Dziękuję pięknie z tymi górami postaram się bardziej
A na razie hiacynt
Ps
Znalazłam góry moje z zeszłego roku z nart - niestety z moich okien nie są tak blisko
U mnie raczej tak
Ależ pic w tym potager garden - bardzo bym tak chciała i ta ziemia z tymi kamyczkami - dzięki że mi przypominasz że trzeba tak zadbać o glebę
tu ciekawie prowadzone ogórki /chyba ogórki/ i dalie - może skorzystam bo bardzo mi się to spodobało. Zwłaszcza dalie nie są wiązane do palików a tworzy się dla nich taka luźna podpora.
Dziękuję że znalazłaś czas i się podzieliłaś fotkami.
Witam. Proszę forumowiczów o pomoc w dokończeniu rabaty. Chciałam posadzić rośliny na miejsce tulipanów, które kwitną tylko wiosną . Potem jest tam pusto . Na rabacie rosną miskanty, między nimi 3 iglaki, przy brzegu rosną 3 trzmieliny Emerald Gold jeszcze małe , a niżej kilka białych wrzosów. Myślałam o posadzeniu tam 3 szt. róży ,ale nie wiem jakich i w jakim kolorze. Druga koncepcja to 3 szt. liliowca Stella de Oro i bliżej traw np. bordowe jeżówki. Chciałabym raczej coś kwitnącego. Może macie inne pomysły.Dodam jeszcze, że winobluszczu nie będzie, bo będzie zmieniane ogrodzenie i posadzę jako żywopłot cis. Jest to miejsce bardzo słoneczne.
Aniu to już kilka rzeczy mamy wspólnych. Ogrodnictwo, sąsiednie dzielnice zamieszkane od urodzenia ( ja juz tam z lat wprawdzie nie mieszkam ) i ta sama szkoła. Ciekawe co jeszcze? ?
Oj będziemy miały o czym rozmawiać przy tej wspolnej kawie .