Wszystkie te róże są świetne, ale na żywo widziałam chyba tylko dwie.. Edenkę widziałam kwitnącą na pergoli i wygladała pięknie. Niestety nie pachnie. Rosengarten Zweibrücken pachnie ślicznie i intensywnie i ma fajne, miękkie pędy, które można doskonale prowadzić. Na dodatek ma mało kolców.
Bardzo fajnie, że też staniesz się posiadaczką GD, śliczne są i kwitną wcześniej od innych.
Ta moja rozplenica kotkami mnie nie zachwyca, jej kłosy wyrastają na dziwnych pędach z kolankiem. Wyglądają jak dziczki. Ale listki ma delikatne i jak narazie fajnie je przewiesza na rozchodniku. Zobaczymy czy przezimuje w tej donicy, jeśli nie trudno, płakać nie będę
Oczko chyba będzie musiało poczekać po przeanalizowaniu kosztów zaczynamy się skłaniać do wersji tańszej niestety. W orzeciwnym wypadku musiałoby zostać takie rozgrzebane do przyszłego sezonu. Trochę mi szkoda ale zawsze będzie można wrócić do pierwotnego planu
Moje GD przyjadą jutro i już się nie mogę doczekać. Szkoda, że z oczkiem nie wyjdzie tak jakbyś chciała od razu. Ale kasa siła wyższa, co zrobić. Grunt, że wersja tańsza nie wyklucza realizacji tej wymarzonej. Kiedyś zrobisz tak jak byś chciała i tego trzeba się trzymać.
A nie wiesz jak długo kwitnie i czy kwiaty dlugo się utrzymują na pędach ??
Tym zapachem chyba mnie do niej przekonałaś
Chociaż nie jestem pewna czy byłby to dobry wybór bo ona ma kwiaty kremowe a sciana budynku też taka kremowo żółta.