A teraz dla Ilony rozchodniki zobacz jak się sadzonki rozrastają Z bordowego jestem zadowolona jest piękny u mnie w pełnym słoncu rośnie i kolor liści ciemny ma.
Fotka porównawcza z 5czerwca i dziś
Rozchodnik kwitnie na biało i rozplenica.
Jak to się nie liczą ja się pytam?!
Rozplenica przezimowała pięknie. Nic nie wypadło (odpukać). Jak na razie jest to najmniej wymagająca trawa u mnie w przeciwieństwie do ML, Gracillimusów i Variegat.
Wyglada tak:
Tak, o te kłącza w paczkach. Moja rozplenica miała zielone listki, ale po wsadzeniu do ziemi padła. Za to białe jeżówki z L. radzą sobie nieźle, już mają pączki.
No mam! siedzieć nie siedzę, bo kucam przy każdej i dotykam i wącham
Poidło? Dla mnie za małe na poidło Raczej jednak poidełko Zrobione z wielkiej podstawki i małej doniczki...sklejone razem Plastikowe. Ale w planach już mam coś większego
Brzozowa...tak średnio ach, bo jedna rozplenica nie chce rosnąć i sesleria jesienna też słabo. A brzozowa bez traw jest taka sobie
Kanciki zarosły przez upały. Nie koszony trawnik to i kanciki nie robione
Ale teraz od rańca pada....to może coś w końcu ruszy.
Moja rozplenica, po ociąganiu sie do czerwca, nareszcie zielona. A i zebrinus kilka źdźbeł wypuścił. Rozplenica do podziału, bo już łysa w środku się robi.
Dzięki Kamilka, ostatni kwiat piwoni hortki sporo podrosly, są to zeszłoroczne, ciekawa jestem co pokażą w tym roku. Ta trawka to miskant Ml tak Jakoś przemarzl i rośnie w szerz, zamiast na wysokość