Różyczki idą w masę, ale na razie nie dojrzałam jeszcze żadnych pąków
A to jest ta nowa rabata wiśniowa. Chcę tu dosadzić bukszpany w lewy górny narożnik, dwa miskanty za Amanogawą i trzy róże z przodu i z lewej strony. Jak myślicie, jak posadzić te dodatkowe dwie kulki bukszpanowe?
A to jedna z moich dwóch zdobyczy Trzeba było się na nią zdecydować już wcześniej, bo i tak mi ciągle po głowie chodził jej zakup. Juz by była okazalsza, a tak to na razie patyk.
Niżej widać jak bardzo odstaje ta trzecia brzoza. Poprzednią nam nawałnica złamała
Burgundy Lace - taki sobie mocny akcent zasadziłam na środku ogrodu Świecą z daleka. To już ostatnie tulipany u mnie. Powoli zaczynam obcinać rozsypujące się kwiaty.
Ten trzcinnik to zdecydowanie mój numer jeden na wiosnę wśród traw.
Wg mnie trochę dziwnie wygląda. U mojej część pędów wyglądała podobnie, tylko przebarwienia były bardziej plamiste. Nie wiem, czy to grzyb. Może Mazan mógłby rzucić okiem.
No i fikołki od naszej kochanej Kasi- forumowej koleżanki - niestety już ś.p.
Kasi nie ma już z nami a jej rośliny są i niosą radość i budzą uśmiech, jakie to trudne..
Już widzę że bardzo będą chodzić pi rabacie, bo mimo małych sadzonek odnogi są z każdej strony. Co do lutiope - właśnie miałam ją eksmitować na kompostownik , ale w takim razie czekam aż ożyje.
Za to startuje peonia drzewiasta, na razie tylko ta jasnoróżowa a amarantową jeszcze w pąkach ale przy takiej pogodzie do soboty ( gdy się z niektórymi z was u mnie zobaczę) to powinny nuż kwitnąć obie w pełni