To Guernsey Cream, on jest bardzo wczesny. Uwielbiam go, choć kupiony omyłkowy, bo miał być inny . Rzeczywiście przypomina nieco Emperorki.
Magnolia z tych wcześniejszych - po kwiatach pozostało wspomnienie ale liście mnie zauroczyły . A u derenia China Girl też ledwo co widać, mam dobry zoom w telefonie .
Dziękuję Kasiu, widziałam, śliczna jest! Miejsce mi się kurczy szczególnie na drzewa tzn. teraz jeszcze jest ale za kilka lat jak to wszystko porośnie będę musiała wycinać a tego nie chcę. Ale mam jeszcze miejsce na taką czeremchę albo inne, podobnej wielkości drzewko .
Gosia, Kasia - Guernsey Cream jak Asia pisze jest bardzo wczesny. Mam też inne wielkokwiatowe wczesne ale te mają dopiero pąki.
u mnie GC dopiero pąki maja. ale to nic, dłużej sie naciesze jablonie dopiero teraz maja renesans. Powiem Wam, ze Royalty pachnie jak kwitnie ale to nic w porównaniu z tym jak pachnie Rudolph, moze smialo konkurowac z lilakami.
noo, a jeszcze czeka mnie kwitnienie Cheal's Weeping i Kelsey. w tym roku wyjatkowo pospieszyła sie wisnia Smidsu Sakura, zawsze kwitla po jabloniach. Ma malo kwiatow ale zostala drastycznie przycieta rok temu i zapowiada sie teraz na sliczny parasol