Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród KasiWB - część II 19:52, 14 kwi 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Kasiu przesadzanie to normalna rzecz
Piękna wiosna u Ciebie, a jak różowa magnolia - Suzanka chyba - dużo ma pąków w tym roku ?
Mój ogród też nie jest duży, a roboty nie idzie przerobić ... do tego ta ćma, pryskam czym popadnie od gąsienic i jakoś dają radę oczywiście buksiki, nie gąsienice
Będzie się działo u Ciebie, zdawaj relacje Co byś nie robiła i tak jest super. Ja też lubię zmiany, tylko sił brakuje ...

Cześć Aniu tak,tak, ogrodnicy lubią przesadzać ) już nie wiem, który to już raz będę przesadzać. Muszę gdzieś kupić kilka worków ziemi ogrodowej ale nie wiem gdzie. Musi być dobra, nie torfowa. Chyba podzwonię, może mi dowiozą.
Nie wiem jaką mam magnolię, kiedyś ją dostałam od pewnej pani, która też nie wiedziała jaka to odmiana, może Suzanka słabo rośnie u mnie, w tym roku też kilka pączków ma, ale szału nie ma.
Kiedyś płakałam, że działka taka mała, a teraz odwrotnie, tak jak piszesz, nie idzie przerobić. Już nadzoruję czy gdzieś nie ma gąsienic... brrr... póki co nie zauważyłam, ale wiemy że to tylko kwestia czasu. Wygrabiłam mnóstwo suchych listków spod bukszpanów... Będziemy wkrótce pryskać.
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Na razie stan ogródka mnie nie zadowala Ale będę działać.
Serdecznie pozdrawiam
Ogród na glinie 19:35, 14 kwi 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Uwielbiam Susan. Ten kolor i kwiat, po prostu mnie zachwyca

To moja jedyna magnolia. Pierwszy raz w pełni u mnie kwitnie. Nieduża ale jak na nową to dość duża.
Hortensjowo 19:26, 14 kwi 2020

Do góry
A tu chciałam pokazać co widać w głębi jak się stoi na tarasie. W narożniku przed żywopłotem cisowym rośnie magnolia (być może Elisabeth lub pomylona Honey Tulip). Hortensje i miskanty dopiero odbijają i tam też są potrzebne tetrisy. Ale to później.
Blaski i cienie nowego życia 18:56, 14 kwi 2020

Do góry
Ta żółta magnolia to moje chciejstwo, niestety miejsca brak więc podziwiam.
Ogrodowki też mi zmarzły.. trudno.
Do raju daleko - u Ewy 18:51, 14 kwi 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ewuś pięknie tulipanowo, magnolia bosko kwitnie a w donicach energetyczne kolorki, cudnie pozdrawiam

Takich energetycznych kolorków potrzeba po zimie Brakuje mi ciągle farby do donic. Nie mogę się za to zabrać. Może w tym roku mi się uda. Magnolie uwielbiam. Mam tylko dwie, ale to i tak dużo na mój ogródek
Buziaki
Do raju daleko - u Ewy 18:42, 14 kwi 2020

Do góry
Ewuś pięknie tulipanowo, magnolia bosko kwitnie a w donicach energetyczne kolorki, cudnie pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:35, 14 kwi 2020

Do góry
Gochna napisał(a)

Agatko pięknie to u Ciebie się zlewa. Magnolia gwiazdorzy. Jest piękna

Pozdrawiam wiosennie.

Pozdrawiam Gosiu wiosna przewrotna dzisiaj, ale ja ciepło i wiosennie Cię pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:24, 14 kwi 2020

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aga masz super Rodzinkę malutka słodziutka

Ile lat ma Twój ogród ? wszystko masz takie duże dojrzałe ...
magnolia cudna

Dziękuję Agatko, rodzinka dziękuje z daleka
Ogrodowi to już 20 lecie mija, nie liczę nawet

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:01, 14 kwi 2020

Do góry
Aga masz super Rodzinkę malutka słodziutka

Ile lat ma Twój ogród ? wszystko masz takie duże dojrzałe ...
magnolia cudna
Szmaragdowy Zakątek 17:25, 14 kwi 2020

Do góry
Troszkę mojej weekendowej wiosny...

W tym roku zakwitły tulipany....tylko dwa!!! Za to mahonia szaleje !

Magnolia nareszcie piękna....

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:27, 14 kwi 2020

Do góry
Zaczyna kolejna magnolia
Kupiona jako Stellata Rosea

Do raju daleko - u Ewy 14:37, 14 kwi 2020

Do góry
Magnolia Leonard Messel

Ogród KasiWB - część II 11:51, 14 kwi 2020

Do góry
Witaj Kasiu przesadzanie to normalna rzecz
Piękna wiosna u Ciebie, a jak różowa magnolia - Suzanka chyba - dużo ma pąków w tym roku ?
Mój ogród też nie jest duży, a roboty nie idzie przerobić ... do tego ta ćma, pryskam czym popadnie od gąsienic i jakoś dają radę oczywiście buksiki, nie gąsienice
Będzie się działo u Ciebie, zdawaj relacje Co byś nie robiła i tak jest super. Ja też lubię zmiany, tylko sił brakuje ...
Ogród w remoncie 10:51, 14 kwi 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)
Asiu, kupiłam w ubiegłym roku jesienią w O. na wyprzedaży wertykulator i aerator 2 w 1 za 100 zł. Bardzo dobrze się sprawdził. Co prawda u mnie trawniczek malutki, ale, tak jak piszesz, pewnie i tak wszystkiego na raz nie potraktujesz nim, to da radę.
Jak magnolia, na kwitnienie której czekałaś? U mnie już się zaróżowiła

Magnolia zaczyna się otwierać, widać już kolorek. Oby tylko teraz dużych przymrozków nie było. Najgorsze, że ta co miała być biała chyba też będzie różowa. Wrrr... a kupowałam ją w wydaje się dobrej szkółce. Trudno. Wymieniać nie będę.
Dziś pewnie kupię ten wertykulator, pal sześć. Co będzie to będzie. Trawnik czeka
Ogród w remoncie 10:31, 14 kwi 2020

Do góry
Asiu, kupiłam w ubiegłym roku jesienią w O. na wyprzedaży wertykulator i aerator 2 w 1 za 100 zł. Bardzo dobrze się sprawdził. Co prawda u mnie trawniczek malutki, ale, tak jak piszesz, pewnie i tak wszystkiego na raz nie potraktujesz nim, to da radę.
Jak magnolia, na kwitnienie której czekałaś? U mnie już się zaróżowiła
Blaski i cienie nowego życia 10:31, 14 kwi 2020

Do góry
Magnolia Yellow River to mnie cieszy, w zeszłym roku poprzycinałam ostro. Ale dopiero teraz widzę że kwitnie na szczytach pędów i trzeba chyba skracać gałązki żeby się zagęściła.

Na kuchennej grujecznik

I tawuły wreszcie wyszły

A pół metra dalej się dzieje wiosennie

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:10, 14 kwi 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Docieplony masz ogród wysolachno, dłuższa wegetacja roślin to większy ich wzrost, nadziwic się nie mogę... hakonki już takie duże, u mnie zieleniły się potem ścięłam, potem przyszły mrozy i jest gorzej jak prędzej, a może to mało wody...
Chciałam zapytać o magnolię GHKern, bo chyba miałaś,jak tak to czy kwitła Ci już?

Docieplony, ale jak pogoda psoci i ja mam szkody.
Hakonki już giganty, a ja za dzielenie się nie zabrałam.
Czekaj, bokiem coś wypuszczą, bo w końcu idą rozłogami.
Moja nowa magnolia to Katte Brook, tej co nazwę podajesz, nie mam.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:30, 14 kwi 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie -2, ale kwiaty bez szkód ...nawet magnolia cała w kwiatach
No,ale moja to terminatorka Susan-uwielbiam ją ,bo nigdy nie zawodzi i kwitnie długo

Tez mam susan, zaczyna otwierac paki i widzę ze w połowie zniszczone poprzednim przymrozkiem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:27, 14 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
No i -3 rano
Oby tylko lilakom nie zaszkodziło
Juz kiedyś zmroziło im paki i nie kwitły....

A wszystkim magnoliom kwitnącym wcześniej niż w maju mówię NIE
Chociaż by były najpiękniejsze...

U mnie -2, ale kwiaty bez szkód ...nawet magnolia cała w kwiatach
No,ale moja to terminatorka Susan-uwielbiam ją ,bo nigdy nie zawodzi i kwitnie długo
Mój ogrodowy pamiętnik 21:46, 13 kwi 2020

Do góry
gogo napisał(a)
U mnie też padało, uzupełniło zużytą ze zbiorników wodę [ok. 500 litrów]
Chodzi za mną Twój dereń, jest cudny, ciekawe, czy rósłby w donicy?
Ja bym wyrzuciła magnolię i wsadziła ten dereń

Grażynko, ja myślę że w naszych warunkach klimatycznych to on będzie jak magnolia. Albo mu zmarzną kwiatki albo nie . Bo kwitnie wcześnie, trochę za wcześnie .
W donicy pewnie by się sprawdził tylko czy derenie nadają się do donic, tego nie wiem.
Przebarwia się ładnie na jesień, to też jest plus.
Przysadki coraz większe i jaśniejsze ma. Dzisiaj nocuje w garażu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies