Tak właściwie to oderwałam się na chwilę od roboty bo dopadły mnie watpliwości. Czy runianka poradzi sobie na słońcu? Zaplanowałam na froncie tę runiankę i prawie już ją miałam zamiar sadzić ale mam obawy. Zobaczcie na plan
Czym ewentualnie ją zastąpić ? Rozejrzałam się w moich zasobach roślinnych i z tego co mam to
Jakiś rozchodnik okrywowy
Taki
Lubie te tawułki.
Na wiosnę są czerwone i powoli przybierają kolor pomarańczowy , a na końcu zielony. Robią kolor na wiosnę tym bardziej ,że jest szpaler. I są niedrogie.
Cięcie im nie szkodzi.
Irenko, Zbyszku, kuruję się intensywnie, żeby jutro grillowanie w ogrodzie zaliczyć z rodziną. Im też muszę trochę wiosny pokazać, bo z powodu zarobkowej pracy nosa poza 4 ściany nie wyściubiają. Wam życzę odpowiedniej pogody wg życzeń.
Na działce na której kiedyś chcielibyśmy się pobudować jest parę drzew i siewek które chcę wyciąć, ale te siewki są też już kilkuletnimi drzewami i chce się dowiedzieć czy lepiej te drzewa też wyciąć czy rozjaśnić i przerzedzić te siewki tylko. Wygląda na to że te siewki łatwo się rozmnażają.
a to lilak, ale pewnie ciężko rozpoznać po kwiatach?
No sprzątanie etapami będzie i rodzinę skrzyknę, więc na razie musi poczekać, jak i u nich wolne będzie, najwyżej sama coś po kawałku i z doskoku
U mnie ćmy nie ma, ale jakieś dziwne deszcze padają, po deszczu kilka roślin, jak spalonych, dosłownie...dziś oglądasz ok, zaraz po deszczu coś takiego; buksy jakoś żyją, będę swoje jeszcze ratować, ostatni rok szansa dla nich, jak się nie uda, wylecą, no bo ile można, zwłaszcza, że tym moim starym nic nie dolega. I dobrze, że nie za wiele, są lepsze rośliny, ja osobiście średnio je lubię.
Witam, co się dzieje z moim migdalkiem? W tamtym roku kwitł trochę słabo ale kwitł , po kwitnieniu go przecięłam a w tym roku taka oto niespodzianka. Gruby przyrost przycielam ale nie wiem czy to tak zostawić czy cała odnogę wyciąć ? Mam go drugi lub trzeci rok.