Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Toszka 18:05, 03 lut 2018

Magleska napisał(a)
lepiej z trzema drzewami ,czy z jednym wielopniowym ?
w tym garden puzzle ciężko mi to pokazac o co chodzi

Czekaj, bo ja jednego nie rozumiem - po prawej masz juz jakieś drzewka. Z tyłu tuje...skąd ten przymus dosadzenia jeszcze kolejnego drzewa/drzew.?
Magleska 18:08, 03 lut 2018

Toszka tamte będę przesadzać - to są bardzo małe wiśnie royal burgundy chyba ,i one zanim zasłonią to wieki miną pozatym dałam je za gęsto coś ok 1,20
A te cisy też jeszcze maleństwa
A tam dalej z boku ,to dopiero jest misz- masz na rabacie metr szerokiej są : 2 iglaki ,metasekwoja ,dąb ,grab nie wiem jaka odmiana ,ale płacząca ,migdałek ,jablonka i złotokap
Tu trochę widać ten chaos

Tu z lata jeszcze ale tylko kawałek widać
sylwia_slomc... 18:27, 03 lut 2018

Podoba mi się wersja 2 i 5
anna_t 21:05, 03 lut 2018

Magda zatrzymaj się! planujesz nowe zakupy a ogród masz zapakowany drzewami i roślinami które chcesz oddać. na spokojnie..
wypisz wszystko co masz od przedogródka do brzozowej. to z tego trzeba coś ułożyć a nie kupować kolejne gatunki
może wystarczy wiśnie rozsunąć? bo jeśli chcesz kupić nowe graby dlatego że wisienki maleńkie to wiesz że pare tysięcy wydasz na duże drzewa? a jak kupisz małe to po co znowu kolejne?
kaz742011 21:18, 03 lut 2018

Z obrazka bardziej podoba mi się opcja z wielopniowym drzewem. Ale czy w realu będzie to tak fajnie wyglądało? Musiałoby być dosyć dorodne, żeby taki efekt uzyskać. U mnie dom sąsiada mają zasłaniać 3 umbry posadzone w szpalerze przed żywopłotem z tuji. Na razie efektów brak bo wszystko jeszcze małe. Ale za jakiś czas może się doczekam .
Magleska 22:40, 03 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podoba mi się wersja 2 i 5

Mi też piątka najbardziej narazie siedzi wtedy bym tylko 3 lub 4 graby musiała kupić resztę mam

anna_t napisał(a)
Magda zatrzymaj się! planujesz nowe zakupy a ogród masz zapakowany drzewami i roślinami które chcesz oddać. na spokojnie..
wypisz wszystko co masz od przedogródka do brzozowej. to z tego trzeba coś ułożyć a nie kupować kolejne gatunki
może wystarczy wiśnie rozsunąć? bo jeśli chcesz kupić nowe graby dlatego że wisienki maleńkie to wiesz że pare tysięcy wydasz na duże drzewa? a jak kupisz małe to po co znowu kolejne?

Masz rację - muszę listę zrobic tego co mam
Właściwie wg piątego planu tylko graby bym musiała kupić ,ale takie bardziej okazalsze jeszcze nawet nie orientowałem się w ich cenach ..... parę tysięcy nie wydam na pewno ..... może i tak się okazać ,że tylko zlikwiduję trawę i porozsadzam co tam jest .... ech te dylematy ..... dziękuję za rady

kaz742011 napisał(a)
Z obrazka bardziej podoba mi się opcja z wielopniowym drzewem. Ale czy w realu będzie to tak fajnie wyglądało? Musiałoby być dosyć dorodne, żeby taki efekt uzyskać. U mnie dom sąsiada mają zasłaniać 3 umbry posadzone w szpalerze przed żywopłotem z tuji. Na razie efektów brak bo wszystko jeszcze małe. Ale za jakiś czas może się doczekam .

Doczekasz się napewno
Dziękuję za kolejny głos muszę teraz rozeznanie zrobic w cenach
Magleska 09:35, 04 lut 2018

Zima wróciła miłej niedzieli
patrycja 10:15, 04 lut 2018

Też tak mam
Toszka 11:24, 04 lut 2018

anna_t napisał(a)

100/100
123mokry 14:09, 04 lut 2018

Hej pare 100 za 3 (około 300) graby fastigiata kopane z gruntu (2 -2,5m) a wszędze są ja je także uwielbiam , na wielopniowe takie będziesz czekać do późnej starości bo wolniej rosną, pomyśl a może coś w innym kolorze mi się strasznie podoba i chce go mięć (ale nie wiem gdzie) Acer platanoides Princeton gold(około 300zł za drzewo 5-6m)