Witam. Chciałabym posadzić na rabacie obok tarasu jakieś rośliny najlepiej zimozielone . Chodzi mi o kawałek przy hortensji. Siedząc na tarasie widzę to miejsce i wygląda ono na niedokończone, bo widać tylko żywopłot z ligustra. Są tam hortensje, śliwy wiśniowe i za nimi malutkie sadzonki miskanta Variegatus. Dosyć długo myślałam co tam posadzić , nic nie wymyśliłam ,a potem przyszły problemy zdrowotne taty i zmiana priorytetów . Dopiero teraz znów myślę o tej rabacie. Proszę o pomoc .Teraz na gorąco pomyślałam o 2 stożkach cisowych różnych wysokości,ale nie wiem, czy zieleń cisów nie zleje się z żywopłotem. Ostatnio czytam na temat cisów i chciałabym je mieć .Z tego co wyczytałam, to Danusia radzi na stożki zwykły cis baccata.
Tej trawki muszę więcej posadzić. Bardzo ładna jest zimą. Latem jej praktycznie nie widać, bo zasłaniają ją byliny, ale jej to w ogóle nie przeszkadza.
Witam wszystkich w Nowym Roku
Końcówka roku była dość chorowita i jakoś nie mogłam dojść do siebie.
Jak już styczeń mamy to już sobie myślę,że do nowego sezonu już tylko chwilka a plany mam na realizację drugiej części i marzy mi się łan lawendy i już też wiem gdzie go posadzę