Śliczne miejsca masz w ogrodzie
Co to za trawka na pierwszym zdjęciu? Kloniki bardzo ładne. Jakoś nigdy nie pałałam do nich miłością wielką, choć jednego mam. Ale ten ostatni przemawia do mnie kolorem, super jest. Dzisiaj właśnie mocno się w biedrze zdziwiłam, że są w ofercie.
Basiu ja też uwielbiam klony dzisiaj po wizycie u dentysty kupiłam jeszcze jednego oczywiście zakup nie przemyślałam i musiałam trochę pozmieniać na rabacie, zakupiony kilka dni temu zmienił miejsce, a kupionego posadziłam w jego miejsce
A co do dzieci, u nas to już tradycja, jak są jakieś święta, wszystko pozamykane wtedy zawsze coś się dzieje...
Edit. No ja go dzisiaj kupiłam, nie wiem czy one teraz są, czy ostało się tylko kilka sztuk, u nas był jeszcze atropurpureum, ale jego już mam
Dziękuję Martynka za miłe słówka ta trawka to Carex Montana, fajnie wygląda na rabacie, chociaż u mnie to jeszcze maluszek z tamtego roku...ja lubię klony za ich kolorystykę i za to,że mocno się wyróżniają na rabacie, szkoda tylko,że są dosyć delikatne i mogą rosnąć nawet kilka lat jak pewnej zimy je umrozi, ale moim zdaniem warto i tak zaryzykować