Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja "przyziemna" :) pasja 22:34, 19 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jagoo jak przyrastają Twoje Silver Sceptre? Jak możesz porównaj do Ice Dance

SC mam rok dłużej. Obie trawy szybko przyrastają, SC u mnie przyrosła bardzo szybko. Jak już pisałam, gdy zrobi się normalna pogoda, będę czyścić z rozłogów stare kępy i robić sadzonki w doniczkach.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:14, 19 kwi 2015

Do góry
Jagoo jak przyrastają Twoje Silver Sceptre? Jak możesz porównaj do Ice Dance
Ogródek Ewy 21:52, 19 kwi 2015

Do góry
Też mam Ice Dance od tego sezonu u siebie W paczce już miała paki a po tygodniu zaczęła kwitnąć Sunia leczy sobie nią problemy żołądkowe ? dobre Ja w tamtym roku posadziłem miłkę okazałą i co odrosła to Mrówka ją zjadła Musiała być chyba smaczna Przez to podgryzanie mam nadzieję że poszła w korzeń
Nadzieja na piękny ogród 21:46, 19 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ice dance Ci przemarzła? To jedyna roslina, ktora u mnei wytrzymala bezśnieżna zimę z -28 stopniami mrozu...

Tzn nie zmarzla tylko musialam ja sciac cala bo byla sucha a teraz dopiero wychodzi.
A co myslisz o bukszpanie albo runiance? Mala Mi tak mi doradzila.
Ogródek Ewy 21:45, 19 kwi 2015

Do góry
Jutro (jeśli uda mi się wyjść) zrobię zdjęcie mojej trawki Ice Dance. Ostatnio moja sunia swoje problemy żołądkowe zaczęła leczyć właśnie nią, dosłownie, poodgryzała ją dokładnie. Dziś eM stwierdził że ona zakwitła, muszę to zobaczyć. Ciekawa jestem jak wygląda poobgryzana kwitnąca trawka.
Nadzieja na piękny ogród 21:39, 19 kwi 2015

Do góry
Ice dance Ci przemarzła? To jedyna roslina, ktora u mnei wytrzymala bezśnieżna zimę z -28 stopniami mrozu...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:28, 19 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Runianka, żurawki... ale żurawki mam na nie focha, pod jedną hortką mam dywan z dąbrówki. Daje radę jak potem hortka ją zarośnie. Tylko dąbrówka potrafi uciekać z rabaty i jest niska Bukszpan to klasyka, przycięty fajnie w prostokąty, obwódki, kule..... Możesz podsadzić trawkami które znoszą cień.. np Ice Dance.
Zależy ile jeszcze masz tam słońca..

Ja mialam w planach rio i tak wlasnie czytam po roznych watkach ze problematyczne sa ze zastanawiam sie nad czyms innym. Ice dnce mam i u mnie przemarza. Na tej rabacie slonce jest tak do poludnia a potem juz nie z reszta jak bys zajrzala do mnie to jest tam zdjecie nie bede Ci zasmiecac.
Bukszpan? w sumie moze , a runianka jaka wysoka rosnie?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:21, 19 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Hej przyszlam po poradę czym mogę podsadzic hortensje, chciałabym cos zimozielonego albo wcześnie startujacego bo na rabacie z limelightami mam tylko tuje.

Runianka, żurawki... ale żurawki mam na nie focha, pod jedną hortką mam dywan z dąbrówki. Daje radę jak potem hortka ją zarośnie. Tylko dąbrówka potrafi uciekać z rabaty i jest niska Bukszpan to klasyka, przycięty fajnie w prostokąty, obwódki, kule..... Możesz podsadzić trawkami które znoszą cień.. np Ice Dance.
Zależy ile jeszcze masz tam słońca..
Nadzieja na piękny ogród 20:25, 19 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja bym trawy w nogi hortek dała: carex frosted curls, ice dance, rozplenicę little lub medium boy

Ice dance mam ale przemarzla u mnie a rozplenica dość późno rusza a mi zależy żeby coś tam było zanim rusza hortensje.
Kosolkowa Pasja 19:48, 19 kwi 2015

Do góry
to ja będę musiała swoje przesadzić do cienia bo siedzą na słonku..
piekne masz te Ice Dance,moje malutkie jeszcze.
Nadzieja na piękny ogród 19:10, 19 kwi 2015

Do góry
Pryskać wodą aby nie mdlały ,a le tylko rano aby zdązyły w ciagu dnia obeschnąc zwłaszcza zrób im mgiełkę po wietrznych i słonecznych dniach.

Ja bym trawy w nogi hortek dała: carex frosted curls, ice dance, rozplenicę little lub medium boy
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 18:50, 19 kwi 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
jak strona jest tej skarpy, ja bym obsadziła np hostami i carexami ice dance, ale Twój pomysł mi sie tez podoba, a widziałas skarpy przy ogrodzie zimozielonym?

Nie byłam chyba ale odnajdę te ogrody zaczynają mi się mieszać skarpa jest strasznie nasłoneczniona obawiałam się że będą one przypalane przez słońce, skarpa ma nachylenie ok 45 stopni, niby tak mówi M. a na trawki się skuszę napewno
Między pasjami 17:20, 19 kwi 2015

Do góry
Jolu, dziękuję za wizytę u mnie. Moje Ice dance też kwitną, ale jeszcze trochę i te kłoski usunę. Twoja pergola winogronowa super, a kącik koło niej odlotowy!
Zaglądam po ogródkach. I co? Wszędzie więcej kwiatków niż u mnie.
Taka to jest wiosna na pomorskiej ziemi. Cały miesiąc do tyłu!
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 15:57, 19 kwi 2015

Do góry
jak strona jest tej skarpy, ja bym obsadziła np hostami i carexami ice dance, ale Twój pomysł mi sie tez podoba, a widziałas skarpy przy ogrodzie zimozielonym?
Kosolkowa Pasja 15:31, 19 kwi 2015

Do góry
Jestem, żyję, leniuchuję Pogoda wciąz niesprzyjająca. Posadziłam tylko brakującego Chopina, wypieliłam rabatę zimozieloną i posadziłam tam w brakujące miejsce thuję Kórnik. Po rozmowie z szefową miejscowej szkółki i jej poradach tak wybrałyśmy. Polecane przez Was dziewczyny świerki, jałowce i inne są super i na pewno o nich pomyślę Miejsca mam jeszcze dużo do obsadzenia
Wsadziłam na razie do doniczek Ice Dance od Toszki Oto one. Poobcinałam tylko później zeschnięte końcówki, dzielić bedę przy sadzeniu na miejsce.

Toszko, jeszcze raz ogromne dzięki!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:36, 19 kwi 2015

Do góry
Proszę Państwa, zapraszam na głosowanie

Głosujemy nad trawką zamiast żurawek.

Do wyboru są dwie opcje:

Ice Dance albo ML.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=485

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:18, 19 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jak masz powojnika to może jednak miskanty nie?
Chyba, że powojnika przesadzisz...to wtedy ML by ładnie wyglądały na tle ciemnego bluszczu...
A jak nie to Ice Dance bym obstawiała.

Powojnik może się wyprowadzić, stałej miejscówki tutaj nie dostał

Korci mnie ten ML

Będzie głosowanie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:00, 19 kwi 2015

Do góry
Jak masz powojnika to może jednak miskanty nie?
Chyba, że powojnika przesadzisz...to wtedy ML by ładnie wyglądały na tle ciemnego bluszczu...
A jak nie to Ice Dance bym obstawiała.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:18, 18 kwi 2015
Do góry
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:18, 18 kwi 2015
Do góry
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies