Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:04, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
A cóż to za zmyłka? Nowy wątek, choć tysiączka nie nabiłaś? Wbrew tradycji, czy może nowa tradycja?
I już planujesz wiosenne rewolucje? Ja to za wiele nie pomogę, bo słabo znam drzewa i krzewy.
Ale popatrzę, może coś załapię.

Udanego Roku, Kasiu

jaka tam zmylka .... nowy wątek bo jakis ogrodek juz jest
Jurajski Ogród 18:45, 02 sty 2016

Do góry
Agnieszko, dobrego roku życzę

Moje koty też tak sypiają zimą
Co z tym ogródeczkiem począć 18:43, 02 sty 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ewciu ładne latarenki z nierdzewnej stali będziesz miała, mam nadzieję że zachowają swój nienaganny wygląd choć niektórzy lubią zardzewiałe, ale to musi być też do tego klimat ogrodu odpowiedninie wiem jak Ty

Te będą ładne, nie zardzewieją. Mam takie same (zdaje się) i cały rok stoją na dworze.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:39, 02 sty 2016

Do góry
A cóż to za zmyłka? Nowy wątek, choć tysiączka nie nabiłaś? Wbrew tradycji, czy może nowa tradycja?
I już planujesz wiosenne rewolucje? Ja to za wiele nie pomogę, bo słabo znam drzewa i krzewy.
Ale popatrzę, może coś załapię.

Udanego Roku, Kasiu
W Gąszczu u Tess 18:26, 02 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

oj tak, ja tez zazdroszcze, a u nas moze dopiero we wtorek popada

Wszystkiego dobrego w kolejnym sezonie Teresko

Dziękuję, Kasiu

Musi być dobry

W Gąszczu u Tess 18:23, 02 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O to super.mojejbstrszej corce by sie taka podobala bo dla niej wazne by sie krecilo

Moja też była zachwycona kręceniem Mam zdjęcie spódniczki na Kasi, ale nie mogę pokazać. Pokażę więc bez modelki Zdjęcia słabe, bo z telefonu.

na wieszaku

tak modnie wszyłam suwaczek

Dla tych, co nie wierzą, że to całe koło

Z resztek starczyło na torebeczkę

W Gąszczu u Tess 18:15, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
.....bo obecnie u mnie jest już -14. A zapowiadają -18, a na jutro -19.
Śniegu nie ma za grosz. Zazdroszczę tym, którzy mają śnieżną pierzynkę.

oj tak, ja tez zazdroszcze, a u nas moze dopiero we wtorek popada

Wszystkiego dobrego w kolejnym sezonie Teresko
W Gąszczu u Tess 18:11, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Na szycie też czasu za wiele nie ma, ale wydziergałam spódniczkę dla siostrzenicy na święta. Z całego koła.

O to super.mojejbstrszej corce by sie taka podobala bo dla niej wazne by sie krecilo
Typografia ogrodu 18:08, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
A to:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/dorsz/filety_z_dorsza_w_szynce_parmenskiej/przepis.html
i to:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/salmon_en_croute/salmon_en_croute.html

Dorsz był wprawdzie w szynce szwarcwaldzkiej, bo taką przez roztargnienie kupiłam. Pycha, połączenie smaków może szokujące, ale efekt rewelacyjny.

Brzmi nieźle.az zglodnialam
W Gąszczu u Tess 18:05, 02 sty 2016

Do góry
Na szycie też czasu za wiele nie ma, ale wydziergałam spódniczkę dla siostrzenicy na święta. Z całego koła.
Typografia ogrodu 18:03, 02 sty 2016

Do góry
A to:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/dorsz/filety_z_dorsza_w_szynce_parmenskiej/przepis.html
i to:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/salmon_en_croute/salmon_en_croute.html

Dorsz był wprawdzie w szynce szwarcwaldzkiej, bo taką przez roztargnienie kupiłam. Pycha, połączenie smaków może szokujące, ale efekt rewelacyjny.
Blaski i cienie nowego życia 17:56, 02 sty 2016

Do góry
Dobrego Roku, Ula
A zima rzeczywiście przesadza.
Typografia ogrodu 17:55, 02 sty 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Asiu, przyszłam podziękować za namiary na kwestię smaku. Nie znałam wcześniej. Wprawdzie zrobiłam inne potrawy, niż Ty, ale były rewelacyjne. Moi goście długo nie mogli ochłonąć, że takie delicje im zaserwowałam

Milo Cie Tess widziec.ciesze sie bardzo ze Ci sie ta strona przydała i ze zablyslas kulinarnie dzięki niej ja korzystam z tej strony od wielu lat.ufam tym przepisom,stona jest bardzo staranna,na forum dla kazdego przepsu mozna rozwiac swoje ewentualne watpliwosci.a i te strone prowadzi tez Asia a pochwal sie co robilas ze stronki
W Gąszczu u Tess 17:49, 02 sty 2016

Do góry
Kochani, bardzo, bardzo dziękuję za życzenia świąteczne, świadczące o tym, że jeszcze o mnie pamiętacie.
Nie było mnie, bo zawirowania jakieś wokół mnie powodują, że nijak się ogarnąć nie mogę, a sprawy ważne i czasochłonne pochłonęły mnie zupełnie.
A w pracy już zupełnie nie mogę wchodzić na O. nawet w czasie przerwy śniadaniowej.

Jak większość z nas, obecnie martwię się o ogród. Wprawdzie moje roślinki - na ile mogłam - otuliłam, wykorzystując nie tylko agrowłókninę ale także wszelkie znalezione w domu stare powłoczki, narzuty, zasłony, kocyki... Okryłam prawie wszystko (bo na wszystko nie wystarczyło okryć.)
A i tak się martwię, bo obecnie u mnie jest już -14. A zapowiadają -18, a na jutro -19.
Śniegu nie ma za grosz. Zazdroszczę tym, którzy mają śnieżną pierzynkę.

Typografia ogrodu 17:34, 02 sty 2016

Do góry
Asiu, przyszłam podziękować za namiary na kwestię smaku. Nie znałam wcześniej. Wprawdzie zrobiłam inne potrawy, niż Ty, ale były rewelacyjne. Moi goście długo nie mogli ochłonąć, że takie delicje im zaserwowałam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:55, 23 gru 2015

Do góry
Ja się tak nie bawię!!!! Nic nie wiedziałam!!! Nic a nic!!!
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Chlip
chlip
chlip
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 10:52, 21 gru 2015

Do góry
Piękne dekorscje. Zdolni Ogrodomaniacy Wiankowalam w wekend. Mam fotkę wianka na cmentarz.
Blaski i cienie nowego życia 00:26, 29 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ula, zapomniałam zadać to pytanie, choć mnie nieco nurtuje: czy zamierzasz jakieś drzewa wycinać, że o wypalanie karpy pytałaś?

Ja już nic nie robię w ogrodzie w tym roku. Nie sadze, nie kopię, nie grabię.
Choć oczywiście roboty mam jeszcze w ogrodzie po kapelusz - wystarczy na cały przyszły ogrodniczy rok co najmniej.
Nawet moją rodzinę w osłupienie tym (że już nie noram w ogrodzie) wprawiłam

U mnie do wycięcia 2 jabłonie.A mam 2 wielkie korzenie z orzechów.Nie pomyślałam żeby je spalić sukcesywnie na ognisku dzięki za pomysł.

No to rzeczywiście rodzina musiała doznać szoku
W Gąszczu u Tess 21:11, 26 lis 2015

Do góry
Irenko - u mnie już pora kończyć była, po ostatnich mrożnych nocach ziemia zamarzła. Pewnie nie głęboko, ale jednak.

Jola - prawie skończyłam. Jeszcze tylko w sobotę wyjazd na Bronisze po kokardki (i materiał na stroiki) i wiżanie traw.

Asiu, OK, w wolnej chwili postaram się zrobić resume z życia moich Summer Snow.
Nie dzisiaj, bo całkowicie klapnięta jestem.
Dopiero co wróciłam z pracy i to wcale nie jest praca dwuzmianowa.
A w dodatku źle dzisiaj spałam i wstałam o 4 nad ranem, byłam na forum przed Madżenką

Ewa - odpowiedziałam szerzej u Ciebie. Oczywiście - zadołować.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:40, 26 lis 2015

Do góry
Ewuś - zadołować. Donice mają dziurki? Bo inaczej cebule zgniją. Pamiętasz moją balię?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies