Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 23:19, 01 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Super fotki z ogrodu

U mnie też upał, schowałam się do domu, bo plewienie w taki skwar nie jest fajne

Macham

I pomyśleć, że to dopiero początek maja .
mrokasia 23:22, 01 maj 2018

Kawa napisał(a)
uuu zakupy widzę udane

czekam co tam wymyślisz
ja w pracy

No powiem Ci, że najgorsze jest to myślenie . Sadzenie to pikuś gdy wiadomo co i gdzie .
mrokasia 23:23, 01 maj 2018

tulucy napisał(a)
I ja w pracy... Ale co tam, i tak bym nic nie robiła jeszcze...

No czytałam ile zrobiłaś .
mrokasia 23:25, 01 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
U mnie dzisiaj zimnica i pada

Zazdroszczę słoneczka

Mam nadzieję, że się u Ciebie ociepliło. U nas wciąż cieplutko.
mrokasia 23:29, 01 maj 2018

Pojałowcowa zaczyna wyglądać . Na razie nie pokazuję, bo wciąż wszystko rozgrzebane a ja robię po kawałku bo albo upał, albo burza albo goście.
Jutro planuję pojechać po hortensję bukietową - chciałabym taką o bardziej ażurowych kwiatach. Ciekawe co będą mieli .
Gruszka_na_w... 10:56, 02 maj 2018

Mam nadzieję, że był wybór i jesteś zadowolona z zakupów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UrsaMaior 11:31, 02 maj 2018

Fajne tulipki, jak się zwą?

mrokasia napisał(a)
Parę fotek z dziś

Gruszka_na_w... 21:45, 02 maj 2018

Wieczór już, a sprawozdania brak.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:51, 02 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Fajne tulipki, jak się zwą?

Iza, to Flaming Flag, kupowane w biedronie. Bardzo mnie rozczarowały. Miały być białe z fuksjowymi pasami a są takie trochę trupie. Ładnie wyglądają jedynie w słońcu. Dziewczyny pisały, że też są nimi zawiedzione.
mrokasia 22:00, 02 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wieczór już, a sprawozdania brak.

Już się poprawiam, dopiero pożegnałam gości .
Z zakupów dzisiejszych jestem nawet zadowolona - na pojałowcową dokupiłam hortkę Candlelight. Kupiłam też 2 hortki Bobo i 2 tujki danica. Bobo uzupełnią puste miejsca na rabacie z tawułami, jaśminowcem i bonsajopodobnym jałowcem, która czeka w kolejce na poprawki . A danici zajęły miejsce na rabacie za domem po wywalonych dziś cichcem przed eMem rachitycznych tujkach hosseri . Będę tam dosadzać jeszcze rdest od Ani Kwartet - w miejsce frosted curls, które wypadły mi po zimie.
Mam nadzieję, że jutro uda mi się podziałać ogrodowo, bo dziś czas rano zajęły mi zakupy a później miałam dwie tury gości .