Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Kuba 17:47, 17 cze 2016

A ta stipa nie ma za mało słońca?
Jeżówki chlip chlip śliczne, od kiedy je masz? Ja jak się doczekam jednego kwiatami to będzie dobrze
mateuszmichn 22:34, 17 cze 2016

Fajne widoczki u ciebie, jeżowkowo i różano
inag 23:44, 17 cze 2016

Masz rękę do roślin! tak bujnie wszystko rośnie, że aż nie do wiary
malkul 23:44, 17 cze 2016

inag napisał(a)
Masz rękę do roślin! tak bujnie wszystko rośnie, że aż nie do wiary

to samo sobei pomyslałam
babka 23:35, 18 cze 2016

leon60 napisał(a)
nareszcie zaczyna się szał jeżówkowy

No

beta napisał(a)
czy czochy czy jezówy tak samo cudnie...lubię Twoje zdjęcia...sa takie soczyste

Dzięki ogromne
07_Rene napisał(a)

Wow... ale pięknie rośnie. Jak mi się miejsce osłonięte zrobi to w pierwszej kolejności taką sobie kupię

Nie musi być osłonięte ale wtedy koniecznie należy zadbać o okrywanie agro do późnej wiosny. Lubię ją chociaż pijok z niej straszny, jak dostanie trochę słońca to zaraz łodyżki i kwiaty mdleją

07_Rene napisał(a)
To chyba dobry pomysł... Szefowa zawsze radzi, żeby ograniczyć liczbę gatunków

Tak zrobię

07_Rene napisał(a)
A ta Twoja dziwna rozplenica to mi na jakiś zboże wygląda Przynajmniej kłosy, ale ja się nie znam Chyba, że cos sie wsiało do kępy?

Nie wsiało, taką ją kupiłam. Kłosy ma mięciutkie, zboże to nie jest napewno, jakiś dziwok Narazie ją zostawię a wiosną wymienię na prawdziwą Hameln

07_Rene napisał(a)
ps. jezówki świetny kolor mają

Dziwne, jedna z trzech sadzonek ma inny odcień kwiatów od pozostałych. Taka ciekawostka. Zobaczymy jak zaprezentuje się odmiana fatal attraction, jeszcze jest w pąkach

siakowa napisał(a)

nie chciałam tego widzieć

eee, widujemy na forum lepsze obrazki

Juzia napisał(a)
Pięknie Ci wszystko rośnie!
Jak tam pergola?

Pergola czeka na deszczółki Rośliny rosną, deszcze i ulewy codziennie, ślimaki i inne robale się lęgną :/
babka 23:42, 18 cze 2016

Juzia napisał(a)
Ola a ile wysokości ma ta "rozplenica? i gdzie to kupiłaś???

Juzia napisał(a)
A pokaż fotkę zielonego kotka.

Juzia napisał(a)
Ja już chyba wiem
Napisz jako co ją kupiłaś

Wysoka na jakieś 40/50cm ale liście rosną jej raczej na długość i nie sterczą w górę a lekko się kładą.
Kupowałam ją jako Hameln na targach ogrodniczysz. Nieźle mnie wkręcili Co to może być, co typujesz?
Kotki zaczynają się tak"
Juzia 23:45, 18 cze 2016

Rozplenica wschodnia
babka 23:51, 18 cze 2016

Magda70 napisał(a)
jestem w szoku...jeżówy piękne już, i lawenda w pełni. Ja jakas zacofana jestem...

Madziu też jestem w szku, to musi być taka wczesna odmiana jeżówki a rozplenica to chyba nie jest rozplenica
malkul napisał(a)
mozna poszukać

rozplenica z białym kłosem

https://www.google.pl/search?q=rozplenica+z+bia%C5%82ym+k%C5%82osem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS5s7f967NAhUmApoKHXyKA-YQ_AUICCgB&biw=1776&bih=840#imgdii=aX_FnCJmv5IwFM%3A%3BaX_FnCJmv5IwFM%3A%3BQN07wKojnrxOgM%3A&imgrc=aX_FnCJmv5IwFM%3A

Małgosiu, zerknę i poszukam gada Dziękuję Ci za pomoc
Kuba napisał(a)
A ta stipa nie ma za mało słońca?
Jeżówki chlip chlip śliczne, od kiedy je masz? Ja jak się doczekam jednego kwiatami to będzie dobrze

Ze stipą to chyba masz rację, ona rośnie pod jarzębiną która rzuca już sporo cienia. Ale inne gdzie jest więcej słońca też są takie zgięte. Poczekam na kłosy, może będą szły w górę
A te jeżówki kupowałam wiosną . Ubiegłoroczne butterfly kisses dopiero zawiązują pączki więc wcale Twoje nie są zapóźnione
babka 23:52, 18 cze 2016

Juzia napisał(a)
Rozplenica wschodnia

Osz ty, jaka czujna
Obadam za chwilę
Juzia 23:55, 18 cze 2016