Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anna_ogrodni... 09:23, 04 mar 2018

Ewa znalazłam zdjęcie na którym widać gdzie chcę posadzić róże lub inne rośliny (tawułki?) miedzy tymi jałowcami przed trawnikiem.

Anda 09:32, 04 mar 2018

Katkak napisał(a)
Echhh, widok Twoich róż... kocham to

Kasiu, kiedy ta wiosna w końcu przyjdzie...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:33, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewka jak z obserwacji uważasz ogórki dłużej zdrowe na wysokościach niż puszczone po gruncie???

Sylwio, nie wiem, bo miałam tylko puszczane do góry. W pierwszym roku w skrzyniach na tyczkach, a w zeszłym roku na kratce.
U mojej babci rosły na ziemi i były zawsze zdrowe, ale babcia nawozila je krowieńcem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:49, 04 mar 2018

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Ewa znalazłam zdjęcie na którym widać gdzie chcę posadzić róże lub inne rośliny (tawułki?) miedzy tymi jałowcami przed trawnikiem.

A ile tam masz słońca latem?

To prawda co piszesz o ogrodnikach Czy kwitnący ogórek czy róża, to nasz cieszy

No i rzeczywiscie musiałaby to być niska odmiana w tym miejscu
Kasia_CS 09:57, 04 mar 2018

Anna_ogrodniczka napisał(a)

Jak tawułki, to one raczej do cienia, róże to na słoneczko wydaje się, że tu raczej słonecznie powinnaś mieć ?
patrycja 09:57, 04 mar 2018

Ewka

Masz sporą wiedzę ogrodową tak więc do Ciebie przyszłam z pytankiem.

Przeczytałam gdzieś o gnojówce bananowej, przez zimę nasuszyłam skórek bananowych i co teraz?

Czy gnojówka faktycznie działa?
Czy konkretnie pod jakieś rośliny?
Anda 10:43, 04 mar 2018

patrycja napisał(a)
Ewka

Masz sporą wiedzę ogrodową tak więc do Ciebie przyszłam z pytankiem.

Przeczytałam gdzieś o gnojówce bananowej, przez zimę nasuszyłam skórek bananowych i co teraz?

Czy gnojówka faktycznie działa?
Czy konkretnie pod jakieś rośliny?

Gnojówki faktycznie dobrze działają na rośliny

Skórki bananowe zawierają potas, trochę magnezu, wapnia i azotu. Można je pokroić i zagrzebać w ziemi pod różami. Zeby się rozłożyły potrzebują wilgoci, więc najlepiej je namoczyć przed zagrzebaniem Bardziej żarłoczne byliny również ucieszyły by się z takiego dokarmiania
Anna_ogrodni... 10:51, 04 mar 2018

Ewuś to jest strona południowa. Mam tu lekki misz masz pod cisami rosną wrzośce a pomiędzy wszystkie wiosenne oraz jeżówki. W samym środku miałam jeszcze posadzoną hortensje ale ja przesadziłam.
chciałabym uporządkować to miejsce
paniprzyroda 10:55, 04 mar 2018

Dzięki Ewo Skórki od bananów daję od dwóch lat i faktycznie coś w tym jest. I jeszcze fusy z kawy. I dodam, że psiapsiółki z pracy co poniedziałek przywożą mi nową dostawę po opróżnieniu expresów
Anda 11:30, 04 mar 2018

asiak napisał(a)

Dziękuję Ci Ewuniu, poczytam i popatrzę
Pozdrawiam

Asiu, daj znać co wybrałaś Uściski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies