pomoc, Ciebie chciałabym również prosić, bo masz wiele cennych spostrzeżeń i uwag, znasz mnóstwo roślin i fajnie je zestawiasz. Byłoby mi ogromnie miło gdybyś chciała do mnie zaglądać i podpowiadać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:35, 15 lis 2016

Do góry
Juz pisałam, ze tesknię!

Cebule mozesz jeszcze bez problemu sadic . Ja jednak preferuje w październku bo mi łapki przy sadzeniu nie marzną....

Na fotki kulek poczekam do soboty, będe czekać cierpliwie
Ogród Nety- moje marzenie 21:30, 15 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród minimalistyczny wcale nie jest taki minimalistyczny. Wymaga najwięcej staranności i pracy. On tylko wygląda, że jest taki "od niechcenia". Kosztorysowo jest tez najdroższy. Taki ogród to poważna inwestycja: stalowe lub betonowe donice (fundament!), ściany wodne, mnóstwo kamienia (grys, kliniec, żwir), betonowe płyty wtopione w trawnik, szczepione rośliny. Taki ogród ma na forum Madżenka. Malkul, Ola.Czytaj i oglądaj zdjęcia ich ogrodów. Daj sobie spokój z internetowymi pinami. Szukaj zdjęć ogrodów, które mają konkretnych właścicieli. Oni Ci odpowiedzą na Twoje pytania, udzielą porady, podzielą się doświadczeniem, co im rośnie dobrze, co choruje, a co by zmienili.Czytam teraz wątek Moja codzienność- ogród Oli. 1600 stron , jestem na 800. To jest gotowa instrukcja jak założyć ogród nowoczesny. Chylę czoła przed pracowitością jego właścicielki. Wszystkie prace wykonała sama z mężem.

Tak tylko, ze u Oli jest wlaśnie dużo architektury ogrodowej wcale nielatwej, u malkul donice, u Marzenki specyficzna bryła domu, która bardzo dużo wnosi ... żadna z nich nie ma rabat falistych ... według mnie to sporo zmienia ...
Ogród Nety- moje marzenie 21:16, 15 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:40, 15 lis 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Nic nowego nie napiszę :buksy wyglądają super

Bo nic nowego nie ma. Gdyby nie róże to zastanawiałabym się czy wklejać zdjęcia?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:39, 15 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
wlasnie sobie uswiadomilam ze tesknilam za takimi widokami....

A ja za Tobą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:38, 15 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dostanę lampki choinkowe na baterie na giełdzie?

Marne szanse. Większy wybór w Auchan
Ogród Mirelli 22:57, 14 lis 2016

Do góry
Śliczny ten szron ogrodowy, uwielbiam patrzeć na inna odsłonę ogrodu w takiej zimnej koszulce
Typografia ogrodu 22:15, 14 lis 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
no ja wiem ja wiem
czego się tu można spodziewać
w depresję można popaść że człowiek takie nie handmaydowy

Łukasza bombka śliczna
Asia a twój prosty stroik
of corse

Witaj w klubue

Jak potrzebujesz wsparcia dmą link, gdzi emitent kupic
Typografia ogrodu 22:15, 14 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a ja mam obserwacje z ogrodowiska i okolic moich....umbry ,aja bardzo rozlazly na boki system korzeniowy...i Wszedzie d gdzie sa posadzone w podjezdze padaja....jakby nie mialy skad wody pic.

Ps - tak wyskoczylam jak fikip z konopi a przyszlam na inspiracje swiateczne

Korzenie moich umbr wędrują w okolicach tarasu, tak na średnicy 3-5 m... A rosną u mnie od 6 lat...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:07, 14 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
No i I. Ma piękne papiery na prezenty ale ozdoby niestety plastikowe choć niektóre zdają się być szklane.ale tylko zdaja
kupiłam zwykły papier beżowy w kolorze podłogi Stalam nad miedzianym ale się nie zdecydowałam. Może wstążki tylko miedziane dokupię Licze na giełdę w tym roku

Ps Kupiłam gwiazdę z lampka jak Twoje z Fb w kolorze miedzianym
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:05, 14 lis 2016

Do góry
Wciąż się zachwycam tym żółtym kolorem !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:59, 14 lis 2016

Do góry
Hm coby tu napisać o dzieciach? Chyba to ze trzeba wytrzymać u dziewcząt do 18 roku zycia a u chłopców do ok 19-20...... Trudno będzie ale potem nadchodzą lepsze czasy

Dokupiłam sobie miedziane ozdoby w TK max bo moja farba (nie spray bo M żle mnie zrozumiał) Dan Braven to złota kupa z odcieniem miedzi (????????) chyba takiej podrobionej....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:42, 14 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
byłam dziś w szwedzkim sklepie ...widziałam papierowe bombki origami ...nie skusiłam sie ...nie mam gustu znaczy staromodna jestem i ten sklep coraz bardziej tandetny się robi jak dla mnie

ozdób postanowiłam nie kupować ...chyba ze spotkam ładne szklane czerwone bombki ....nie gładkie ..tylko w coś pomalowane.... elegancko

a ja kocham te estetykę papierowych ozdób. Czekam na dostawę z H&M
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:40, 14 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U nas mroz juz od kilku dni ale za to piękne słońce.tyle że dziś w południe słońce przemienił o sie w taką mgle że na 20 m widać na drodze...

Asiu gdy słońce swieci , to ja nawet czasem zapomnę odsłonić żaluzje w biurze.... Z powodu mgdy i gołoledzi odpuściłam dzisiaj joge... Wystraszyłam sie warunków. Czy czerwone wino mi zrekompensuje relaks na jodze?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 14 lis 2016

Do góry
Stale w miejscu gdzie wpisuje posty mam reklamy. Gdy próbuję dokonać korekty klikam na reklame."..Nie moge w google na ipadzie zablokować reklam. Czy ktos wie jak to zrobic? W safari znalazłam , w google nie moge...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies