Od jakiegos czasu mam problem z cisem. Pojawiaja sie pojedyncze galazki, i calosc zasycha. Czym go pryskac?Opruszylam go wapnem z alg, w tamtym roku dwa razy pryskalam czyms na grzyba. Rosl 4 lata bez problemow.Ta cala dolna galazke cala wykruszylam, wszystko suche.
no ale do tego przesadzania to jeszcze trzeba znaleźć miejsce na kulki
postawiłam pomierzyłam - Ewuniu wielkie buziaki i podziękowania ty wiesz za co cmok cmok
posadzę pewnie jutro lub w sobotę
na ogólny bałagan nie patrzymy
byliny do wysadzenia nie wszystkie ale jednak
kulka z głębi do przesunięcia trochę w lewo - widzę
Ognisko od brzóz co najmniej 3-4 metry powinno być oddalone.
Co do całej reszty - razem z Toszką już w zeszłym roku tłumaczyłyśmy Ci, żeby zrobić najpierw plan dla całej działki. Gdzie trawnik, gdzie rabaty, gdzie lasek, gdzie ścieżki. Zdaje się, że nawet jakąś propozycję Ci narysowałam.
Będziesz miała plan, to będziesz mogła go realizować po kawałku, tak jak Ci będzie pasowało. Ale jeśli chcesz nad każdym kawałkiem ogrodu myśleć oddzielnie, to.... no nie będzie dobrze. I w dodatku trudniej
no w zachodzącym słońcu fajnie też kwiatki wyglądają ale Pisardi jak to pisardi...efektownie ale krótko chociaż też cenię za fajne liście...do ciachania w maju/czerwcu..
na telefonie jako tako zdjęcia wyglądały ale widze że jednak tel nie poradził sobie z cięzkimi warunkami oświetleniowymi i nie oddało to fajnego efektu...
Ma dobre miejsce wielki już, no i na paulowni pokaz czekam
Ale nie wiem, czy mi nie zmarzły moje giganty tamaryszki, coś bez oznak życia
straszne, jak do zera będę musiała wyciąć.
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc, mój bukszpan marginata choruje...Nie podlewam go zbyt mocno, co nie znaczy, że wcale a deszczu teraz brak, zatem czy to jakaś choroba grzybowa, czy może ja coś robię źle...? Powinnam zastosować oprysk, czy może nawożenie? Posadziłam go w zeszłym roku o tej porze.
Pozdrawiam
Kamyczek
Dzięki Aguś
Jak urosną, to dopiero czad będzie. Miłki u mnie ruszyły, a u ciebie?
Dziś już pewnie kolejne magnolie, ale najpierw dentysta, potem goście forumowi i potem robota