Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Agania 14:04, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)

Aguś udusiłam co trzeba, dzisiaj cd. robię bigos poświąteczny-przyda się w najbliższe dni jak wrócimy do pracy
A jeszcze mam karpia na Nowy Rok

Ja mam taki sam zestaw, jeszcze do barszczu zrobiłam krokiety z mięskiem i z pieczarkami według gustu i smaków rodzinnych...mniam i pyszności życzę w Nowym Roku, byle pysznie do wiosny nam zleciało
Urszulla 14:13, 02 sty 2016

Agania napisał(a)

Ja mam taki sam zestaw, jeszcze do barszczu zrobiłam krokiety z mięskiem i z pieczarkami według gustu i smaków rodzinnych...mniam i pyszności życzę w Nowym Roku, byle pysznie do wiosny nam zleciało

byłam dziś znów u Ciebie, bo mam jeszcze 2 dni luzu. A tu jak na złość forum świeci pustkami, lata wcześniej to nie można było nadążyć.
kasiek 16:11, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)

Dzięki

właśnie podpatrzyłam że dziś w nocy -10st ale jutro jakaś masakra prawie -20st.!!!!

Ni no nie żartuj - zimy może brakowało ale żeby aż tak było zimno? No to przemarznie wszystko co popuszczało pąki Zdrowia zyczę bo czytam że potrzeba
boguslawa_ma... 16:16, 02 sty 2016

Urszulla napisał(a)
Zawiesiłam dziś ptaszkom kulę ziarenkową. Kosy od rana wojowały i wojują na mojej rabacie pod jabłoniami - mają jadłodajnię z resztek jabłek zmrożonych przez mróz. Śmiesznie wygląda jak walczą o swój teren.
Jeden z nich podchodzi co roku do drzwi tarasu, chyba co roku ten sam-potem wrzucę fotkę.

Ja też kulki ziarenkowe powiesiłam dla sikorek jest ich dużo
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:23, 02 sty 2016

Słońca gdy wkoło pochmurno. Czasu, którego wciąż brak
Wiary, która dodaje sił i oczywiście zdrowia życzę na Nowy 2016 Rok, no i dużo ogrodowiskowych spotkań) Buziaki
Tess 17:56, 02 sty 2016

Dobrego Roku, Ula
A zima rzeczywiście przesadza.
Urszulla 20:21, 03 sty 2016

kasiek napisał(a)

Ni no nie żartuj - zimy może brakowało ale żeby aż tak było zimno? No to przemarznie wszystko co popuszczało pąki Zdrowia zyczę bo czytam że potrzeba

Zdrówko już w miarę dobrze mrozy już będą za nami na całe szczęście, teraz śniegu trochę przed nami

boguslawa_madejska napisał(a)

Ja też kulki ziarenkowe powiesiłam dla sikorek jest ich dużo
Pozdrawiam

Nie zrobiłam fotki, bo mróz wielki kule jeszcze dokupię. Wczoraj oglądałam zaległą Maję w ogrodzie i tam pokazywano jak zrobić ciasto z chleba wieloziarnistego i słonecznika. To było fajne, tylko czy człowiek nadąży za wygłodniałymi ptakami

danuta_szwajcer napisał(a)

Słońca gdy wkoło pochmurno. Czasu, którego wciąż brak
Wiary, która dodaje sił i oczywiście zdrowia życzę na Nowy 2016 Rok, no i dużo ogrodowiskowych spotkań) Buziaki

Dziękuję, dawno Cię nie było. Napisz na PW co tam porabiasz.

Tess napisał(a)
Dobrego Roku, Ula
A zima rzeczywiście przesadza.

Napracowałaś się przy okrywaniubyłam, widziałam

A teraz dla Was mój wygłodniały kos z wczorajszego dnia-pod samymi drzwiami. Dzisiaj ptaków wogóle nie było, chyba z powodu zimna ukryły się w lesie.

Urszulla 20:54, 03 sty 2016

Jakieś zdjęcia z września i pażdziernika na poprawę nastroju

Magical Candle

Vanilia Freise-pierwszy sezon u mnie
Bogdzia 18:59, 04 sty 2016

Widzę że tez kolorki zamieszczasz dla poprawienia humoru ale zaraz do pracy idziesz to pewnie i humor średni.
Urszulla 17:56, 05 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Widzę że tez kolorki zamieszczasz dla poprawienia humoru ale zaraz do pracy idziesz to pewnie i humor średni.

Humor poprawiam zdjęciami jak siedzę w domu dzisiaj nasypało nieoczekiwanie trochę śniegu i warunki poranne do jazdy nie były najlepsze. Za to roślinki dostały wreszcie okrywę. Ale co przemarzło przez te 2 dni mrozów -15st to już po fakcie i nie do zmiany.Wiosną będę poznawać straty.