Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

JoannaDe 13:51, 02 maj 2018

Ale masz porządek. Cudnie. Jak Ty to robisz że takiego powera masz?

A możesz mi cyknąć everillo? Merci
Kasia_CS 14:27, 02 maj 2018

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu ale ślicznie u Ciebie, zawciągi super!
no że grzebiesz ciut w ogródku to rozumiem ale że Ty jeszcze na koncerty latasz to w szoku jestem!
Zaintrygowała mnie ta hosta Guacamole, muszę wyszukać i poczytać o niej...

Zawciągi polecam mimo konieczności odmładzania - kwitną prawie do późnej jesieni, choć później już pojedynczymi kwiatami - przynajmniej u mnie. Zobaczymy w tym roku, bo w zeszłym były jeszcze młode, a teraz już chyba zdążyły się dobrze ukorzenić.

Oj z tym koncertem to powiem Ci, że miałam obawy, ale dopiero w środku na dobrą sprawę - jak się zaczęło robić dusznawo, ale zaraz puścili powietrze. Bo samo stanie 2h to było ok
_Martini_ 14:40, 02 maj 2018

Masz Guacamole, wow! Kurka, też ją gdzieś wcisnę u siebie, takie tegoroczne must-have
Przetacznika mi małż zgrabnie wypielił co do ostatniego korzonka, tak więc pewnie nie odrośnie. Też czekam na konwalie. Dostałam od teściowej, wreszcie mogłam je posadzić w swoim ogrodzie, bo dzieciaki już duże i rozumne. Zawilce miałam nadzieję, że mi się rozmnożą, a one wyginęły, dziwne.
Pięknie masz, kolorowo, ale schludnie i czysto. Tak lubię
_Martini_ 14:42, 02 maj 2018

Jeszcze doczytałam o zawciągu. Miałm go trzy lata i tej wiosny wywaliłam, bo wygnił. A szkoda, bo bardzo go lubiłam. Teraz mnie kusi na skalnicę.
Alicja169 15:42, 02 maj 2018

U Ciebie Kasiu bruzdownica, u mnie z kolei poskrzypka, dzisiaj nawet pierwszego chrabąszcza opuchlaka na tulipanie analazłam a więc zaczyna się coroczna walka kto kogo zniszczy.
Mam nadzieję, że chemii nie stosujesz? ale co w zamian jak inwazja się powiększa
Pamiętaj, aby się oszczędzać
Kasia_CS 16:18, 02 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
Ale masz porządek. Cudnie. Jak Ty to robisz że takiego powera masz?

A możesz mi cyknąć everillo? Merci

Ja tego porządku nie widzę hihi - może tylko dlatego, że nie mam takiego miejsca, gdzie rozkopane i dlatego

A zdjęcie Everillo świeżutkie dla Ciebie (z 2 sadzonek wrześniowych zrobiłam sobie 6 sztuk, więc niewielkie teraz są)

JoannaDe 16:27, 02 maj 2018

Cudne żaróweczki.

Dziękuję za foto :*
Kasia_CS 16:59, 02 maj 2018

Alicja169 napisał(a)
U Ciebie Kasiu bruzdownica, u mnie z kolei poskrzypka, dzisiaj nawet pierwszego chrabąszcza opuchlaka na tulipanie analazłam a więc zaczyna się coroczna walka kto kogo zniszczy.
Mam nadzieję, że chemii nie stosujesz? ale co w zamian jak inwazja się powiększa
Pamiętaj, aby się oszczędzać

Wiesz co, obawiam się, że z bruzdownicą niczym jak chemią na początku to nie powalczę, więc poszła zanim wielki już krzak pojdzie na straty (na szczęście jest komu zrobić oprysk). Potem juz RT bedzie tylko leciało.
lindsay80 17:03, 02 maj 2018

widziałam orlika, rzeczywiście ten sam co u mnie.
A rabatkę z zawciągami aż sobie zapinowałam, piękna!
Kasia_CS 17:07, 02 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Masz Guacamole, wow! Kurka, też ją gdzieś wcisnę u siebie, takie tegoroczne must-have
Przetacznika mi małż zgrabnie wypielił co do ostatniego korzonka, tak więc pewnie nie odrośnie. Też czekam na konwalie. Dostałam od teściowej, wreszcie mogłam je posadzić w swoim ogrodzie, bo dzieciaki już duże i rozumne. Zawilce miałam nadzieję, że mi się rozmnożą, a one wyginęły, dziwne.
Pięknie masz, kolorowo, ale schludnie i czysto. Tak lubię

Ale to Guacamole to nie jest na bank Guacamole, choc z dużym prawdopodobieństwem żeby było śmieszniej to rok temu miałam ją kupic w szkółce, ale ogrom poletka hostowego mnie poraził, a czas na powrót do domu mi się tak skracal szybko, że odpuściłam na rzecz innych roślin. Część tych
zakupów wiozłam do Toszki, od której dostałam m.in. kilka host, w tym chyba była owa podejrzana

Ale masz nadgorliwego małżonka, haha
Dziękuję za pochwały! Mnie tam się wydaje, ze ogród wola: ogarnij mnie wreszcie! Sypnij kory tu i tam ale ja póki co zwlekam z tym, bo co rusz jakieś przeprowadzki urządzam w ogródku.