Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 00:36, 03 maj 2018

polinka napisał(a)
Asia a te dwie rabaty masz jakoś symetrycznie? Pośrodku jest taras?
Nie potrafię sobie tego wyobrażić...
JEśli to nie front domu i nie musi być zimozielono to może rozplenice?
Tylko nie wiem czy lubisz tak minimalistycznie

Polinko to właśnie front: lewa strona i prawa strona

Ta nieszczęsna lewa strona jest właśnie oglądana jako pierwsza, tej drugiej nawet czasem nie widać jak stoi auto.
Mój dom ma bryłę tradycyjną, myślałam zgubić ten jego charakter nasadzeniami, ale to raczej nic nie da.
Już kombinowałam równiaśnie, cuda na kilu i właśnie mam taki problem, że chciałabym minimalistycznie, ale jak zaczynam kombinować to wciskam za dużo. Ponadto jest to strona pólnocna i zacieniona wiec sporo rzeczy odpada.
Rojodziejowa 00:39, 03 maj 2018

Johanka77 napisał(a)
Asia Poli ma fajną koncepcję.
Mi się bardzo podobają powtarzalne nasadzenia.
Napatrz się:

https://pinterest.com/pin/374854368980020399/?source_app=android
http://pinterest.com/pin/374854368977087101/?source_app=android
https://pinterest.com/pin/114419646767631706/?source_app=android

No bardzo fajny taki minimalizm. Czyli jesteś wręcz za jednym gatunkiem? Rozplenica chyba musi mieć słońce.
nawigatorka 07:42, 03 maj 2018

Asiu ale ten planik był bardzo dobry tylko trzeba się trzymać planu. Zastąp tylko skrzyp hakone i nie wiem czy funkia na froncie tonajkeoszy wybór ale w zasadzie może być bo jest ich tylko trochę. Na druga stronę daj te same rośliny tylko w innym układzie
Johanka77 08:54, 03 maj 2018

Rojodziejowa napisał(a)

No bardzo fajny taki minimalizm. Czyli jesteś wręcz za jednym gatunkiem? Rozplenica chyba musi mieć słońce.

Nk jak cień, to carexy silver screpte.
Albo posty.

Poli mi te carexy poleciła. Poli da się z nich zrobić takie nasadzenia?
Johanka77 08:56, 03 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
Asiu ale ten planik był bardzo dobry tylko trzeba się trzymać planu. Zastąp tylko skrzyp hakone i nie wiem czy funkia na froncie tonajkeoszy wybór ale w zasadzie może być bo jest ich tylko trochę. Na druga stronę daj te same rośliny tylko w innym układzie

No właśnie.
W sumie Asia ma większe doświadczenie.

Skoro nie trzeba wywalać to po co?

Ale czy hakone w cieniu da radę?
nawigatorka 09:53, 03 maj 2018

Johanka77 napisał(a)

No właśnie.
W sumie Asia ma większe doświadczenie.

Skoro nie trzeba wywalać to po co?

Ale czy hakone w cieniu da radę?
dla hakone cień lepszy już slonce.
Rojodziejowa 10:15, 03 maj 2018

nawigatorka napisał(a)

Asia super że wpadasz mnie naprostować To co, na prawej rabacie, tam gdzie się runianka czuje dobrze tylko podmienić skrzyp hakone? I Ty byś wywaliła funkie, tak? W sumie miejsca tyle, że się na pewno na nie miejsce gdzieś znajdzie. Jak nie u mnie to u siostry.
A po lewej runianka nie przejdzie, bo już były ze 4 próby z pryskaniem itd. włącznie. Za każdym razem pada. TO może ten dywanik zrobić z czegoś innego niż runianka?
Rojodziejowa 10:36, 03 maj 2018

A na skarpie roślinki w tym roku mają się dobrze

polinka 10:42, 03 maj 2018

Rojodziejowa napisał(a)

Polinko to właśnie front: lewa strona i prawa strona

Ta nieszczęsna lewa strona jest właśnie oglądana jako pierwsza, tej drugiej nawet czasem nie widać jak stoi auto.
Mój dom ma bryłę tradycyjną, myślałam zgubić ten jego charakter nasadzeniami, ale to raczej nic nie da.
Już kombinowałam równiaśnie, cuda na kilu i właśnie mam taki problem, że chciałabym minimalistycznie, ale jak zaczynam kombinować to wciskam za dużo. Ponadto jest to strona pólnocna i zacieniona wiec sporo rzeczy odpada.

Nie wiem kto Ci robił ten plan Asiu ale jest świetny!
polinka 10:43, 03 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
dla hakone cień lepszy już slonce.

Navi, nie dla zielonej. Zielona kocha słońce, żółta cień