Cieszę się ,że widzisz Swoją cegiełkę
Ogród z lustrem jest przepiękny i idealny - nawet brak mi słów do wyrażania zachwytów .......jest tu tyle pięknych ogrodów .....żałuję tylko ,że tak późno tu trafiłam ......ale lepiej późno niż wcale .
Dziękuję za Wszystkie rady ......już nie mogę doczekać się wiosny ,żeby je w życie wprowadzać
Jestem wdzięczna za Ogrodowisko ,za wiedzę ,cierpliwość do wysłuchania i pomoc w ulepszaniu swojego miejsca na ziemi.
Dzięki ogrodowi mogę choć na chwilę oderwać się od wszystkich złych i smutnych chwil .....
Wspomnienie lata na różanej rabacie we mgle -to są dwie rabaty zrobione z pomocą dobrych duszyczek z forum dziękuję
Marzenko, Agatko dziękuję Wam serdecznie ! dla Was też szczęśliwego 2018 !
a drapak zielenieje
Moniko będzie mi niezmiernie miło jak będziesz mnie odwiedzać Wprawdzie coraz mniej się dzieje ale jakieś drobne plany prędzej czy później są jeszcze do zrealizowania Dziękuję za przemiłe słowa
Pozdrawiam
Tak mi się smutno zrobiło jak przeczytałam Twój wczorajszy wpis.
Chciałabym poradzić, żebyś zapytała o sadzenie róży Chopin w wątku o różach i ... sprawdziłam, że już pytałaś, ale nie dostałaś odpowiedzi.
W sprawie róż się wypowiem, bo żadnej nie mam.
Ale postanowiłam się wypowiedzieć w sprawie tuj.
Wiem, że szkoda i wiem, że można próbować je jakoś formować, ale moim zdaniem takie formowane nie będą na takiej działce pasować. Jeśli dobrze rozumiem to w tej chwili masz taką wejściową "aleję" i wchodząc na działkę widzisz tylko tuje i domek.
Podobnie jak Ewa uważam, że po usunięcie tuj będzie więcej oddechu w ogrodzie.
A jeszcze zapytam w którym kierunku od Warszawy jest Twoja działka, bo jakoś nie doczytałam.
Albo, nawiązując do pasków żwiru w chodniku zrób takie paski równoległe w rabacie, z czegokowliek, aby jednakowe i zimozielone/ I cieńsze niż mi się narysowało
Hej hej. Zapytam tu, bo widzę, że coś się dzieje Chodzi mi o żwirową rabatę w centralnym miejscu przed domem.
Jak widzicie walnęłam tam kulki bukszpanowe i w środku mam buka Dawyck Gold. I teraz tak...chciałabym tam coś dosadzić, bo tak pusto jest. Zaznaczam, że planuję tam oświetlenie, może w postaci kul i teraz nie wiem, czy dołożyć jeszcze bukszpanowych kulek ale tak bardziej w centralnej części tego prostokąta, czy może zrobić obwódkę z bukszpanu lub czegoś innego i wypełnić czymś środek (może coś podpowiecie)? Tak w sumie nie wiem co dalej z tym, a żeby było formalnie, bez przepychu