Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 19:18, 01 mar 2018

Do góry
Jola ale dałaś czadu z tym zdjęciem święconki w zaspie
Zauważyłyście jak nam się ostatnimi czasy kurczy okres wegetacyjny roślinek?
Czas na ogrodniczkowanie też już zdecydowanie krótszy.Zaczyna się z reguły w kwietniu a nawet w maju a w październiku już z reguły przymrozki i zimnica

Edit:
A i zapomniałam napisać, że fotki ptaków jak zwykle świetne
Jedno z Twoich ujęć sikorek skojarzyło mi się z moim poidełkiem dla ptaków

Jak zerkniesz to usunę to porównanie aby Ci nie zaśmiecać wątku
Ogród z wilkiem zamkn. 19:15, 01 mar 2018

Do góry
i kolejny migawki z przeszłości
warzywnik z mini sadem

Przedziwny Ogród 19:10, 01 mar 2018

Do góry

Mój mały ogródeczek :) 19:06, 01 mar 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Ale super wysiewy
Zwłaszcza pelaśki mnie zaskoczyły Ich siewki ładnie już urosły

Aga a ty pomidory masz na zewnątrz czy gdzieś w namiocie? Trochę mnie nie było i nie pamiętam...ech muszę nadrobić trochę...

Hej Radziu

Palaski radzą sobie dobrze

Pomidorki mam na razie w domu na parapecie
Jak się ociepli rozkładamy tunel (świeżo zakupiony) już się nie mogę doczekać
I jak warunki pozwolą wyladuja w tunelu a później część na polu

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:05, 01 mar 2018

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:04, 01 mar 2018

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 19:03, 01 mar 2018

Do góry
tak sobie fotki zaczęłam oglądać i pokażę Wam mój pierwszy ogród ,nie wiem jak teraz wygląda ,ale ok. rok po założeniu wyglądał tak
elementy wodne były robione nie przeze mnie

i tak sobie oglądając ,doszłam do wnoisku ,że zawsze za gęsto sadziłam
ciekawe jak teraz tam jest
miłego wieczorku
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:02, 01 mar 2018

Do góry
To jeszcze kilka roślinek parapetowych

Mój mały ogródeczek :) 19:00, 01 mar 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A moje jeszcze nie

Moje już takie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:55, 01 mar 2018

Do góry
Zachęcona prognozami pogody zajrzałam dzisiaj do moich pudełeczek z nasionkami. Posegregowałam je sobie na miesiące
marzec: marchew wczesna, groszek, bób, koperek, rzodkiewka, sałata, pietruszka naciowa
kwiecień: buraki, jeśli będzie ciepło to pierwszy wysiew fasolki
maj: dynia, ogórki, cukinia.
Potrzymałam w rączkach torebeczki z nasionami pora i pomidorów. Jeszcze nie podjęłam decyzji, czy będę je wysiewać sama, czy też kupię flance na lokalnym ryneczku. Na trzymanie kuwetek jest tylko jeden nasłoneczniony parapet i podłoga przy oknie tarasowym w salonie. Jaki byłby mój stopień irytacji przy spoglądaniu na te podłogowe wysiewy?
Mam też kilkanaście paczuszek z nasionkami kwiatów: naparstnic, dzwonków, cynii, czarnuszki, jednorocznej ostróżki, kosmosu. Te chyba sypnę luzem na rabatki.

Mróz najbardziej dał się we znaki kwitnącym przebiśniegom. Trochę je przygięło . Pozostałe cebulowe nie wykazują oznak zmrożenia. Na oszacowanie stanu pozostałych roślin trzeba poczekać.
Przez ostatnie dni ogród nawiedzały stada ptaków. Dziennie zjadały 2 kg karmy. Najwięcej jest dzwońców, kosów, mazurków. Sikor ostatnio jakby mniej. Jest jeden przypominający drozda, ale te są teraz na południu Europy. Dziwak jakiś? Je jabłka.
Marzy mi się już kupowanie bratków i stokrotek do pojemników. Oczy złaknione są soczystych kolorów.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:50, 01 mar 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 18:18, 01 mar 2018

Do góry
Straszyć nie będę ale.... znalazłam zdjęcie z 1 kwietnia kilka lat temu. Dom jeszcze nie był skończony, działka ledwo ogrodzona jakimiś palikami i siatką leśną.
Zobaczcie co stoi na zaspie śnieżnej, koszyczek z wielkanocną święconką
To nie jest prima aprilis, tylko autentyczne zdjęcie

Zielona przestrzeń 17:48, 01 mar 2018

Do góry
Pozwolę sobie wkleić na potwierdzenie tych sadzoneczek pomidorków zdjęcie Skasuj jak będzie przeszkadzać te dwa na dole, przy rojniku:
Ogrodowe kreacje 17:24, 01 mar 2018

Do góry
Kupowałam w Ler... Me.... o takie:
Do raju daleko - u Ewy 17:21, 01 mar 2018
Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pracuję teraz nad fotoksiążką z wyjazdu ubiegłorocznego i natrafiłam na zdjęcie skrzynki na listy, która mnie zauroczyła. Bardzo żałuję, że jej nie kupiłam Gdyby ktoś wiedział, gdzie można takie kupić w Polsce, to dajcie znać

widziałam u kapiasa z tej serii

a dokładnie tą mozna było kupic na allegro za 240zł w pażdzierniku chyba ....ale dzisiaj nie widze juz tej oferty ani podobnych.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:50, 01 mar 2018

Do góry
U mnie już wiosna niezaprzeczalnie...
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:43, 01 mar 2018

Do góry
Na powojnikach to sie za bardzo nie znam...postawilam na powojniki włoskie(Viticella),z tego wzgledu ,że są najmniej wymagające...nawet mogę powiedzieć ,ze prawie bezobsłgowe..przycinam wczesną wiosną od30-50cm nad ziemią ..nóżki przysypane korą i końskim obornikiem i od czasu do czasu wody

W ub sezonie dosazilam nowe...Madame Julia correvon,Kermesina i Purpurea elegants

ten na siatce to Polish Spirit,trzeci sezon (to jest wrzesień a zaczyna kwitnąc koniec czerwca)

Bardzo serdecznie Ci dziękuje... Masz cudowne te clematisy...... Chciałabym moje połączyć z róża pnącą, która mam już wsadzoną. Mam wsadzone clematisy, ale nie mam pojęcia które przycina się na wiosnę a które się zostawia. Tak to jest kupować gdzieś na targu ( ale nie od szkółkarzy)... Zaraz zobaczę podane przez Ciebie odmiany. Jeszcze raz dziękuję...

Ogród z wilkiem zamkn. 16:38, 01 mar 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Brzozy moglyby byc ewentualnie przy tym zywoplociku przy lawkach, ale nie od strony lawek tylko od ogrodu

Tylko nie wiem, czy za duzo slonca nie zabiora

dzięki .....widzisz jak się nie znam ....a już tak zaczęłam rysować
muszę przerysować ponownie

Anda napisał(a)
Roze z brzozami nie. Roze nie lubia byc zalewane. Myslalam, ze w zagajniku brzozowym bedziesz miala zwirek i w zwirku ewentualnie jakies kepki traw, przywrotnika, bodziszka, cos w tym stylu. Takie lekkie

Gdzie bedziesz sadzic derenie? Bo w sumie zamiast tych kepek bylin moglabys tam nieregularnie derenie rozrzucic. Pod dereniami jakies bodziszki ewentualnie. I to wszatko w zwirku

o z dereniami mi się podoba
lecę rysować od nowa
Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:31, 01 mar 2018

Do góry
Przywołuję...

Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:30, 01 mar 2018

Do góry
W końcu marzec.

Odczarowuję wiosnę...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies