Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Chaos kontrolowany

Chaos kontrolowany

anna_t 17:31, 31 sty 2018

fiu fiu w jakich szpileczkach się do ogrodu chodzi
czyli szybki przyrost to cecha seslerii bo moja heufi coś tak też potroiła wielkość od posadzenia. z 5 sadzonek mam już 15 a na wiosnę będę z nich robić około 40 bo na front potrzebuję
okrywałaś magnolię?
Bogdzia 17:44, 31 sty 2018

Widzę ze tu juz wiosenne rozmówki o sprzęcie i trawkach więc wiosna musi byc blisko. Pozdrówka.
AnkaK 17:51, 31 sty 2018

makadamia napisał(a)
U mnie dokładnie tak samo. Zwłaszcza w kwestii chwastów.
Aż się zastanawiałam, czy nie powinnam się wziąć za pielenie

No ja część 6 stycznia, a część dziś wypieliłam. Powiem nawet, że było to całkiem przyjemne. Wyposzczona ogrodowo po zimie jestem
AnkaK 17:54, 31 sty 2018

anna_t napisał(a)
fiu fiu w jakich szpileczkach się do ogrodu chodzi
czyli szybki przyrost to cecha seslerii bo moja heufi coś tak też potroiła wielkość od posadzenia. z 5 sadzonek mam już 15 a na wiosnę będę z nich robić około 40 bo na front potrzebuję
okrywałaś magnolię?

Szpileczki to taki niemechaniczy aerator
Ja też zamierzam albo podzielić albo dokupić. Rzeczywiście sporo przyrosła, a to lubię.
Mam 4 magnolie i nigdy żadnej nie okrywałam. Ale zawsze przykrywałam korzenie korą, a w tym roku zupełnie goło pod nimi. Twarde muszą być, ale zobaczymy co z nich będzie.
AnkaK 17:56, 31 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Widzę ze tu juz wiosenne rozmówki o sprzęcie i trawkach więc wiosna musi byc blisko. Pozdrówka.

Taka zima jak teraz to nie zima. Dzieciaki mają ferie, nawet na sanki iść nie można. W góry nie pojechaliśmy i dobrze, bo z Zakopca znajomo donoszą, że szaro i buro i tylko zakopiańskie, doskonałej jakości powietrze wdychają
Więc albo niech będzie biało, albo niech już się zieleni.
BKosimkArt 18:00, 31 sty 2018

AnkaK napisał(a)

Szpileczki to taki niemechaniczy aerator
Ja też zamierzam albo podzielić albo dokupić. Rzeczywiście sporo przyrosła, a to lubię.
Mam 4 magnolie i nigdy żadnej nie okrywałam. Ale zawsze przykrywałam korzenie korą, a w tym roku zupełnie goło pod nimi. Twarde muszą być, ale zobaczymy co z nich będzie.

Ja magnolii też nie okrywam bo jest wielka ale zawsze zostawiam na zime jej liście bo nieźle chronią... dorobiłam się też sporo odkładów gałeziowych
Muszę je tylko kiedyś wykopać...
Bogdzia 18:00, 31 sty 2018

AnkaK napisał(a)

Taka zima jak teraz to nie zima. Dzieciaki mają ferie, nawet na sanki iść nie można. W góry nie pojechaliśmy i dobrze, bo z Zakopca znajomo donoszą, że szaro i buro i tylko zakopiańskie, doskonałej jakości powietrze wdychają
Więc albo niech będzie biało, albo niech już się zieleni.

Wybieram zieleń.
AnkaK 18:01, 31 sty 2018

Widziałam Twoją, ale toż to wielkolud przy moich. Moje malutkie. A jeszcze dwie w zeszłym roku ze 2 razy przesadzałam, więc cieszę się, że jeszcze dyszą
AnkaK 18:04, 31 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Wybieram zieleń.

Ja do połowy marca mam urwanie głowy w pracy i będę siedzieć do zmroku, więc z jednej strony ogród i tak musiał by poczekać, ale stopniowo coś mogło by się zielenić, w końcu weekendy wolne.
Ja w każdym razie oprotestowuję prognozy mówiące, że zima do połowy kwietnia ma być.
Margerytka40 18:27, 31 sty 2018

Zobaczyła trochę słońca i na wagary od razu . No sesleria Ci porosła że ho ,ho.