Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 13:22, 02 maj 2018

na jednej z majówkowych wycieczek spotkałam się z klonem Dissectum Garnet

taki okaz , wys. ok 140cm.

Cudeńko!

Anda 18:24, 02 maj 2018

Mixtoorka napisał(a)

Ewuniu,ona ma takie bordowe pędy, wygląda jakby albo podmarzła, albo coś...grzybowego ...??

Może podmarzła. Masz jakieś fotki?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 18:45, 02 maj 2018

Anda napisał(a)

Może podmarzła. Masz jakieś fotki?

już już

Mixtoorka 18:48, 02 maj 2018

Ewuś, bo reszta sąsiadek wygląda tak :

Mme Isaac Pereire

Eden Rose

Mixtoorka 18:50, 02 maj 2018

i coś mi żre lubczyk... czy to może być nimułka? zwijają się listki jak u róży

Anda 19:24, 02 maj 2018

Mixtoorka napisał(a)

już już

Wg mnie trochę dziwnie wygląda. U mojej część pędów wyglądała podobnie, tylko przebarwienia były bardziej plamiste. Nie wiem, czy to grzyb. Może Mazan mógłby rzucić okiem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nicol21 09:44, 11 maj 2018

A edenka ubiegłoroczna, prawda? dałaś jej w nóżki nawozu? powinna podskoczyć i to znacznie. Moje staram się prowadzić w pal, choć wielopniowy oczywiście i póki co już jest wyższa odemnie. Ale jeśli się nie mylę to róże są dość żarłoczne i staram się im dawać papu.

na chorobach się nie znam więc wypowiadać się nie będę. Poprawiło się coś już tej róży, czy nadal marnawo wygląda?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mixtoorka 10:59, 11 maj 2018

Ewelinn, Edenka zeszłoroczna, dostała granulowanego obornika na start Będę ją prowadziła na kratce tak jak MMe Isaac Pereire. Ale kratka jeszcze nie pomalowana i nie zamontowana czas, czas...

Jude the Obscure wystartowała, trochę też podmarzła. ALe inne róże już zawiązują pąki a ta dopiero się rozwija. Nie pamiętam dokładnie jak było rok temu. Pogoda też inna.

Klon Atropurpureum ma 3 liście 10 cm od ziemi
alis 12:45, 11 maj 2018

Mixtoorka napisał(a)
na ten moment czekam co roku- parasolki na klonie Shirasawy

Możesz pokazać tego klonika w całości? Chciałabym u siebie klona limonkowego i może pasowałby? A jakiej on wielkości?
Rzeczki tulipanowe i inne kadry ogrodowe śliczniusie

Karolciu, czytałam w wątku ,,choroby cisów", że miałaś misecznika, poradziłaś sobie z nim?
MirellaB 12:41, 12 maj 2018

Karolka na klonach nie specjalnie się znam, ale myślę, że z 3 lata Witold będzie potrzebował na odbudowanie. Dzielnie walczy, a tzn, że chce rosnąć. Ja bym go nie likwidowała, żal by mi go było.

Beni Maiko mam chyba trochę większy niż Twój. Kupiłam go dla mało spotykanego koloru, a on już teraz taki zwyczajny jest, trochę mnie zawiódł. Czy się jeszcze będzie przebarwiał?

Shirasawy Twój piękny, ale mój również hi hi

Zaszczepiłaś we mnie miłość do klonów To dzięki Tobie goszczą w moim ogrodzie

Tulipany piękne miałaś i te zestawy kolorów - super