Bogusiu, Iwonko - zdumiona jestem tym, że sasanki wymarzły. U mnie przezimowały całkiem dobrze. Być może dlatego, że stare liście dopiero teraz usuwam, przez zimę stanowią dodatkowe okrycie. Poza tym u mnie ziemia piaszczysta, przepuszczalna. Wy macie ziemię cięższą.
Z prac ogrodowych wczoraj zrobionych to:
- dzieliłam rozchodniki i hameleny na rozchodnikowej, szafirki trawiły pomiędzy trzcinniki gold band - więc rozchodnikowa nabrała innego kształtu, czekam jeszcze na jeżówki, które mają przyjść
-na cypelkowej było dzielenie bronze form i sadzenie ich i varellek, jutro może za jeżówki alba i perovską się wezmę...
- dzieliłam kostrzewę
-różnego przesadzania w doniczki miałam mnóstwo, jedne doniczki ubywają a inne przybywają
A oprócz tego dzisiaj nie wychodziłam z domu, bo mnie cholera meszka ugryzła i jedną część buźki mam opuchniętą...ale dzisiaj cieszyły już tulipki
Witam Wszystkich odwiedzających, pamiętających po dłuuugim czasie. Rok 2017 był rokiem innym niż wszystkie. Wczesną wiosną udało się Mężowi zrobić domek dla Mikołajka
Paulinka, to dobrze. Mam nadzieję, że będziesz miała z nich pożytek.
Ja seslerii jeszcze nie posadziła, jutro mam zamiar to zrobić. Ale z sadzonek jestem zadowolona. Zachwycam się tulipanami u Ciebie! Miód, normalnie miód
A ja coś widzę, że częściej teraz do części owocowej zaglądam, niż do kwiatków Wiosenne agresty i jeżyny zostawiam
I jeszcze jagody kamczackie Denerwowały mnie w ub roku, ale chyba się wystraszyły, że je na czarną porzeczkę wymienię i też mocno ruszyły
witajcie, przepraszam, że ja znów z tą rabatą Może tym razem ktoś coś odpisze dokupiłam drugą śliwę dziecięcą, drzewka na razie stoją w donicachi chcę dokupić hortebsje, tylko zastanawiam się jakie. Obok tego drzewka po lewej są dwie horyensje anabelle,dokupić im inne anabelki,czy też np vanille fraise? I ile sztuk, myslałam o dokupieniu dwóch hortensji,dwie posadzić między drzewkami i po jednej po bokach. Z przodu między bukszpanami bordowe żurawki. Co sądzicie?
Urzekły mnie rozplenice. Długo kombinowałam gdzie by je wsadzić i znalazłam miejsce obok róż. Róże mimo sąsiedztwa choiny kanadyjskiej narazie dają radę. Obserwuję dalej co z nimi będzie