Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 13:32, 28 kwi 2018

ivo napisał(a)
Piekny bukiecik !
dziękuję :* Mama mi bzu naniosła <3
Rojodziejowa 13:33, 28 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Nareszcie jesteś Asiu, bardzo miło cię widzieć.

Ciebie również Basiu!
paulina_ns 14:36, 28 kwi 2018

Ale słodziaczek! Pamiętam jak moja Wiktoria taką kruszynką była, teraz już prawie dwa lata ma, strasznie ten czas leci...bukiecik śliczny, ja jakoś nie mam sumienia zrywać tulipanów, albo bzu z ogrodu do wazonu
Rojodziejowa 18:57, 28 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale słodziaczek! Pamiętam jak moja Wiktoria taką kruszynką była, teraz już prawie dwa lata ma, strasznie ten czas leci...bukiecik śliczny, ja jakoś nie mam sumienia zrywać tulipanów, albo bzu z ogrodu do wazonu

No słodziaczek już skończył 7 miesięcy, więc potwierdzam czas zapiernicza jak szalony. Mam wrażenie że to głupio wygląda że ich tak mało,tych tulipanów. Więcej liści niż kwiatów, więc zrywam dziady
Rojodziejowa 19:02, 28 kwi 2018

Odnotowałem po zimie straty w skrzypach :/ nie ruszają mimo obfitego podlewania więc niestety kiszka. Na rabatach ich nie będzie.
U nas dziś pierwsze przygotowania pod trawnik. Co prawda schodów jeszcze nie ma wylanych, ale mnie denerwować te góry doliny. Mam nadzieję że przy robocie bardzo tej roboty nie zrujnują.
Ból doopy murowany.
Rojodziejowa 16:12, 02 maj 2018

Ludziska drogie. Z racji, że skrzypy idą do wywalenie, deko mi się koncepcja rabat psuje... I jeszcze te tulipany takie marne, że chyba je po prostu wyciepie stamtąd i dam gdzie indziej, tak żeby ich marność mnie nie denerwowała. I jeśliby ktoś miał jakiś pomysł to proszę o pomoc coby tu pozmieniać. Miało być choć jedno miejsce gotowe, a tu lipa.

Więc teraz jest niestety tak (od razu mówię, wiem że siatka szpeci, ale była ochroną przed psem kopiącym, co mu w zasadzie i tak nie przeszkodziło w kopaniu w stałym miejscu):
Lewa strona

Cisy obsikane przez psa wyleciały, zebrałam z obu rabat w jedno miejsce. I teraz
1. Czy powinnam je ciąć? Tak od linijki górą?
2. Wsadziłam rządek funkii od mamy z ogrodu porwanych, ale tak teraz na nie patrzę i zastanawiam się, czy może lepiej by było je jakoś inaczej rozłożyć?
Polecacie na forum Turzycę Siver Sceptre i chciałam ją tu dać po całości. Czy wtedy lepiej wywalić te funkie i dać samą turzycę, czy może te funkie tylko inaczej ułożyć?
3. Czy może całkowita reorganizacja tego miejsca? I jednak to inaczej tu zrobić? Mam dostępnych parę kulek bukszpana.

Chciałąbym, żeby ten fragmencik powalał, a na razie powala ale nie w pozytywnym sensie

Z drugiej strony jest tak:

Za lampą jest jeszcze niewykopany skrzyp. Idzie out. Na końcu rabaty w dziurę po ciasach przesadzonych na drugą rabatę wsadziłam przycięte przez sarenki zimą szmaragdy, które teraz wyglądają tragicznie.

Help!
Elka 21:21, 02 maj 2018

Asia słowa współczucia.... Psy, sarny - skąd ja to znam ... w projektowaniu nie pomogę bo strasznie kiepska jestem
polinka 21:30, 02 maj 2018

Asia a te dwie rabaty masz jakoś symetrycznie? Pośrodku jest taras?
Nie potrafię sobie tego wyobrażić...
JEśli to nie front domu i nie musi być zimozielono to może rozplenice?
Tylko nie wiem czy lubisz tak minimalistycznie
Johanka77 21:54, 02 maj 2018

Asia Poli ma fajną koncepcję.
Mi się bardzo podobają powtarzalne nasadzenia.
Napatrz się:

https://pinterest.com/pin/374854368980020399/?source_app=android
http://pinterest.com/pin/374854368977087101/?source_app=android
https://pinterest.com/pin/114419646767631706/?source_app=android
Rojodziejowa 00:28, 03 maj 2018

Elka napisał(a)
Asia słowa współczucia.... Psy, sarny - skąd ja to znam ... w projektowaniu nie pomogę bo strasznie kiepska jestem
Z sarnami mam nadzieję, ze problemu już tej zimy mieć nie będę.
A co do psa, to go szukamy od niedzieli, bo w sobotę wieczór zwiał i do tej pory go nie ma. Ulotki porozwieszane, ogłoszenia dodane, ale nikt go nie widział... :/