Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 11:59, 28 gru 2017

Do góry
Halinko, dziękuję za odwiedziny i pochwały pod adresem mojego Red Barona. Rzeczywiście, pięknie rośnie i przebarwia się bardzo intensywnie. Najlepsze jest to, że specjalnie o niego nie dbam, czasem tylko w okresie suszy podlewam, bo rośnie na skraju piaszczystej skarpy, skąd cała woda spływa w dół. Rośnie w tym miejscu już trzy lata, sadzonki kupiłam w pobliskiej szkółce. Jeśli byłabyś zainteresowana, to mogę Ci wiosną kupić i wysłać.
Nie mam aktualnych zdjęć ogrodu, pozostaje mi tylko wspominać piękną jesień i czekać wiosny.

Ogród w remoncie 11:45, 28 gru 2017

Do góry

To dla córki.
Ogród w remoncie 11:43, 28 gru 2017

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Asiu. uwielbiam szydełkowe robótki. Twoje są cudowne.Takie dopracowanie i dokładne. Czy Ty tez przy nich odpoczywasz? Bo ja dostaje nowej energii. Kiedyś bardzo dużo dziergałam, ale teraz za dużo mam obowiązków. Ale jak widzę Twoje cudeńka to palce mnie świerzbią. ha ha. Pozdrawiam nadal świątecznie

Witam Agata
Fajnie,że podzielasz moje hobby. Ja zawsze wykorzystuję zimę na takie robótki. Siedząc przed telewizorem zawsze coś dłubię
A niech tam pokażę niektóre rzeczy zrobione na szydełku

Ukojenie 11:14, 28 gru 2017

Do góry
Tak, troche w sen zapadlam
Znowu powrocilam do starych zabawek

Na razie tyle... I nic dla mnie
Ogród w remoncie 10:52, 28 gru 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Zrobiłam pierwszy raz w życiu koszyczek z papierowej wikliny. Jeszcze pokraczny ale się uczę

Służy jako osłonka na donicę z hiacyntami.
Asia, no bomba, naprawdę super Ci wyszedł jak na pierwszy raz. Moje były o wiele bardziej pokraczne, mam zostawiony jeden z pierwszych dla porównania i z każdym coraz lepiej idzie

ostatnio miałam zamówienie na takie dwa duże kosze i później jak je postawiłam obok siebie to też była różnica w jakości, trening czyni mistrza
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:52, 28 gru 2017

Do góry
mira napisał(a)

Bajeczne zdjęcie. Tak jak i Twoja bajkowa choinka. Leśne zwierzątka super. Dojrzałam też sowę. Jak duże są one (np. jeż)?

Laki - ach!

Dziękuję za relację z ogrodu Joke - relacja piękna i ogród też taki naj! Mógłby być mój w całości, choć koncepcja białego ogrodu w sadzie jest mocno konceptualna (ze względu na wykrojenie tego obszaru, jego kształt i zaskoczenie dla przechadzającego się). Wizyta w tym ogrodzie to jak takie wyskoczenie do ogródka z kubkiem w ręku.

Ogród w remoncie 09:10, 28 gru 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Przyszłam jeszcze raz pooglądać koronkowe bombeczki bom bardzo zachwycona mini!!!! Cudeńka po prostu !!!!!!
Buziaczki zostawiam i życzenia noworoczne

Dziękuję pięknie

Teraz pracuję nad tym

Docelowo ma być to serweta na stół 90-90,jak mi cierpliwości starczy.
Pozdrawiam
Szmaragdowy Zakątek 00:56, 28 gru 2017

Do góry
Pozdrawiam poświątecznie.
Dziś byłam zobaczyć co słychać w „szmaragdowym”.
Ostatnie świąteczne opady deszczu spowodowały, że mój trawnik już nie przyjmuje wody. A w piwnicy oczywista oczywistość, czyli basen.
W starciu z kretami na razie cisza przed burzą …czekam na zamówiony specyfik. Kretowisk nadal dużo, ale nie przybywa ich już w tak zastraszającym tempie… Albo krecik wyczuwał, że przygotowuję zmasowany atak i chce uśpić moją czujność albo działają hałasujące na wietrze puszki po piwie.
Tak czy inaczej jadąc do „szmaragdowego” na inwazję czarnofuterkowców byłam przygotowana, ale sam ogród naprawdę mnie zaskoczył…
….kwitnące róże pod koniec grudnia

pięknie wybarwiające się łodygi derenia (w ubiegłym roku były ledwie blado różowe)

no i pąki ciemiernika w ilościach hurtowych…oj, pięknie będzie jak zakwitną
Dwa ogrody 23:43, 27 gru 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, ND kupiona latem 2012, jesień i zimę przetrwała w donicy, sadzona późną wiosną 2013, ledwo ją widać. Wiosną sadzone również cisy i brzozy.
Akurat siedzę w zdjęciach i przypominam sobie początki nowego. Pamiętasz, jesienią 2013 byłyście u mnie pierwszy razNiczym jej nie karmię, zawsze o niej zapominam, może to jest metoda? Chyba miejsce jej pasuje.

Pamiętam tę wizytę u ciebie w obu ogrodach. Dokładnie wszystko pamiętam, Bogdzią, Karola i nasza ś.p. Kasia. Wspanialy czas. Stary ogród urzekl nas wtedy i twój dom i ty - bardzo. W nowym to były początki. I to kółko że starych cegieł też pamiętam i te małe rośliny wokół - dziś to już tam jest busz i zarośnięty widok od strony pół. Moja ND lichotka...ale młodsza niż twoja to ma szansę jeszcze być taka ja twoją
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:41, 27 gru 2017

Do góry

a tak pięknie wyglądają laki które wysiałam potem sadzonki w lecie wsadziłam w jagodniku i tak zostały - i chyba tak zostaną

penstemon też się trzyma

rozbabrałam dziś robotę i zostawiłam może jutro skończę - to akt desperacji bo nie wiedziałam co z tym deklem zrobić choć pomysłów było masę

ogarnęłam też miejsce pod studnią i mam zamiar okancikować ten placyk
sporo pracy na jutro ha i mogę styczeń przetrwać

pozdrawiam wszystkich - korzystamy z pogody !

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:32, 27 gru 2017

Do góry
lwie paszczki w donicach są w doskonałej kondycji

znów wracam do akcentów świątecznych

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:26, 27 gru 2017

Do góry

deszcz i śnieg nie zniszczył jeszcze zaschłych bylin

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:21, 27 gru 2017

Do góry
zrobiłam dziś piramidę z rozbitych doniczek i wypełniłam żwirkiem
mam tez taki krąg betonowy na rojniki - zupełnie o to nie dbam, rózyczki rozrosły się średnio a te makarony dość dobrze

zakwitł nawet nie wiem kiedy miskant gracylimus

jeden ciemiernik przekwita a inny już się budzi a zakwitnie dopiero w kwietniu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:16, 27 gru 2017

Do góry
AgataM napisał(a)
O ja cię... jakie super kule i dzwoneczek. Gdzie można takie kupić? Czy to autorskie dzieła?

Dostałam w prezencie kilkanaście kompletów kilka lat temu. Pacholę kupiło je za grosze na wigilijnej wyprzedaży w Empiku. Były w wersji pozłacanej i posrebrzanej. Świetnie sprawdzają się na zewnątrz.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 27 gru 2017

Do góry
moje ogrodowe dekoracje świąteczne są minimalistyczne

zawiesiłam czapeczkę żeby pór roku nie pomylić

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 27 gru 2017

Do góry
A wracając do sedna czyli ogrodu ...albo nie bo jeszcze bym chciała szklarenkę i torebeczkę i ogrodnika - oj wiele jeszcze mam chcenia to chyba już na kolejną choinkę

ale ogród dziś, w ub roku też było ciepło ale nie aż tak bardzo

wycieczka z aparatem przez ogród
kalina sztywnolistna

cis ma udawać fontannę

przy studni dziś działałam obok konkretnie

ustawiłam donicę - na deklu ustawiłam kostki i zasypałam żwirkiem, donica też wypełniona do połowy żwirem i pisakiem, jutro dosypię kompostu i obsadzę gałązkami a na wiosnę dylemat stokrotki czy bratki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:02, 27 gru 2017

Do góry
Gabrysiu, te metalowe przeżyją. Sprawdzone!

Pani przyrodo, dziękuje za poradę. Sprawdzę dostępność przy najbliższej bytności.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 27 gru 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Śliczne cudeńka, strojąc choinkę możemy świadomie zapominać o ograniczeniach

Sama nie wiem świadomie czy nieświadomie
Ograniczenia to raz a moment ubierania choinki to dla mnie niesamowita radość i takie przejście w inne epoki - na choince mam zabawki robione przez moje dzieci, moją teściową, sama też zrobiłam na kursie jedną modną , dostałam też zrobioną przez sąsiadkę no i mam ozdoby z trzech choinek które już nie mają swojego domu.

te akurat nowe

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 27 gru 2017

Do góry
AgataM napisał(a)
Bombki- mini zwierzątka to rarytasy. Są świetne! Dają tyle uroku.

hehe tak mini różności zawsze kupuję na rynku w Krakowie - w tym roku jest maleńki jeżyk i dziadek do orzechów

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:39, 27 gru 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny początek kolekcji.
Uświadomiłam sobie, że zostawiłam w piwnicy rodziców pudełka z bombkami sprzed półwiecza. Były tam mikołajki,krasnoludki i bałwanki. Trzeba znaleźć dla nich lepsze miejsce.
Udanych działań ogrodowych!

E tam kolekcja brzmi szumnie, ja niestety działam emocjami tak jak w ogrodniczych
Jej to zabierz te pudła to skarby wielkie, a ja dostałam od mojej kuzynki moje z dziecka które dotarły do niej - po prostu zdejmowała z choinki i z radością mi darowała

taką parasolkę np. chyba już pokazywałam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies