Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 19:06, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie też strasznie sucho, jak tylko plusy nastaną, pierwsze musi być mocne podlewanie. Rodki o tej porze u wszystkich tak wyglądają, nie martw się

Irenka , ja wiem , że rodki się zwijają, ale jeden dostał chyba fytoftorozy juz jesienią, temperatury były za niskie na oprysk i patrze na niego a ratować nie mam jak.
Zobacz , moje rodki mają ok 9-10lat, ten pierwszy otula się przed mrozem, ale drugi... już jesienią się skręcał i strasznie zbladł, a miał niemalże granatowe liście.

Ogród w remoncie 19:04, 25 lut 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dwa dni przerwy w relacjach z kiełkownicy a tymczasem kiełki już"dojrzały"do spożycia i cieszą się dużym powodzeniem

Dziś wysieję już następne pewnie
Smacznego Asia!
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:02, 25 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gabrysiu, zachęcam do uruchomienia warsztaciku z linijką i kredkami. Szlagmetale i werniksy odłożyć proszę na razie na bok.

No widzisz co to się porobiło
Werniksy na bok !!!!

Nawet debatowałyśmy z Ewą nad Twoją metamorfozą warzywnika.
Konkluzja jest taka. Kieliszek nalewki z róży i duża biała kartka albo dużo kartek.
I rysujesz zapominając co tam jest - nic Cię nie może ograniczać żadne drzewa krzaki. Najwyżej ilość nalewki w butelce.
Działaj!

pozdrawiam

do wiosny daleko choć tak blisko

Daleki od ideału..... 19:01, 25 lut 2018

Do góry
Koliberku specjalnie dla Ciebie kolejny odcinek.

Podwórkowa rehabilitacja 18:59, 25 lut 2018

Do góry
Kupiłam sobie na Gardenii:
3 dalie doniczkowe Melody Allegro,
20 frezji,
3 goryczki,
doniczkę z liściem laurowym,
gar na kiszonki,
i oczywiście malowaną rdzą jeżówkę, zdaje się, że to jeżówka blada
Fotek zakupów brak ale wstawię i tu pamiątkową ze spotkania z Anią i Renatką.

Podpisuję: pierwsza od lewej to ja-Ryska, obok mnie Ania-GorAna a kolejna piękna pani w kwiecistej bluzeczce to Renata-Kokesz

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:57, 25 lut 2018

Do góry
MEGA wielkanocne jaja
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:57, 25 lut 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
"Sekretne zycie drzew" bardzo przyadlo mi do gustu, natowmist "Duchowe zycie zwierzat" tego samego autora mniej. Prywatne zycie laki juz wpisalam na liste zakupow

Bardzo zmotwowalas mnie Ty i Ewa Pszczolka do przegladu nasiennyh zapasow, jak tylko sie uporam z papierzyskami wyciagam pudelka
Kmicice tez lubie
Zdrowka w ten niezrownowazony pogodowo czas

Czytam tą łąkę od czasu do czasu i tak sobie myślę że już inaczej postrzegam słowo łąka. Jestem pewna że Ci się spodoba.

Mam nadzieję że już grzebiesz w pudłach nasiennych, ja już kilka remamentów zaliczyłam i zakupy też. Uwielbiam je.

Pozdrawiam serdecznie

19.03 ub roku - moja łączka krokusowa

Słoneczny Ogród 18:56, 25 lut 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Jajeczka super

Jajeczka, jajeczka większe jak głowa, bo 30cm wysokości
I jeszcze takie dwa do kompletu.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:55, 25 lut 2018

Do góry
Bukiety z konkursu florystycznego

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:52, 25 lut 2018

Do góry
Fajne zestawienia

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:52, 25 lut 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Problemy zdrowotne rozumiem. Dopadła mnie ciemna strona mocy, ciało i duszę, i jakoś nie chce puścić. Chciałabym wrócić już do normalności, za długo już jestem poza sferą komfortu.
Z kalarepą uda się na pewno. Dla mnie kapustne najłatwiejsze w siewie i wczesnej młodości, potem wprost odwrotnie.
Moje nasionka z KPN wyjechały w piątek w świat.

Agnieszko - cóż mam napisać - zdrowia i niech wiosna nadejdzie która zapewne uzdrowi dusze. Jest szansa że jak dostaniesz paczkę z nasionami to też Ci się humor poprawi.
Co już wysiałaś. Dzięki za info o kalarepie - co sadzisz obok?

tak miałam 19 marca

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:49, 25 lut 2018

Do góry
Pallety nasz rodzimy recykling

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:48, 25 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Coś w tym jest co piszesz o zdrowiu ogrodnika A szkoda bo praca przyjemna, na "świeżym" powietrzu. Dużo zdrówka

Hmm co z tego jak praca ogrodnika ma za dużo elementów siłowych bardzo obciążających no i to powietrze ze smogiem

Z okna obserwuję ptaki i wzrost krokusów

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 18:47, 25 lut 2018

Do góry
Urzekły mnie także rdzawe donice i dodatki
Ogród wśród pól i wiatrów 18:45, 25 lut 2018

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)

Jolu - gdzie jesteś?? Wracaj już

gosika67 napisał(a)
Jolka gdzie się podziewasz, czekamy za Tobą.

Jak to dobrze, że jesteście
Słoneczny Ogród 18:43, 25 lut 2018

Do góry
Ostatnio zauważyłam, więc od razu się podzielę, mianowicie bez- lilak biały ma jasne pąki a lilak fioletowy ciemne.
Nawet teraz zimą zanim zakwitnie, zanim nawet wypuszczą liście można je zidentyfikować kolorystycznie. Tak samo małe sadzonki, które odbijają z korzenia, je też da się rozpoznać. Ja mam białe i fioletowe obok siebie, teraz wiem który jest który.
Przyda mi się to, bo będę je exmitować

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:43, 25 lut 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Miro zdrowia i ja życzę

Już popełniłam cebulowe, wzięłam po 4-6 sztuk w danej odmianie, starałam się dobrać te, które kupowałam rok temu, będę dosadzać. Jak uda mi się po fotografiach zlokalizować, gdzie która rośnie. Bo one głównie w bieli, podobne Tylko nowości roselily wzięłam po 3 szt.
I mieczyki abisyńskie jeszcze kupiłam, bo mi się spodobały bardzo w ubiegłym roku.

Łucjo bardzo dziękuję.

Mieczyki abisyńskie łapłam w biegu w Lidlu ostatnio.
Chyba teraz dobry czas na zakup lilii. Czytam że na Gardeni wszyscy lilie kupowali.
Trzeba by się wybrać na zakupy - w sklepach są więc chyba nie będą przemarznięte.

Ja takie lilie dostałam

Ogród wśród pól i wiatrów 18:38, 25 lut 2018

Do góry
A póki co pozdrawiam dzisiejszymi czapeczkami śniegowymi
Buksy śmiesznie wyglądają

Mnie w pierwszej kolejności te czapeczki skojarzyły się z taką pianką, jaką mają ciastka warszawskie hahaha...
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:37, 25 lut 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

Powiedzmy że wizualizuję w głowie.

Mam nadzieję że te marzenia/wizualizacje z głowy powędrowały na papier.

A ja mam taki sekator ha - do zadań specjalnych czyli nie ma prawa w kompostowniku wylądować

Słoneczny Ogród 18:37, 25 lut 2018

Do góry
Zima bez śniegu, bez deszczu. Już jest strasznie sucho, na leśnej drodze juz dawno widziałam, że się kurzy. Na początku stycznia był śnieg, nawet sporo ale od tamtej pory praktycznie nic. Ani deszczu ani śniegu, prószyło ostatnio tylko tyle co by kurz osiadł.
Temperatury ok -10, w nocy do -14 w dzień -6, ale teraz właśnie wieczorem temperatura szybko spada i -10 stopni. Zastanawiam się czy to roślinom nie zaszkodzi. Jeden różanecznik to już na pewno kaput,ale on już jesienią zachorował.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies