Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakręcony ogród 12:08, 20 lut 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Bedziesz miala hortensjowy ogrod Nie uwazam, zeby bylo za duzo. Bedzie spojnie i wtedy bedziesz mogla dawac na kazdej rabacie inne przerywniki. Hortensje bylyby Twoim spoiwem w ogrodzie

spoiwo hortensjowe pasuje mi idąc tym tropem wyglądałoby to mniej więcej tak :

dałabym vanilki, żeby choc innego koloru nadać, powtórzyłabym pony tails/ jeżówki/bukszpan i dołożyłabym trzmielinę w rozplenicach . Chyba,że zamiast kolejnej trzmiliny dac modrzewia stiff weaper który jest bezdomny aktualnie ?
Ogród kwiatowy 12:07, 20 lut 2018

Do góry
I troche wiosennych kolorów.

Blaski i cienie nowego życia 12:00, 20 lut 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
I w całości przód i tył

Jak ktoś ma oleum w głowie to zawsze sobie radzi szczególnie kobiety.
Piękne rzeczy robisz niedługo święta przychodzi czas na jajeczka, zajączka i baranki.
Czytając wpisy chyba nie odpowiedziałam o dereniach czy temat aktualny.

Macie tam dużo śniegu piękne widoczki byłam w Szczyrku więc wiem.

Moje trawy z 2013 r. Jesień doniczki ok 1 litra zdzbla mikro tak się rozrosly. Podsypywalam im pierwsze 2 lata nawozu aby nabrały rozpędu.
Tylko w lutym maja takie pioropusze.
Kiedyś będzie tu ogród 11:57, 20 lut 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
O kłopotach zalewowych czytam...to trudny problem, i nie wiem jak z tym sobie radzić ale ptasząt to masz bez liku, piękne fotki dajesz.
Znalazłam u Ciebie derenia, który urodziwie zimą się prezentuje (mam na myśli midwinter fire), a jak latem, jak kwitnie? masz gdzieś fotkę?
Pozdrawiam, dawno nie zagladałam
Alicjo derenie udało mi się upolować dopiero w wakacje, więc to nowy nabytek. Mało mam fotek, ale proszę:

lipiec- dereń na pierwszym planie

początek października

26.10

23.11

Alicja169 napisał(a)
Przypomniałam sobie, że topole były sadzone tam gdzie chciano osuszyć teren, ale to wielkie i kłopotliwe drzewo
Topole też mam
Ogród kwiatowy 11:55, 20 lut 2018

Do góry
Rudbeckia Cherry Brandy

Ależ mi się ta rudbekia podoba..... Uwielbiam takie kolory..... W połączeniu z hortensją Miś Polarny i jasnoróżowa jeżówką stworzą ciekawą kompozycję (te dwie już mi rosną). U Ciebie z liliami cudnie to wygląda... Przepiękne masz kwiaty w ogrodzie, dlatego często do Ciebie zaglądam.....
Ogród wśród pól i wiatrów 11:51, 20 lut 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Ewelinka, dziękuję za miłe słówka
Zostawiam zimowe czapeczki i cieplutkie pozdrowienia

Joluś pamiętasz w jakiej odległości od siebie sadziłaś hortki?
Ogród kwiatowy 11:51, 20 lut 2018

Do góry
Pokażę trochę mieczyków z poprzednich 2 lat.

Gabisiowy ogród...początki....:-) 11:41, 20 lut 2018

Do góry
Będziemy tu częściej. Ja już planuję pomału zakupy do warzywnika, rysuję plany zmiany rabat i jedną nową, ale strasznie długą. Będzie co robić, byle starczyło sił i pieniędzy

Tymczasem pozdrawiamy z Blanką i lecimy nadrobić zaległości w Waszych ogrodach.

Gabisiowy ogród...początki....:-) 11:36, 20 lut 2018

Do góry
Wszystko robiliśmy sami, bo tak właśnie lubimy. Bardzo nas cieszy to, że możemy zrobić coś własnoręcznie.

Gabisiowy ogród...początki....:-) 11:33, 20 lut 2018

Do góry
Przyszedł też czas na zmianę ogrodzenia, wjazd został cofnięty, jest więcej miejsca, ale niestety kilka roślin zostało poświęconych
Oczywiście jest to dla mnie wspaniała okazja na nową aranżację i nasadzenia i taki też mam plan na ten rok

Gabisiowy ogród...początki....:-) 11:27, 20 lut 2018

Do góry
Dzień dobry

Chyba tradycją już się stało, że zaglądam tu raz na jakiś czas...ale mam nadzieję wielką zmienić ten stan i bywać częściej, tym bardziej, że Blanka już większa i za chwilę każdą wiosenną i lenią chwilę będziemy spędzać na dworze.

W zeszłym roku nie działo się zbyt wiele w ogrodzie. Najpierw ciąża, potem czas po porodzie właściwie non stop z małą przy cycu. Do tego mąż w delegacji. Nie miałam szans działać. Ale tak czy inaczej inwestycje być musiały, ciągle ulepszamy, dokańczamy to co należy dokończyć. A zatem:

Garaż w końcu gotowy.

A to moje pomieszczenie gospodarcze w garażu, wreszcie wszystkie grabki, motyki, narzędzia, doniczki, rozsady w jednym miejscu! Hurra!

Ogród kwiatowy 11:22, 20 lut 2018

Do góry
Goldstrun - bylina.

Sezon 2017 u Hanusi 11:19, 20 lut 2018

Do góry
Oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba....

Ale i na parapecie wesoło. Kwitnie dendrobium, prymule i jeszcze jeden storczyk.
Ogród kwiatowy 11:11, 20 lut 2018

Do góry
Rudbeckia Cherry Brandy
Miałam ją 3 lata temu temu. To był czas, gdy jeszcze nie robiłam zdjęć ogrodu. Tu na zdjęciu samosiejki.
Wśród brzóz i dębów 11:07, 20 lut 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Piękne kwiatuchy a brzózki mus mieć, ja mam malutki ogródek ale jedną w róg wcisnęłam a kilka przed ogrodzenie

Aniu, posadziłaś te zwykłe, czy jakieś odmiany? Bo te zwykłe, to strasznie wielkie potrafią urosnąć. Chociaż ja w mniejszym ogrodzie też pewnie wcisęłabym przynajmniej jedną. Ta biała kora brzóz jest urzekająca.

Ogród kwiatowy 10:57, 20 lut 2018

Do góry
Wracam do pokazywania rudbeckii z nasion.
Rudbeckia Toto - jednoroczna, nie zimuje, sama się nie rozsiewa. Można zebrać nasiona, ale roślina nie jest już tak kompaktowa jak oryginał. (niestety tak wyglądają moje kanciki)

OK, wiem co powiecie: co za dużo to niezdrowo! Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko tyle, że sadząc maleńkie rośliny wczesną wiosną, trudno przewidzieć efekt końcowy.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:42, 20 lut 2018

Do góry

Tą rabatę muszę uporządkować red Barona kocury mi wyłamały ;d
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 10:15, 20 lut 2018

Do góry
Tak sobie stoją w chłodnym pokoju

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:42, 20 lut 2018

Do góry
Ktoś rozpozna co to za cyprysik??? Z niego szczepki wzięłam.

Zakręcony ogród 08:59, 20 lut 2018

Do góry
A co myślicie o czym takim ? jedna strona ścieżki ( ta łatwiejsza ) Dużo słońca, dobra gleba.

zestawienie pony tails / jeżowka /werbena zobaczyłam w tv w konkursie do chelsea i się zakochałam w obwódce z bukszpanu wygląda cudnie Trzmieline tam dałam bo jedną ładną mam więc mogłabym jeszcze 2 dokupić .
Mam też duże pęcherznice diablo. Może można gdzieś wykorzystać ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies