Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ElzbietaFranka 10:51, 03 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Wykopywaliśmy rośliny z całej rabaty przyległej do tego cycusia, takiej kichy długiej, z agrestowej, z cycka nr1, z rogu koło pagody...wszystkie lilie z kichy wykopaliśmy i wkopaliśmy na nowo...na oba cycki...a było ich srylion, jak to Sebek mówi Nie przetrwały dwa berberysy, niestety, zwiędły. Przesadziliśmy azalię na cycku...po tej w ogóle nie widać, że ruszana była

Na środek cycusia potrzebuję jeszcze jedną azalię wielkokwiatową, bardzo mi się podobają. Musi być tam coś wyższego, bezpośrednio za ławką są dwa miskanty Droning Ingrid. Myślę, że będzie tam pasowała. W piątek pojadę kupić. Jeszcze kostka ułożona na słowo honoru i linię kroplującą trzeba położyć, ale to już pikuś. Ławeczkę będziemy zwężać i dokupię kulek, tych co teraz stoją obok ławki. Nie zdecydowałam się na rośliny w kamyczkach, znowu linia kroplująca...a i tak mam obawy czy przy dwóch elektrozaworach to wszystko da radę...
Mieliśmy kłopot z zamaskowaniem pokrywy do zaworów wodnych, ale M wymyślił proste rozwiązanie i jest w porządku. Jeszce mam dwa mniejsze zawory na cycusiu, teraz osłonięte doniczkami, też będą zamaskowane. Niedługo koniec!!!

Pierwsza z dwóch zeszłorocznych azalii zaczęła, pachnidełko jest

Tak czysto i wypieszczone, ze az w oczy razi. Kasiu przyjemnego siedzenia, pomysl i ławeczka bardzo dobry.
ElzbietaFranka 10:57, 03 maj 2018

Jestem na str 1121 widze lilaka czy juz kwitnie?
Jeszcze zapomnialam masz foty z pieknymi polami rzepaku kwitnacego ale ładnie. Ja za plotem mam tez zolto, ale od mlecza juz fruwaja.
Dzjsiaj znowu cieplo ale porywjsty wjatr.
Urszulla 11:20, 03 maj 2018

Ślicznie to wymyśliłaś

A roboty przy suszy nie zazdroszczę za to ekipy do pracy tak
Ale masz powera a syna pochwal za te podpory dla róż

U mnie o buku poczytaj odpowiedź to padniesz
Kindzia 06:59, 04 maj 2018

olga80 napisał(a)

Kasiu jaka metamorfoza z prawdziwym efektem woow Prac ziemnych współczuję u mnie też na froncie straszne gruzowisko więc wiem co to znaczy.Jednak warto dla takich efektów wykonać ciężką robotę.
Kasiu co to za drzewko pendula ?

Naszarpaliśmy się, a to przecież kawałek jest. Dobrze, że już zrobione:

Pisałam o Purpurea Pendula, o bukach

Rosły rosochate, w cały świat...ale teraz znowu zaczynają się zwieszać Co mnie bardzo cieszy

Kindzia 07:04, 04 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Tak czysto i wypieszczone, ze az w oczy razi. Kasiu przyjemnego siedzenia, pomysl i ławeczka bardzo dobry.

To kora stwarza takie wrażenie Ale wyplewione najpierw było, oczywiście

Na razie nie za bardzo miałam czas żeby sobie tam posiedzieć. Wczoraj kładliśmy tam linię kroplującą, uzupełniałam korę na skarpie, musiałam wyplewić panoszącego się Red Barona (już go mam ograniczonego, ale jeszcze w ziemi coś pozostało i wylazło...), ustawialiśmy pomalowane już obeliski dla Louis Odier...a poza tym było 31 stopni. Wieczorem burza i ulewa na 102, ale bez szkód. Zaraz się wybieram po azalię.

Kupiłam 3 szt. Rosengrafin Marie Henriette, zaraziłaś mnie tą różą
Kindzia 07:09, 04 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem na str 1121 widze lilaka czy juz kwitnie?
Jeszcze zapomnialam masz foty z pieknymi polami rzepaku kwitnacego ale ładnie. Ja za plotem mam tez zolto, ale od mlecza juz fruwaja.
Dzjsiaj znowu cieplo ale porywjsty wjatr.

Tak, to Palibin, zaczyna Tu go widać. Aaaa...bo jeszcze wytargaliśmy na skarpie wielkie jałowce, sztuk i posadziliśmy cisy kolumnowe, dlatego robiłam to zdjęcie

Jeszcze mi została do posadzenia róża, mam Ingrid Bergman. Tylko ziemię muszę wymienić po Barkarole, ta padła

Za różami mam chwastowisko...niestety Nie z każdej strony tak żółciutko. Gorzej jak rośnie kukurydza, jak w zeszłym roku, z każdej strony. Do tej pory śmieci po niej przywiewa

Kindzia 07:11, 04 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Ślicznie to wymyśliłaś

A roboty przy suszy nie zazdroszczę za to ekipy do pracy tak
Ale masz powera a syna pochwal za te podpory dla róż

U mnie o buku poczytaj odpowiedź to padniesz

Chodziło mi po głowie już dawno takie rozwiązanie, ale dopiero jak Kasia była jesienią, przeforsowałyśmy ten pomysł...M się musiał na tą robotę zgodzić.

Mamy

Syna pochwalę jak wróci, teraz jest 4,5 tys. kilometrów stąd...

Już idę.
Kindzia 07:30, 04 maj 2018

To troszkę zdjęć i uciekam.

Kindzia 07:32, 04 maj 2018

Kindzia 07:34, 04 maj 2018

Mam nadzieję, że mi się trawa zazieleni po tej ulewie, ale nawieźć nie zdążyliśmy...