Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 11:43, 01 maj 2018

Ewa, gdzie kupowalas Globmastery?
polinka 11:59, 01 maj 2018

Iwk4 napisał(a)

Agatka, ja staram się od razu wsadzać. Burza mózgów i zrobione. Zdarza mi się biegać po ogrodzie z roślinkami, aż miejscówkę znajdę. najwyżej, jak nie pasuje, z czasem miejscówkę zmienia...

Teraz planuję miejsce nie dla roślinki, ale dla takiej pięknej zdobyczy
Zawoskowane, zaolejowane przez Zbyszka

Myślę, że będzie tu ...

... ławeczka
Na podmurówce z cegły. I tym razem nie będzie szara... Naturalne drewno
Nawet się zastanawiałam, czy w domu nie wykorzystać. Piękne drewno ...

Piękny kawał drewna!
nicol21 18:25, 01 maj 2018

Pięknie ogród wygląda, magnolia super zakwieciła! Ale miejsca masz sporo to i Suzan się zmieści
Szkoda, ze to kwitnienie tak szybko przemija!
Trawa na podjezdzie da rade, jeśli będize to tylko 2 przejazdy w tygodniu chyba ze w 2 dni jest ich z 200
calościowo ogród super się prezentuje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
frezja 18:35, 01 maj 2018

Iwk4 napisał(a)
Ewa, gdzie kupowalas Globmastery?

W ub. roku sąsiad mi załatwił gdzieś u znajomego, który sklep prowadzi.
Makao_J 18:45, 01 maj 2018

Też muszę ruszyć tulipany - dwie cebule. I nie wiem czy czekać aż przekwitnie czy już to zrobić Na razie czekam.
_Martini_ 20:41, 01 maj 2018

Ja dzisiaj wykopałam kilka tulipanków, wkopałam bukszpany i wsadziłam je ponownie ale obcięłam już kwiaty.
Iwk4 21:24, 01 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Iwonka najbardziej podoba mi się to zestawienie. Mam nawet takie żurawki i takiego rozchodnika.

Zainspirowałaś mnie - dziękuję

Mirelko, ciszę się, że pomogłam.
Też najbardziej lubię to zestawienie.

MonikA napisał(a)
Piękne tulipanki, coraz częściej myślę o nich u siebie. Też nie wiedziałam, że pojedynczo lepiej zimują. Ale i podobają się najbardziej w masie.

Moni, powinnaś jesienią choć na jedną rabatę sobie zaplanować. Blisko miejsca, gdzie w maju będziecie spędzać czas. Oko cieszą.

Iwk4 21:37, 01 maj 2018

Zana napisał(a)
Fajne te żółte bezpoblemowe tulipany, szkoda że nn. Ja tam lubię żółty kolor kwiatów, mimo że na O. niepopularny. Chciałabym połączyć żółte z białymi, ale trafić takie bezproblemowe i na dodatek żeby jednocześnie kwitły to trochę wyzwanie.
Pięknie Ci Iwonko ogród zaczyna dojrzewać. Klon chyba znacznie przyrósł.

Aniu, niepopularnością pewnych kolorów przestałam się już przejmować. Choć nie było łatwo. Pod wpływem forum starałam się wprowadzić odcienie różu do ogrodu. Częściowo mam. Ale różowy do mnie nie przemawia...
Za to moje oczy kierują się na ciepły żółty tulipanów, połączony z fioletem i jest to miłe w odbiorze dla mnie
Ten żółty - miał być Double beauty of apeldoorn, połączyłam go Purple Pion. Tylko kolor Double się zgadza. Płatki nie

Biały? No, mogłoby być fajnie. Tylko o tym czasie na pewno Exotic kwitnie, a innych białych nie znam

_Martini_ 21:41, 01 maj 2018

A Sapporo? Nie wiem czego szukasz, ale one są białe, a w dodatku zaczynają od koloru żóltego
Iwk4 21:44, 01 maj 2018

Anda napisał(a)
Piekne widoki, śliczny masz ogród, a ławka super będzie. To drewno jest fantastyczne

Ewo, dziękuję
Wiesz, dziś chwilę pracowałam na rabacie herbacianej i mam nerwa. Moja Aschram kiepsko wygląda po zimie, i jeszcze jedna róża mi wypadła. Nic z nich nie będzie. Ty polecałaś mi Summer Song, na początku kiepsko się zbierała, ale po zimie mnie zaskoczyła. Buduje ładny krzaczek i co najważniejsze, przetrwała zimę. Podobnie, jak Abraham Derby, Westerland i Charles Austin. Jedno miejsce po róży będę chciała uzupełnić latem, tylko nie wiem, o czym warto pomyśleć. Ma być róża herbaciana. Czy powtórzyć którąś, czy może jest jakaś, o której jeszcze nie wiem, że warta zachodu? Fajnie by było, gdyby pachniała...