Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 22:35, 06 kwi 2018

Do góry
Anabell, cebulice jak widać, w pełnym rozkwicie, puszkinie rozkwitły, śnieżniki zaczynają pokazywać kolor. Szafirki nie pędzone, w donicach stoją na południowym tarasie
Kasiek, miłe to, co piszesz
Ula, szafirki w donicach, bo to nowe z jesieni i nie chciałam, by je coś zżarło. Są jeszcze białe, ale nie kwitną.
Kwiaty we włosach 22:34, 06 kwi 2018

Do góry
Ładna ta róża, no to już są 2 osoby Ty i Kasia.

Panorama pierwszego ogrodu w blasku dzisiejszego słońca

Kwiaty we włosach 22:34, 06 kwi 2018

Do góry
]

Uwielbiam takie momenty, wiosna budzi się do życia. Są to różne drzewa owocowe.

Tez lubie ten moment i ten zapach, zapach pekajacych pakow drzew Dzisiaj wachalam bez, rany jak cudownie pachnie Goniu, tak, edenka to Eden rose 85. W poniedzialek zrobie Ci jej fotke jak teraz wyglada.
Bawarka 22:24, 06 kwi 2018

Do góry
Pierwszy raz mam takie hiacynty. Kolor biskupi roz, niestety fotka nie pokazuje tego koloru, szkoda. Bardzo mocny zapach, cudny, wdarl sie dzisiaj do domu, cos niesamowitego Kwiat bardzo jakby zbity, twardy, gesty, w dotyku jakby ...hm...Znacie moment otrzepywania kwiatow ze slonecznika do dlubania? ( Wiem jak to brzmi...
Ale dokladnie tak, moge Wam opisac ten kwiatHa, mam nawet nazwe, Jan Bos we wlasnej osobie

Co się stało kwiatom ... 22:22, 06 kwi 2018

Do góry
Mariola,fotki robione w biegu, wczoraj cały dzień spędziłam w ogrodzie ,przycinanie , przesadzanie, i tysiąc innych czynności .. i tak krok po kroku ...
Ewa,przylaszczkę dostałam w gratisie przy zamówieniu ,nie wiedziałam co to jest ,Ewa i Zbyszek zidentyfikowali roślinkę a ja rozpłynęłam się z radości, teraz podziwiam to cudeńko.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:16, 06 kwi 2018

Do góry
Czas na konkret.
Żwirowisko jest do zaaranżowania.

Plan jest taki - zostają Hakuro (BO JE LUBIEEE) i rozplenice - ale nie w takim układzie.
Reszta wylatuje lub się przesuwa po rabacie.

Można wymyślać

Do dyspozycji mamy morze rozplenic Hammeln oraz 20 wiekowych, ale obfitych lawend.
Reszta wylatuje - trzcinniki pod płot sąsiada, a kocimięta jeszcze nie wiem.

Układ jest taki.
W dole ogrodu będzie rabata z dwóch stron paleniska i myślę o doorenboosach pomiędzy.
Więc do tego trzeba się dopasować.

Bawarka 22:12, 06 kwi 2018

Do góry
Ozdoby z tu i owdzie

Lubie anioly w ogrodzie...

i takie tam

Kwiaty we włosach 22:08, 06 kwi 2018

Do góry
Wracamy do pierwszego ogrodu - też proszę w kolejce - pojedynczo

jaśmin nagietkowy

złotlin

tawuła

bukszpan z nowymi przyrostami, mam takie obwódki , w tym roku nieźle mi śmigają, przycinać czy nie?

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:04, 06 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Krokusów masz mnóstwo, piekne.
Bogdziu u Ciebie to dopiero krokusowy spektakl!

Kwiaty we włosach 22:02, 06 kwi 2018

Do góry
i dalej drugi ogród -proszę pojedynczo, nie pchać się

Uwielbiam takie momenty, wiosna budzi się do życia. Są to różne drzewa owocowe.
Bawarka 21:57, 06 kwi 2018

Do góry
Taki pien ma ten clematis.

Juz moge Wam zdradzic zeszloroczna ,, tajemnice,, Otoz, prowadze clematisa Rubensa w ksztalcie drzewa. Dopinguje mi w tym, zarzad i prezes sklepu Dehner, co jest dla mnie wielkim zaszczytem Oficjalnie, jestem pierwsza osoba w Niemczech, ktora podjela sie tego zadania

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:57, 06 kwi 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne kolory masz już w ogródku, aż się oczka radują na takie widoczki.
Dorotko! Nawet żółty (za którym nie przepadam w ogrodzie) teraz bardzo cieszy

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:52, 06 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Gosia, a gdzie zdjęcia ciemierników? No wiesz co!
Wczoraj gdy wróciłam do domu było już ciemno. Dzisiaj fotka ciemierników zrobiona tuż przed zmrokiem specjalnie dla Ciebie
- ciemiernik biały (Helleborus niger)

- ciemiernik Emma (Helleborus nigercors Emma)

Szukam jeszcze ciemno różowego i ciemierników podwójnych
Gdyby ktoś miał nadmiar - chętnie zaadoptuję
Kwiaty we włosach 21:51, 06 kwi 2018

Do góry
Właśnie miodunka, nie mam w ogóle pamięci do niektórych nazw, zawsze pytam i zapominam.Ten dywanik fioletowy co Tobie przymarzł to ? Ja też to mam i kiepsko wygląda.Dorota poprzycinała floksiki ( płomyki), też tak zrobię.

Ciąg dalszy mojej inspekcji
Drugi ogród:

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:49, 06 kwi 2018

Do góry
na weekend plany ogrodowania - głównie plewienie bo na rozsadzanie i dzielenie traw to chyba jeszcze za wcześnie prawda?

jest sezon magnoliowy i jako że zamierzam wyrzucić jabłonkę to zastanawiam się czy tam dać magnolię czy może jednak klona.... bo chcę trochę rozjaśnić kącik, a po kwitnieniu magnolia nie jest już tak atrakcyjna. Ale za to jaką piękną magnolię sunset widziałam... dobrze, że droga to się może opanuję!!
rzeczony róg z jabłonką jakoś sprzed 2 lat [ice dance zastąpione przez róże, dołożone obrzeża etc].

ostatnio oglądałam zdjęcia i tak mi się rzuciło w oczy kiedysiejsze połączenie klona bordowego z żurawkami limonkowymi, tyle że te padają. I tak się zastanawiam nad podsadzeniem klona tatarakiem ogon. Mam 4 dobrze rozrośnięte sztuki więc jest z czego dzielić.

Co się stało kwiatom ... 21:49, 06 kwi 2018

Do góry

Wśród brzóz i dębów 21:46, 06 kwi 2018

Do góry
Aniu, mnie aparat nawet nie musi pogrubiać, ale przestałam już walczyć z wiatrakami. Jest jak jest, im szybciej się człowiek z tym pogodzi, tym mniej boli.

Izo, bardzo dziękuję za pochwały.

Wiosna się do mnie nie śpieszyła, ale wreszcie są jej wyraźne oznaki.

Bawarka 21:46, 06 kwi 2018

Do góry
I dalej prosze wycieczki
New Dawn

piwoie pokazuje za kazdym razem

Uwielbiam ten moment w hostowisku...

A tak bardzo cudownie, pies naszych dzisiejszych gosci ogniskowych, podkopal mi rubensa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies