Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:51, 25 lut 2018

Do góry
mira napisał(a)
och ja też ciekawa jestem co siejesz

pozdrawiam

Dużo jesiennych siewów, na to czekam najbardziej.
Np. Babtisia australis 'Alba', przysmak nornic, trudno ją utrzymać na rabatach. Mam trochę dwuletnich siewek, nasiona dostały też Ewa i Helenka, zobaczymy jak skiełkują.

Lobelia i penstemon, nie pamiętam jakie.

Wczoraj przy okazji okrywania roślin pozbierałam doniczki z zasiewami pod dach. Miesięcznica już skiełkowała, interwencja na czas.

Czekam też na Mandragora officinarum. Ładnie wzeszła trzy lata temu: Dostałam świeże nasiona.

Poszły do gruntu, ale w zeszłym roku się nie pokazały.

Liliowo i kolorowo:) 14:50, 25 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Ale musi być miło, usiąść na tej romantycznej ławeczce wśród tylu pięknych róż..... Cudnie jest u Ciebie
A figlarna wiewióreczka jest bardzo fotogeniczna Pozdrawiam goraco

Oj tak, chodz jestem z tych co długo nie posiedzą
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:17, 25 lut 2018

Do góry
Opcja druga z pergolami - wtedy pomysł przeniesiony na rabatę pod płotem, tylko z jeżówkami np. Rozplenice tam planowałam już wcześniej

Wśród brzóz i dębów 14:15, 25 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

Basieńko, czy planujesz zrobić suchy potoczek wzdłóż kamieni?

Agatko, planuję zrobić suchy potok na dnie tego jaru, on ma ok. dwudziestu metrów długości. Na jego końcu powstaje oczko wodne. Te kamienie widoczne teraz na zdjęciu zabezpieczają taki uskok w gruncie, żeby nie osuwała się ziemia z tej rabaty, a przy okazji wyznaczają linię ścieżki.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:11, 25 lut 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Już siejesz? co??

W blokach startowych, priorytetowe w tym roku

Gardenia 2018 - 24.02 (sobota) 13:55, 25 lut 2018

Do góry
Stoisko z cudnymi dekoracjami

Kolejne ze świetnymi dodatkami - nawet te donice nie były tak drogie jakbym się tego spodziewał

I na koniec inspiracja dla mnie na najbliższe dni Trochę eukaliptusa i rozmyte kolory - coś pięknego!

Gardenia 2018 - 24.02 (sobota) 13:54, 25 lut 2018

Do góry
Jeszcze parę moich zdjęć

Najlepsze stoisko z roślinami - drzewa, trawy i parę zimozielonych - stwierdziliśmy, że nic więcej nam do szczęścia nie trzeba

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:53, 25 lut 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Obejrzałam piękne jesienne zdjęcia z ogrodu i jak zawsze się zachwycam, żeleźniaki o tej porze roku są nadal dekoracyjne

U Ciebie lisek wyniuchał smakołyk, a u mnie sarenki wyczaiły warzywnik

Też na pogaduchy przychodzą : W Tatrzańskiej Łomnicy podejrzane.

Kwiaty we włosach 13:47, 25 lut 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Niektóre róże zabezpieczone niektóre nie, obawiam się, że mogę nie przeżyć tej zimy, jak jest z Waszymi? Luty daje nam w kość wydawało się,że to już wiosna, ciekawe jak bzy się odnajdą.

Witam ja wprawdzie nie mam za dużo jeszcze roślin ,ale wszystkie nowe nasadzenia a więc młode w ub roku okrylam ciepłą czarną miękką agro włókniną.
Młode sadzonki nie zostawiam na mróz ,a i starsze kiedyś na innej działce tez okrywalam

Chyba nie powinny zmarznąć
Ogród z wilkiem zamkn. 13:46, 25 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Aniu bardzo Ci dziękuję za ten post .....cisy zostają tak jak są w takim razie -masz rację ,jak będzie większa odległość ,to pies non stop tam będzie wchodził... będę przycinać za płotem

a.... i tam za płotem- w planach -jest droga do działek na dole -więc dojście do cięcia cisów będę miała zawsze ....teraz też -tylko ja tam koszę za płotem,bo by zarósł chaszczami

a jakbym zostawiła cisowy żywopłot przez całość ,a przed nim dała kilka serbów ?
o takie coś mniej więcej chodzi

tu kilka serbów ,a pózniej brzozowy zagajnik ? ( chcę ,żeby tam na dole brzozy były ,bo tam jest skupisko drenów i woda stoi wiecznie )
i kilka serbów po drugiej stronie dla harmonii .....co myślisz ?

o nadmiar cisów się nie martwię wogóle -może faktycznie by je dać przy tarasie ,ale tak na wysokośc metra trzymać ? ....
zobaczę jak to stopniowanie skarpy wyjdzie ....

Żywopłot z cisa jest piękny szkoda byłoby go zasłoaniać serbami a nie chcesz po całości ich posadzić sobie przy płocie a w dole w rogu zagajnik brzosowy po skosie , serby wtedy by stanowiły tło i zapore przed wiatrami,jakbyś zostawiłam na przeciw serby i po prawej posadziła nie miałabyś naciaprane,przed serbami po prawej dać na przemian Limki z ML po całość np jeżówki przed nimi ta żeby nie przesadzić za bardzo rodzajem a pod brzozami też jakieś trawki zwiewne z czymś kwitnącym tak żeby wykorzystać te rośliny co już masz.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:45, 25 lut 2018

Do góry

U mnie zima, wczoraj jak ta pszczółka, opatulałam rośliny. Temperatura -20 nie przelewki, prawie tyle było u mnie w nocy. Pod śniegiem mam kwitnące cyklameny coum, zaawansowane ciemierniki, kalinę, ranniki. Śniegu nie za wiele, jak widać. Tak. Byle do wiosny!

Przepraszam za opieszałość

AgnieszkaW napisał(a)
Cudowny, klimatyczny ogród, Vito, stworzyłaś. Dawaj więcej fotek, bardzo proszę...

Hej Aga, dzięki Teraz jestem na etapie wyrzucania tui i jałowców. Dużo do zrobienia na nowo. Zakupy liściastych zaplanowane i ustalone, tylko ta zima!
Więcej fotek? Dzisiaj na pewno
Liliowo i kolorowo:) 13:43, 25 lut 2018

Do góry

Ale musi być miło, usiąść na tej romantycznej ławeczce wśród tylu pięknych róż..... Cudnie jest u Ciebie
A figlarna wiewióreczka jest bardzo fotogeniczna Pozdrawiam goraco
Wśród brzóz i dębów 13:40, 25 lut 2018

Do góry
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

Basieńko, czy planujesz zrobić suchy potoczek wzdłóż kamieni?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:40, 25 lut 2018

Do góry
Znalazłam takie foto wspominkowe z wiosny 2016

I z czerwca 2017 widoczna ta sama rabata, na której kucam powyżej

Liliowo i kolorowo:) 13:31, 25 lut 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Witaj Danusiu, jestem u Ciebie pierwszy raz, znalazłam Twój ogród po wpisaniu w google nazwy róży Veilchenblau. Chciałam Ci pogratulować takiego pięknego okazu
Czy teraz gdy nadeszły takie mrozy okryłaś ją czymś? Czy obrywasz jej liście jesienią, bo widziałam na zdjęciu że jest bez liści?
Czy w ogóle na zimę ją okrywasz? Ile lat jest u ciebie?
Też ją mam, bardzo ją lubię, będzie u mnie teraz czwarty sezon. Swoją okryłam przed tymi mrozami ale nie wiem czy to ją zabezpieczy na tyle żeby zakwitła?

Witaj, miło, że do mnie zajrzałaś. To też moja ulubiona róża. Nie okrywam bo za dużo tego mam. Ostatniej zimy wymroziło mi 60 róż ale ta została, owszem dużo musiałam na wiosnę wyciąc ale zakwitła, martwie się teraz bo znowu bez śniegu a mrozy mają być dłużej. Mam ją pare lat ale dokładnie nie pamiętam. Kiedyś miałam w innym miejscu ale niestety jednej mroznej zimy też nie wytrzymała. Wiesz z tym okrywaniem to róznie bywa bo rok temu u mnie w maju był śnieg i mróz i wiele roślin padło. Bardzo bym rozpaczała nad tą różą bo i tak mój różany raj jest teraz taki ubogi

Ogród w skali mikro cz.II 13:28, 25 lut 2018

Do góry
gierczusia napisał(a)
Przez ten nieustający deszcz ślaja mi siem po ogrodzie jakowaś hołota najczęściej taka

Ale tuż za płotem spektrum hołoty jest znaacznie wiėksze ci , którzy u mnie byli , wiedzą ,że droga jest przy osiedlu a śmietnik..jest tuż kolo dzika chyba śmieci zacznę ze strachu po prostu za płot wyrzucać ,żeby dziecku bliskich spotkań z dzikami oszczędzić

Natomiast wszytskim , którzy mają problem z opuchlakami polcam stosować je teraz...używałam ich już wielokrotnie i stwierdzam ,że mokrośč podłoża , znaczna i długotrwała ogromnie poprawie działanie prepratu a więc do dzieła mordercy opuchlaków

Przychodzą w takiej ..hmmm steropianowej trumiece

I bardzo l bardzo niewinnie wyglądają
Kurier jak zwykle mnie nie zastał , bo pracują coniektórzy i chciał dostarczyc mi paczkę w dniu następnym. Mnie zależało na czasie , no bo leje i nie wiedziałam w jakiej temperaturze będà to przechowywać a to ważne !! Więc mówię kurierowi : panie..ma pan tam 5 milionów robaków , które wchodzą innym robakom do dooopy ,żeby je potem wykończyć od środka to trzeba dostarczyć jak najszybciej ;... dostarczył

Dobrego dnia Wam życzę i niech juź nie pada

To dobrze że go przekonałaś . Mógł np zgłosić że przewozony jest niewłaściwy towar. Roślin i zwierząt nie wysyła się zwykłymi paczkami. są do tego droższe przesyłki. Robale to chyba do zwierząt należą jednym słowem miałaś szczęście. Pozdr.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:25, 25 lut 2018

Do góry

Właśnie taka klatkę sobie ostatnio zafundowałam. Może ma trochę więcej ozdób...
Moja działka na Dębowym Lesie 13:25, 25 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu nie jeden raz busem targałam 4 razy tyle, dasz radę

Hmm też tak myślę. Zwłaszcza; że wsiadziemy i aż do domu.
Jeszcze z forystyki Gardeni
Liliowo i kolorowo:) 13:20, 25 lut 2018

Do góry
marba napisał(a)
Piękne fotki ptaszków nam pokazujesz, Danusiu. Bażant cudnej urody. Do mnie też czasem podchodzą, bo za siatką łąka i las, ale niestety, psy je płoszą.

U mnie jest zakaz chodzenia do tyłu domu bo tam jest ich królestwo tak jak i ptaków Wiwiorki cięzko jest mi uchwycic.

Moja działka na Dębowym Lesie 13:18, 25 lut 2018

Do góry
Mira104 napisał(a)
Zazdroszczę takiego wypadu i zakupów. Ciemierniki bajka.
Wyhodowałaś może kiedykolwiek ciemierniki z nasion? Zamówiłam sobie nasiona i zastanawiam się czy to ma sens.

Też się cieszę Tym wyjazdem.
Ciemierniki były piękne.
Ja mam tylko dwa. Jeden biały. Jeden ciemny. Mała sadzonka jeszcze nie kwitl.
Z nasion nigdy nie próbowałam.
Takie demiracje przykuwaly uwagę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies