Ale Ci rosnie ta peonia, piękny kolor tej malwy. a i rózeczka widze u Ciebie pączek ma. Poczekamy sobie jeszcze z tą wiosną, zimnica już jest Chodz po deszczu trawa w oczach się zieleni i jak pachnie, szkoda, że znowu zimę będziemy mieć. Widze, że u was też dużo ksiązek? Pozdrawiam
Ale piękne masz te lalki Magiczne i tajemnicze Kwiatki w czerwonych filiżankach na parapetach energetyczne no i te Twoje robótki cudeńka to już cała pracownia Pięknie Pozdrawiam
Wszędzie straszą,że zima od soboty ma do nas powrócić ze względu na to,że tulipany sadzone w koszyczkach rosną jak szalone doszłam do wniosku,że najlepiej je uchronie przed mrozem wsadzając do doniczek i schowam do chłodnego pomieszczenia i tak dzisiaj stworzyłam pierwszą wiosenną kompozycje na taras, oto efekty na resztę tulipanów zarzucę agrowłóknine na wszelki wypadek.
No niestety.
Na ołtarzu oszczędności została złożona taka zewnętrza wanga jak tu:
oraz schody ładnie zawijające, bez dodadkowych słupków, jak wyżej, lub jak tu:
To ten piękny duży bukszpan,jak tylko będzie po mrozach to zaraz go będe ciąc i formować i wszystkie mam do cięcia bo z powodu nogi zeszłego lata nic z nimi nie robiłam, tam też jest pamietny klon co z nim latałyśmy obie po całym ogrodzie Tam jeszcze posadze jednego rh w miejsce azalii bo za dużo cienia tam ma. A kancik też dopiero do odnowienia.
Dzisiaj u nas zimno, mąż ma wolne myślałam,że coś podziałam w ogrodzie, ale zrobiłam tylko ogólny obchód i stwierdziłam,że poczekam jeszcze na cieplejsze dni
Tak bawią się chłopcy, jak im dziadziuś wykona domek do zabawy z resztek po budowie Mają na zabawę autorski projekt... W środku nuda, za to na dachu...Ha, na dachu tyle można robić! Tłuc orzechy z zeszłego roku, rzucać szyszkami w młodszego brata, podglądać sąsiada...
Szaro buro dzisiaj w ogrodzie.... A ja pozdrawiam wszystkich ciepło z nadzieją na słońce...
Asiu pisałaś o metalowych, pionowych tralkach. Mam taką balustradę i bardzo ją lubię. Całość to około 10 metrów bieżących (w tym pięć słupków). Koszt całkowity 3,5 tys.
Usunę wieczorem wpis, żeby Ci nie bałaganić.
Pozdrawiam.
Przepraszam że Tak wpadam na pierwszy raz i coś tam doradzam. Ale Twoja działka skojarzyła mi się z kilkoma na forum i w tych miejscach przewężeniach aż widzę jakieś pergole żeby wchodziło się do kolejnych części ogrodu. A nie wiem czy bym po prawej stronie robiła tyle fal. Natomiast zrobiłabym przy kostce jeszcze nie jedną rabatę niskich roślin. I tu można by manewrować kształtami.
Ale oczywiście sugeruj się swoimi priorytetami bo to najwaźniejsze zapraszam wiosną bo teraz tygodniowy postój się szykuje z powodu mrozów