Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

madeczkam 15:18, 02 maj 2018

mmeg napisał(a)
Dodaję zdjęcie poglądowe... Chcę wsadzić coś w miejsce tej paskudy - karagany... Cos wyższego, co zrownoważy bryłę domu...

może ambrowiec kolumnowy pieknie orzebarwia sie na jesien buk fatigiata tez piekny oraz świerk kaukaski aurea pieknie wyzłaca sie na wiosne na tle tak jasnej elewacji pieknie wygladałby taki żywopłocik z cisa...
Fama 19:13, 02 maj 2018

mmeg napisał(a)
Dodaję zdjęcie poglądowe... Chcę wsadzić coś w miejsce tej paskudy - karagany... Cos wyższego, co zrownoważy bryłę domu...

płaczący bordowy buk by tu pasował
frezja 20:53, 02 maj 2018

madeczkam napisał(a)

może ambrowiec kolumnowy pieknie orzebarwia sie na jesien buk fatigiata tez piekny oraz świerk kaukaski aurea pieknie wyzłaca sie na wiosne na tle tak jasnej elewacji pieknie wygladałby taki żywopłocik z cisa...

Jak nie masz, to polecam śliwę wiśniową Nigra. Piękny bordowy akcent.
Elka 20:58, 02 maj 2018

mmeg napisał(a)

Ja bym dała bordowego buka kolumnowego, ale tylko dlatego, że sama mam taki zamiar
mmeg 21:44, 02 maj 2018

Wow, dziękuję za odzew! Ambrowca mam (co prawda nie tego kolumnowego), Nigry mam (bardzo je lubię) i wybór padnie chyba na buka kolumnowego... Trochę go pooglądałam w internecie i bardzo mi się spodobał... Czy odległość ok 1 m od domu to będzie ok?
madeczkam 06:36, 03 maj 2018

mmeg napisał(a)
Wow, dziękuję za odzew! Ambrowca mam (co prawda nie tego kolumnowego), Nigry mam (bardzo je lubię) i wybór padnie chyba na buka kolumnowego... Trochę go pooglądałam w internecie i bardzo mi się spodobał... Czy odległość ok 1 m od domu to będzie ok?

zapytaj w szkółce jak szeroko on se rozrasta mysle, ze metr bedzie ok
Elka 08:21, 03 maj 2018

mmeg napisał(a)

Pytałam już kiedyś o to bo miałam ten sam dylemat i padło że metr wystarczy.
frezja 10:21, 03 maj 2018

madeczkam napisał(a)

zapytaj w szkółce jak szeroko on se rozrasta mysle, ze metr bedzie ok
Zastanawiam się, co z korzeniami w tej sytuacji. Moja znajoma z trudem pozbyła się klona, którego korzenie dostały się pod fundament. Trzeba jednak tą kwestię mocno brać pod uwagę.
mmeg 11:13, 03 maj 2018

No właśnie o korzenie mi chodzi, stąd moje obawy... Koronę można w razie czego ciachnąć, a z korzeniami nic się nie zrobi... A może te odmiany kolumnowe mają mniej rozłożysty system korzeniowy? Ktoś wie?
frezja 13:03, 03 maj 2018

mmeg napisał(a)
No właśnie o korzenie mi chodzi, stąd moje obawy... Koronę można w razie czego ciachnąć, a z korzeniami nic się nie zrobi... A może te odmiany kolumnowe mają mniej rozłożysty system korzeniowy? Ktoś wie?

Proszę zapytać szefowej