Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 21:15, 11 wrz 2025

Do góry
Dziś znów wyczarowałam chwilę na ogródek mimo bycia samotną matką przez 2 tyg.
dosadziłam 2 niskie cisy oraz 2 na nóżce/lizaczki... też własnej hodowli

pózniej wziełam się za irysy. niby zrobiłam zdj jakie odmiany gdzie posadziłam. No ale teraz to juz 100% pewnosci nie mam. starałam się sadzić grupami, ten sam kolor. Myślę, że posadziłam:
-Safari Sunset w 2 miejscach
- Parisian Dawn w 2 miejscach
- Epicenter 1szt

Muszę do Pani napisać o piwonie bo tych tutaj planuję sporo, a cos nawet nie ma zaksiegowanego przelewu mimo, że zrobiłam w sierpniu jeszcze. Może po prostu są zajęci i nie ksiegują na bierząco...

w koncu dziś ciut popadało. nie na tyle żeby mokro było na więcej niż 1cm, ale zawsze to mniej się kurzy

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 20:19, 11 wrz 2025

Do góry
Skarpa osiedlowa trochę chwastów u podnóża, ale ujdzie Wywaliłabym z niej bordowe berberysy, bo jakieś niskie są, w ogóle ich nie widać, irga je poprzerasta w końcu.
Berberysy Green Carpet łapią jesienne kolorki, irga ma pełno koralików

Do klona już dziś nie dotarłam,głowa mi pęka...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:56, 11 wrz 2025

Do góry
an_tre napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich fanów ogrodowiska

Ale ładne naturalne bukietki Też pozdrawiam Aniu
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:53, 11 wrz 2025

Do góry
Te mi wyrosły, będę zbierać nasiona

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:58, 11 wrz 2025

Do góry
Nie dość, że mój krwiściąg Menziesa taki marny, to jeszcze obżarła go ta gąsienica kuprówki rudnicy.Gąsienice kuprówki rudnicy pokryte są włoskami, z którymi kontakt powoduje stany zapalne skóry. Styczność z nimi może powodować obrzęki i podrażnienia. Znalazłam na razie tylko jedną...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:26, 11 wrz 2025

Do góry
Pozdrawiam wszystkich fanów ogrodowiska

Bylinowa łąka 15:51, 11 wrz 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Czarcikęs już ogromny. To jedna sadzonka.

Nie znam tej rośliny, ale nazwa. Skojarzenie mam z Uroczyskiem.
Coraz gęściej u Ciebie i masz roślinki, których nie znałam.
Anna i Ogród 2 14:40, 11 wrz 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Wykonałam małe planowanie nasadzeń. Wstępnie jestem zadowolona i już widzę to w wyobraźni

Ach, uwielbiam takie rysuneczki i wizualizowanie sobie efektu
Bardzo jestem ciekawa Twoich łąkowych nasadzeń i tego na ile "pozwolisz" im przerastać roślinnością rodzimą i co z tego wyniknie. To jest temat który mnie nieustannie fascynuje, takie łąki lekko kontrolowane, nie plewione jak rabaty, ale jednak też nie zostawione zupełnie samym sobie (bo z tym mam złe doświadczenia, byliny zostawały całkowicie wyparte przez lokalne chabazie). Już się nie mogę doczekać dalszych odcinków tej przygody!
A rodzice też działają ogrodowo, czy oni będą mieszkać, ale ogród będzie tylko pod Twoją opieką?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:57, 11 wrz 2025

Do góry
Dziś tyle

U Polon 13:00, 11 wrz 2025

Do góry
Polon napisał(a)
Szersze ujęcia - niech się dzieje

Prawy róg przy wejściu

Rany, Gosia ale tu u ciebie ładnie! Skąd ten wstyd? Super ci idzie.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:48, 11 wrz 2025

Do góry
Pada!!! I to dosyć ładnie i to zaczęło w nocy. W kontrolnej misce jest 1 cm, co jest osiągnięciem wielkim, niespotykanym u mnie od co najmniej 2 miesięcy.
Hurra!
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:04, 11 wrz 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

To mi wygląda na grzyba.
Przydałoby się popryskać.
Ogród prawie wymarzony … 08:17, 11 wrz 2025

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
I Grabóweczka - tu się dzieje

Jeszcze nie wszystkie horty mają kwiaty ale czekam cierpliwie

Gaura zakwitła drugi raz, jeżówki mam „ wielkie”- ogólnie rabata mi się podoba barrrdzo.

Piękny miszmasz, bardzo mi się to miejsce podoba. Ucałuj jubilata. Chyba zajrzę do Lidla, w poszukiwaniu czarnych tulipankow.
W zgodzie z lasem 08:12, 11 wrz 2025

Do góry
Lubelskie to już pewnie dla Ciebie za daleko? Zerknij tutaj - https://www.ogrodowisko.pl/watek/11416-nowoczesny-dlugi-waski-rozowo-bialy?page=315. Wrzucałam zdjęcia z wypadu.

Akurat widać mniej więcej, ile można do bagażnika upchać

Oj, oj, upchać tam można o wieeeeeele więcej. Mnóstwo miejsca jeszcze u Ciebie zostało. Mistrzynią pakowania roślin do bagażnika jak dla mnie jest Agapant. Zobacz jaka wprawa i ile się zmieściło:

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:05, 11 wrz 2025

Do góry
Kupiłam 2 rodzaje hortek Pinkachu i 2 szt hortek wiśniowych.

Mam wątpliwości czy ta Pinkachu to jest to, może ktoś ma taką i mnie uspokoi !!!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 07:56, 11 wrz 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
[...]
Z pomidorów już jeden krzak wyleciał. Jakieś grzybowe dziadostwo się przyplątało... Mam nadzieję, że reszty nie weźmie. Wczoraj do godziny 23 przedzierałam się przez pomidorowe chaszcze. Przycinałam od góry, trochę przerzedzałam liście, bo szklarnia dla nich za niska, rozrosło się to diabelnie przez to, że nie poświęciłam im tyle, ile powinnam. Za rok max 20 krzaczków! Więcej nie trzeba

[...]

Jestem ciekawa Twojej opinii o najlepszym i najgorszym pomidorze z tego sezonu. Wiem, że sporo ich miałaś. Jak wrócisz to proszę podziel się
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 23:42, 10 wrz 2025

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Zimowity

Cudowne, jak to się stało, że jeszcze nie mam ich u siebie? Czas to nadrobić. Czy ty cebulki wykonujesz na zimę?

Boazeria na suficie wygląda bosko.
W zgodzie z lasem 23:37, 10 wrz 2025

Do góry
A w ubiegły weekend wybraliśmy się - wreszcie, po raz pierwszy! - do polecanych tu przez tak wiele osób Ogrodów o Zielonych Progach. Co za fantastyczne miejsce, sprzedające faktycznie cenne dla ogrodów byliny, a nie jak bywa w innych miejscach, głównie kwiatki jednoroczne dla krótkotrwałej uciechy.
I jak strategicznie że mają te wózki Akurat widać mniej więcej, ile można do bagażnika upchać

Sadzenie w toku

A polecicie może jakieś równie zacne źródło krzewów? Najchętniej na północ/zachód od Warszawy, ale za Waszą polecanką pojedziemy nawet gdzieś dalej
W zgodzie z lasem 23:29, 10 wrz 2025

Do góry
Poszłam przyjrzeć się kruszczykowi i faktycznie, tworzy nasionka!

Tym bardziej warto było spłukiwać na czas mszyce, żeby zdołał zakwitnąć. Ciekawe, czy i na ile chętnie się rozsiewają?
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:38, 10 wrz 2025

Do góry
Myślicie, że to choroba grzybowa? Za dużo/za mało wody? Poprawiłam jego zbyt głębokie sadzenie, zrobić oprysk na grzyba czy już go teraz zostawić w spokoju?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies