Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Tu ma być ogród :) 13:22, 04 lut 2018

Do góry
wow ty już po nartach,my w sobote dopiero a młodsza zapalenia płuc dostała :/
zawsze coś..
piękna zima u Ciebie, u nas w centralnej zielono. podobno nawrót ma być ale moze mnie ominie akurat
Ogród z wilkiem zamkn. 11:24, 04 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Magda zatrzymaj się! planujesz nowe zakupy a ogród masz zapakowany drzewami i roślinami które chcesz oddać. na spokojnie..
wypisz wszystko co masz od przedogródka do brzozowej. to z tego trzeba coś ułożyć a nie kupować kolejne gatunki
może wystarczy wiśnie rozsunąć? bo jeśli chcesz kupić nowe graby dlatego że wisienki maleńkie to wiesz że pare tysięcy wydasz na duże drzewa? a jak kupisz małe to po co znowu kolejne?

100/100
Przerwa na kawę... 10:56, 04 lut 2018

Do góry
Ja zima też się nie przejmuje zresztą wiosną poza frontem też nie
Ja planuje zmiany na różance też ale może tylko część będzie róż do przesadzenia bo głównie zywoplicik bukszpanowy będę prostopadle przesadzać. Koło zataczam, mówię ci Iwona sama mam już siebie dosyc
Tu ma być ogród :) 10:54, 04 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

aż nie wierzę..
ja swoje mam rok a podlewałam może z 4 razy...rosną jak szalone

Też się zdziwiłam, no żeby Asia?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:51, 04 lut 2018

Do góry
Śliczne wianki! Ja jeszcze nigdy żadnego nie miałam a widzę że to chyba standard się robi mus się poprawić
Ogród z wilkiem zamkn. 22:40, 03 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Podoba mi się wersja 2 i 5

Mi też piątka najbardziej narazie siedzi wtedy bym tylko 3 lub 4 graby musiała kupić resztę mam

anna_t napisał(a)
Magda zatrzymaj się! planujesz nowe zakupy a ogród masz zapakowany drzewami i roślinami które chcesz oddać. na spokojnie..
wypisz wszystko co masz od przedogródka do brzozowej. to z tego trzeba coś ułożyć a nie kupować kolejne gatunki
może wystarczy wiśnie rozsunąć? bo jeśli chcesz kupić nowe graby dlatego że wisienki maleńkie to wiesz że pare tysięcy wydasz na duże drzewa? a jak kupisz małe to po co znowu kolejne?

Masz rację - muszę listę zrobic tego co mam
Właściwie wg piątego planu tylko graby bym musiała kupić ,ale takie bardziej okazalsze jeszcze nawet nie orientowałem się w ich cenach ..... parę tysięcy nie wydam na pewno ..... może i tak się okazać ,że tylko zlikwiduję trawę i porozsadzam co tam jest .... ech te dylematy ..... dziękuję za rady

kaz742011 napisał(a)
Z obrazka bardziej podoba mi się opcja z wielopniowym drzewem. Ale czy w realu będzie to tak fajnie wyglądało? Musiałoby być dosyć dorodne, żeby taki efekt uzyskać. U mnie dom sąsiada mają zasłaniać 3 umbry posadzone w szpalerze przed żywopłotem z tuji. Na razie efektów brak bo wszystko jeszcze małe. Ale za jakiś czas może się doczekam .

Doczekasz się napewno
Dziękuję za kolejny głos muszę teraz rozeznanie zrobic w cenach
Ogród z wilkiem zamkn. 21:05, 03 lut 2018

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 20:41, 03 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

wow ty też tak masz??
mój M zawsze mowi że ja tak lubię zmiany że ciekawe kiedy jego będę chciała zmienić

u mnie jest prawie ta samo tylko moj już mówi, że dziwi się, że jego jeszcze nie wymieniłam
Ogród niby nowoczesny ale... 20:21, 03 lut 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

No nudzi mi się mąż to trza było remont wymyślić

wow ty też tak masz??
mój M zawsze mowi że ja tak lubię zmiany że ciekawe kiedy jego będę chciała zmienić
Zakręcony ogród 07:54, 01 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

taki żeby nie było przerw w żywopłocie.niewiem ile masz tam metrów?cis baccata to nawet co 80cm się sadzi

ok 4m. Przypadkowo odpowiedziałaś na nie zadane pytanie dot sadzenia baccaty w innej części będzie na pewno
Typografia ogrodu 23:13, 31 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

ty jeszcze wierzysz w moją wyobraźnie?? szacun
wystarczy spojrzeć na pare moich fotek i widać że kiepski u mnie poziom
trzeba ją ćwiczyć
Typografia ogrodu 22:36, 31 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a wyobraznia?

ty jeszcze wierzysz w moją wyobraźnie?? szacun
wystarczy spojrzeć na pare moich fotek i widać że kiepski u mnie poziom
Typografia ogrodu 21:58, 31 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

a znasz jakieś piny z takimi ścieżkami jak w twoim pomyśle?

To trochę podobne
http://www.stylisheve.com/following-gray-brick-road-california-beachside-courtyard-janet/
Typografia ogrodu 21:53, 31 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

a wyobraznia?
Moja codzienność - ogród Oli 20:45, 31 sty 2018

Do góry
wiedziałam!!!!
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Typografia ogrodu 20:09, 31 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tu dokładnie ma metr szerokosci. Jakas irga może co koszenie jej nie zaszkodzi ale jakas miniaturowa odmiana. I płaska co by chodzić po nie się dało.... kurczę trudne miejsce to będzie

Typografia ogrodu 19:51, 31 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

wiedziałam że ty stworzysz coś fajnego
nie myślałam o źwirze tam więc bardziej mi się druga wersja podoba.
znasz coś zadarniającego na totalną patelnie? na tych środkowych będą klony Ginala z kostkami cisowymi i trzcinnikami ostrokwiatowymi. dobrze żeby pasowało to zadarniające do rabat bo twoim pomyśle to by wszystko było połączone już bez paska trawnika pomiędzy.
ja wcześniej myślałam żeby ta ścieżka miała metr jak płyty + 20-30cm trawnika i rabata
tu dokładnie ma metr szerokosci. Jakas irga może co koszenie jej nie zaszkodzi ale jakas miniaturowa odmiana. I płaska co by chodzić po nie się dało.... kurczę trudne miejsce to będzie
Nowocześnie z różAnką :D 19:47, 31 sty 2018

Do góry
wkleję do siebie ku pamięci
nawigatorka napisał(a)
dokładnie na pamiętam Twojego układu ale zrobiłam dwie wersje w pierwszej krawężniki w kamyczkach - łatwiej do koszenia i utrzymania. krawężniki swobodne więc zużyjesz ich tyle ile chcesz. 15 metrów to dość długa ścieżka by robić z krawężnika przy krawężniku. fajnie by rabaty wbijały się w ścieżkę trochę - jako odstęp między tymi rabatami planujesz?

druga wersja swobodna ale trudności z utrzymaniem trawy... chyba ze na bokach ścieżki i wewnątrz posadzisz coś zadarniającego

znasz coś zadarniającego na totalną patelnie? na tych środkowych będą klony Ginala z kostkami cisowymi i trzcinnikami ostrokwiatowymi. dobrze żeby pasowało to zadarniające do rabat bo twoim pomyśle to by wszystko było połączone już bez paska trawnika pomiędzy.
ja wcześniej myślałam żeby ta ścieżka miała metr jak płyty + 20-30cm trawnika i rabata
Typografia ogrodu 19:46, 31 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dokładnie na pamiętam Twojego układu ale zrobiłam dwie wersje w pierwszej krawężniki w kamyczkach - łatwiej do koszenia i utrzymania. krawężniki swobodne więc zużyjesz ich tyle ile chcesz. 15 metrów to dość długa ścieżka by robić z krawężnika przy krawężniku. fajnie by rabaty wbijały się w ścieżkę trochę - jako odstęp między tymi rabatami planujesz?

druga wersja swobodna ale trudności z utrzymaniem trawy... chyba ze na bokach ścieżki i wewnątrz posadzisz coś zadarniającego

Chaos kontrolowany 17:54, 31 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
fiu fiu w jakich szpileczkach się do ogrodu chodzi
czyli szybki przyrost to cecha seslerii bo moja heufi coś tak też potroiła wielkość od posadzenia. z 5 sadzonek mam już 15 a na wiosnę będę z nich robić około 40 bo na front potrzebuję
okrywałaś magnolię?

Szpileczki to taki niemechaniczy aerator
Ja też zamierzam albo podzielić albo dokupić. Rzeczywiście sporo przyrosła, a to lubię.
Mam 4 magnolie i nigdy żadnej nie okrywałam. Ale zawsze przykrywałam korzenie korą, a w tym roku zupełnie goło pod nimi. Twarde muszą być, ale zobaczymy co z nich będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies