Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 23:08, 21 cze 2016

beata_m napisał(a)
Ola!!!!!!!! pomysł jest .... aż dla podkreślenia rewelacyjnego pomysłu ciśnie mi się brzydkie słowo na usta Ty to masz głowe na karku! Woda będzie rewelacja!! Świetny pomysł a ozdoby z czosnków dech mi zaparły ... jakby Ci zginęły szukaj u mnie

Becia to nie moja głowa, to inspiracja która mnie naprowadziła na te tory Ale cieszę się, że jak narazie udaje nam się choć częściowo wykorzystać pomysłyz niej zaczerpnięte.
Suszków czosnków ci u mnie dostatek, chcesz ?
babka 23:08, 21 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Rewelacje u Ciebie moja droga

Się cieszę
babka 23:11, 21 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Fajne będzie to oczko,fajnie że w prostokątącie. Olu a ile głębokość przewidujecie? Czy to może uzależnione od ilości betonu który da się usunąć

Więcej betonu nie można zlikwidować. Zostanie taka wielkość jak widać a głębokie oczko w najniższym punkcie będzie chyba na jakiś metr, półtora. Zobaczymy jak wymairy oczka pozwolą sensownie wystopniować boki.
jazzy 23:37, 21 cze 2016

I bez rybków będzie super Ostatnio w pewnej szkółce widzialam niesamowite lilie wodne i inne kolorowe roślinki do oczek - czad!
babka 23:48, 21 cze 2016

jazzy napisał(a)
I bez rybków będzie super Ostatnio w pewnej szkółce widzialam niesamowite lilie wodne i inne kolorowe roślinki do oczek - czad!

A ta szkółka w necie ??
jazzy 00:00, 22 cze 2016

babka napisał(a)

A ta szkółka w necie ??
Też
Napisze jutro na priv
babka 00:40, 22 cze 2016

ok
Zana 06:29, 22 cze 2016

Przeczytałam sobie wszystko co zaległe u Ciebie, suuuuper masz pomysł z oczkiem, będzie pięknie. Jeżeli kusi Cię opcja droższa, ale bardziej efektowna to może warto poczekać. Wiem, że chciałoby się już! (sama tak mam, a potem poprawiam!), ale potem możesz żałować.
Rozplenica, jeżeli to wschodnia, to może być problemowa w zimowaniu (jakiś czas temu zgłębiałam temat, ale trudno o informacje). Ja chciałam kupić wschodnią, odmianę Karley Rose, ale chyba zrezygnuję. Fakt, że one kwitną wcześniej niż te pozostałe. Oglądając zdjęcia zachwyciłam się Twoimi jeżówkami, a potem czytam że to odmiana Glowing Dream i się uradowałam, bo 3 sztuki zamówiłam sobie tej właśnie odmiany. Z lustem też super pomysł mi się podoba. Prężnie działasz kobieto.
amelia_b 06:31, 22 cze 2016

babka napisał(a)

Więcej betonu nie można zlikwidować. Zostanie taka wielkość jak widać a głębokie oczko w najniższym punkcie będzie chyba na jakiś metr, półtora. Zobaczymy jak wymairy oczka pozwolą sensownie wystopniować boki.
nawet głęboko będzie, to i nóżki będzie można pomoczyć fajnie że się Olu dzieje coś na plus, u mnie nici w tym roku z większych robót
07_Rene 08:06, 22 cze 2016

babka napisał(a)

Nad różami jeszcze nie dumałam konkretnie ale mam kilka typów. Doradzisz ?

Uetersener Klosterrose
Róża Jasmina
Perennial Blue
Rosengarten Zweibrücken
Róża Eden Rose 85

NIe ukrywam, że moją faworytką jest Eden Rose.
Co myślisz ?
Generalnie szukam róży na 2,5 - 3 metry

Jak decyzja zapadnie to będę drążyć temat w sklepie

Nie doradzę, ale ostatnio też skłaniam się do Eden Rose... Zbierałam opinie i Ci, którzy ją mają są zadowoleni... ponoć długo trzyma kwiat i go nie zwiesza jak pokazują na zdjęciach w szkółce.
Innych w sumie nie znam... Dla mnie warta uwagi jest jeszcze Uetersener Klosterrose, ale nic o niej nie wiem