Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 08:42, 07 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Gosia, ale on jest z tych wcześnie kwitnących

Ja tez mam kilka wczesnie kwitnących i tylko pączki maja
mrokasia 08:43, 07 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Humello mam od ub. roku. Kwitną przez całe lato A teraz to są już porządne kępy (u mnie ) Całkowicie bezobsługowe, całkowicie niekłopotliwe

I takie kwiatki lubię

Johanka77 napisał(a)
Ładne kwiatki

Nie za wiele ich ale cieszę się nimi bardzo

Helen napisał(a)
Hummelo jakiego jest koloru - bo na zdjęciach mi się wydaje, że widzę ciemnoniebieskie, fioletowe lub różowe?

U Aprilka są fioletowe.

galgAsia napisał(a)
U mnie są fioletowe, w kolorze podobne do liatry

O, właśnie

andzia458 napisał(a)
Kasiu, ja kupowałam w tym sklepie drzewka owocowe w ubiegłym roku. Nie miałam zastrzeżeń. Przyszły dobrze zapakowane, wszystkie się przyjęły także może zaryzykuj.

Dzięki wielkie Aniu za info

Agi2006 napisał(a)

Kasia podglądam i się zachwycam (pomiędzy pracą a garnkami i książkami). Ale ten powojnik zwalił mnie z nóg. SERIO!!!!!!! Jego kolor skojarzył mi się z tulipanami emporkami. One tez są takie waniliowe. I proszę Kasia tylko nie pisz mi , że to jakiś powojnik NN

To Guernsey Cream, on jest bardzo wczesny. Uwielbiam go, choć kupiony omyłkowy, bo miał być inny . Rzeczywiście przypomina nieco Emperorki.

TAR napisał(a)
ale u Was wiosna zaawansowana, u mnie magnolie dopiero na etapie kwiata, gdzie liscie? a derenie to piputki male, ledwo co zielone widac.

Magnolia z tych wcześniejszych - po kwiatach pozostało wspomnienie ale liście mnie zauroczyły . A u derenia China Girl też ledwo co widać, mam dobry zoom w telefonie .
Gosiek33 08:44, 07 maj 2020

U mnie multi blue niby też wczesny a pąki ma dopiero. Guernsey Cream też mógłby u mnie kwitnąć
mrokasia 08:48, 07 maj 2020

Kasya napisał(a)
Śliczny powojnik! Jaki to ?
Czeremcha u mnie

Ty na wszystko masz jeszcze miejsce

Dziękuję Kasiu, widziałam, śliczna jest! Miejsce mi się kurczy szczególnie na drzewa tzn. teraz jeszcze jest ale za kilka lat jak to wszystko porośnie będę musiała wycinać a tego nie chcę. Ale mam jeszcze miejsce na taką czeremchę albo inne, podobnej wielkości drzewko .

Gosia, Kasia - Guernsey Cream jak Asia pisze jest bardzo wczesny. Mam też inne wielkokwiatowe wczesne ale te mają dopiero pąki.
Kasya 08:56, 07 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Dziękuję Kasiu, widziałam, śliczna jest! Miejsce mi się kurczy szczególnie na drzewa tzn. teraz jeszcze jest ale za kilka lat jak to wszystko porośnie będę musiała wycinać a tego nie chcę. Ale mam jeszcze miejsce na taką czeremchę albo inne, podobnej wielkości drzewko .

Gosia, Kasia - Guernsey Cream jak Asia pisze jest bardzo wczesny. Mam też inne wielkokwiatowe wczesne ale te mają dopiero pąki.

Zdradzę ci tajemnice gumowego ogródka :
Jak sadzisz szczepione wysoko drzewko to na dole masz miejsce na krzaki i byliny
TAR 08:57, 07 maj 2020

u mnie GC dopiero pąki maja. ale to nic, dłużej sie naciesze jablonie dopiero teraz maja renesans. Powiem Wam, ze Royalty pachnie jak kwitnie ale to nic w porównaniu z tym jak pachnie Rudolph, moze smialo konkurowac z lilakami.
galgAsia 09:02, 07 maj 2020

Hmmm, Rudolph, powiadasz... ciekawe, gdzie mogłabym go wcisnąć...?
Ja na zapachy to bardzo łasa jestem
TAR 09:11, 07 maj 2020

noo, a jeszcze czeka mnie kwitnienie Cheal's Weeping i Kelsey. w tym roku wyjatkowo pospieszyła sie wisnia Smidsu Sakura, zawsze kwitla po jabloniach. Ma malo kwiatow ale zostala drastycznie przycieta rok temu i zapowiada sie teraz na sliczny parasol
Kasya 09:12, 07 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Hmmm, Rudolph, powiadasz... ciekawe, gdzie mogłabym go wcisnąć...?
Ja na zapachy to bardzo łasa jestem

I ja tez
tulucy 09:52, 07 maj 2020

Duży ten Rudolph rośnie? muszę poczytać, bo mniejszego bym wcisnęła jeszcze.