Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:49, 13 sty 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Basiu przywitam się ładnie, bo już dłuuuugi czas po cichu buszuję. Pomidorowy temat skusił do wyjścia z ukrycia. Wiem, że najbliżej mnie mieszkasz, tak więc warunki najbardziej zbliżone. Czy którąś z polecanych odmian wielkoowocowych uprawiałaś w gruncie?

Witam serdecznie Diabliczkę

Aniu
....Te odmiany mam pierwszy rok...W gruncie byly wszystkie po jednym krzaku i uważam ,że jak na ten deszczowe i zimne lato poradziły sobie dobrze...pierwsze i drugie grono zawiazaly dość dobrze,następne już nie cogorzej...zaznaczam ,że nie używałam zadnych środków chemicznych..

ten anans jest z gruntu..te w skrzyneczce też są z gruntu zebrane na poczatku września

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:37, 13 sty 2018

Do góry
Zakwitły
Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:36, 13 sty 2018

Do góry
Rozebrana przed chwilą
Wśród brzóz i dębów 12:35, 13 sty 2018

Do góry
Aniu, przesadzasz. Ale masz rację z tą przyrodą. Ona radzi sobie lepiej niż ja.

Znalazłam jeszcze fotkę łąki z końca lata. Jesienią ten róż jest jeszcze intensywniejszy.

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 12:16, 13 sty 2018

Do góry
A może w kulki....

Ogród z łezką II 11:55, 13 sty 2018

Do góry
Wiadomo, grudzień to intensywny czas i jakoś tak mi zeszło bez forum. Wprawdzie teraz służbowo już jestem w ferworze walki, ale zatęskniłam...i nadrobię zaległości

Najważniejszą rzeczą jest to, że w czerwcu lecimy w szóstkę nad ciepłe morze, udało się wszystko zorganizować i mamy zaklepane Nawet sobie wyobrazić nie mogę jak będzie czadersko Małgosia z Krzysiem, Kasia z Grzesiem i my...cudownie Doczekać się nie mogę i liczę dni

Ogród...było za ciepło zbyt długo i kiełkuje co nie co...nawet kwitnie...ciekawe co wiosną będzie...

Dzisiaj na minusie i wieje paskudnie. Nawet trochę przyprószyło drobnym śnieżkiem...już nie chcę zimy!
Ukojenie 11:46, 13 sty 2018

Do góry

Moj ciemiernik noca
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 11:11, 13 sty 2018

Do góry
Oto moja propozycja na frontowa...jak wam sie podoba?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:13, 13 sty 2018

Do góry
Przywiozłam z Chin trochę warzyw, także coś jak młodą kapustę pekińską???

Właśnie zjadam resztę i wymyśliłam żeby te dolne cześci posadzić.

Może doczekam się dodatkowych plonów a jeszcze lepiej nasion???

Poznajemy ptaki 10:08, 13 sty 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
na pierwszej fotce sikorka bogatka

Oczywiście dziękuję za czujnośćJuż poprawiłam.

Modraszkę też mamy:
Wśród brzóz i dębów 02:32, 13 sty 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Robię już drugie podejście do łączki kwietnej. Z pierwszej zostały mi tylko zdjęcia. Może pokażę kiedyś więcej. Mój powitalny maczek to właśnie z niej. Była ładna ale w złym miejscu. W 2017 posiałam na wiosnę w nowym, ale zdominowana była latem przez jakąś trawkę i chwast którego nazwy nie znam a także trochę skrzypu pomimo wapnowania. Miała o wiele mniej zróżnicowane kwiecie. Nie wiem czy to wina nasion (a kupowałam takie same) czy późniejszego siania, czy gleby?Zobaczę co ona pokaże w tym roku .Albo do trzech razy sztuka...

Aniu, miło mi Cię gościć, zapraszam. Łąka kwietna to wyzwanie i wcale nie taka łatwa sprawa. Masz rację, że problemem mogą być przerastające ją chwasty, których z łąki nie tak łatwo się pozbyć. Ważne jest dokładne odchwaszczenie podłoża, ale pewnie nawet to nie gwarantuje sukcesu. Ja na razie mam tylko taką naturalną, dziką, trawiastą. Jesienią łany tych wysokich traw przebarwiają się na różowo.
Za drzwiami do ogrodu... 01:11, 13 sty 2018

Do góry
Wstawię trochę zieleniny świątecznej -wiem przeterminowana,ale może nikomu nie zaszkodzi. Szczególnie że większość z Was pewnie już smacznie śpi.

Ciasto grzybowe...

Za drzwiami do ogrodu... 00:13, 13 sty 2018

Do góry
Trochę poczaruję Was obrazkami z za drzwi z ostatniego lata aby ocieplić zimowe wieczory. A niedoskonałości zostawię na potem...
Ogrodowe kreacje 00:11, 13 sty 2018

Do góry
W tym roku postanowiłam, że będę rozmnażać hortensje bukietowe z pędów, które zetnę na wiosnę - może się uda
a tak w kwietniu rok temu obcięta już była jedna z hortek i powolutku budziła się:

Tulipanki cieszyły się słoneczkiem:

kupione już były bratusie, w tym roku już z rozsadnika własnego posadzę

Przedziwny Ogród 00:09, 13 sty 2018

Do góry
Przedziwny Ogród 00:05, 13 sty 2018

Do góry
Chyba już wystarczy....

Przedziwny Ogród 23:48, 12 sty 2018

Do góry

Kiedyś będzie tu ogród 23:44, 12 sty 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Ania - jaki ty masz obiektyw, że ty takie ostre zdjęcia ptaków robisz??? Te ptaszki z żółtym piórem na skrzydłach to co to jest? Pierwszy raz widzę.

Pola z mgłą poranną przepiękne.
Iwonka ty weź się nie nabijaj z mojego sprzętu... Zdjęcia przez okno robione (a mróz trzyma i nie ma jak umyć po remoncie). Zwykłego zdechlaka mam a nie jakieś wymienne obiektywy...
A ten jegomość to dzwoniec... piękne i buntownicze...

Kiedyś będzie tu ogród 23:38, 12 sty 2018

Do góry
Elu witaj serdecznie. Spacerowałam cichaczem już kilka dni temu u ciebie.

Mariposa napisał(a)
...Jesteś Wielka, Kobieto!
Hm... no nie da się ukryć że jam kobieta słusznych rozmiarów... ale że aż przez monitor wyłażę...

Mariposa napisał(a)
Zaczynam swoją przygodę z ogrodem na glinie
Jak zaczęły padać mi rośliny i złorzeczyłam na moją glinę pewien wspaniały, doświadczony Ogrodnik uświadomił mi, że mam skarb w ogrodzie, taki surowy diament, tylko muszę go oszlifować. U mnie poza rabatą anabelkową wszystko jest rozgarniane i przekopywane ręcznie, bo niestety o ciężkim sprzęcie mogę zapomnieć. Z tego też powodu prace idą w tempie nie do końca zadowalającym, ale rączki tylko dwie posiadam... I z czasem różnie...

Co do obornika to chyba nie potrafię udzielić ci jednoznacznej odpowiedzi. Ostatnie lata są jakie są i nie koniecznie daną robotę można wykonać w optymalnym (czy przepisowym) terminie. Jakby ziemia nie była zmarznięta to napisałabym rozwalaj i wpuszczaj pług. No... ale zamarzła. Mus czekać, aż ktoś mądrzejszy w temacie się wypowie.

Motylkowo dla ciebie...

Za drzwiami do ogrodu... 23:32, 12 sty 2018

Do góry
Bardzo się cieszę z tak licznego powitania. Szczególnie pozdrawiam nocnych marków takich jak ja. Nie sądziłam, że chwilę po dodaniu wątku o tak późnej porze będę już miała gości w ogrodzie. I to jakich...- pierwsza wskoczyła zielona żabka - witaj Ewo. Wprawdzie oczka wod. u mnie nie ma ale już przy murku coś mokrego się znajdzie a może coś innego co żabki lubią najbardziej? Już zauważyłam że Ań tu pod dostatkiem!

Witam również Basię, Sylwię, Agę, Anię i Wiolę.
Oczywiście szczególnie witam szefową Danusię-która i do mnie wybrała się z dwoma szpadelkami -już przez szparę w drzwiach dojrzała, że robota się szykuje w moim ogrodzie -polecam się uwadze-dziękując za OGRODOWISKO!
Witam też Jolankę, Agnieszkę, Magdę, Gonię, Dorotę, Elisę i wszystkich których już pewnie nie zdołam wymienić -czas bowiem na zdjęcia.
Pierwsze na powitanie. A kolejne, ponieważ nie wiem od czego zacząć to może cofniemy się jeszcze w czasie... Mur powstał w maju 2015(wiele startych szczotek drucianych i paznokci, na czyszczeniu starych cegieł rozbiórkowych a potem" wygładzaniu fug"-ja i syn a reszta to wypociny RM)Jeszcze bez drzwi i widoki inne...

Chwilę później czyli czerwiec 2015

I z drugiej strony muru.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies