Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Ivvvona 21:06, 13 kwi 2018

Dorodne masz hiacynty i żonkile. Dekoracje czosnkowe świetne, masz super pomysły jak zawsze. Ucieszyła mnie wiadomość o jeżówkach, mam nadzieję że rosną.
Sandomierz zwiedzałam podczas wakacji w dzieciństwie (mieszkaliśmy u rodziny
w Koćmierzowie), a później ze swoimi dziećmi, kilkanaście lat temu. Piękne miejsce, a Wąwóz Królowej Jadwigi zaliczyłam dwa razy
ryska 21:57, 16 kwi 2018

Bardzo ładny ten Sandomierz. Jeszcze nigdy tam nie byłam.
Długo masz hiacynty w jednym miejscu? Mają bardzo ładny kwiatostan.
Dorota123 13:40, 17 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz kwiecia, no i te Twoje żonkile cudne, róz nakupiłaś, patrzac na Twoje zdjęcia z Sandomierza powspominałam sobie troche te piękne miejsca Pozdrawiam
U mnie w ogródku już kolorowo, żonkile pięknie się postarały. Róże już zaczynają rosnąć Wycieczki bardzo lubię, tylko choroba pozbawia mnie sił, ale chociaż te lokalne trasy mogę czasem odwiedzić. Fajnie, że za sprawą moich zdjęć wróciły Twoje wspomnienia. Pozdrawiam

Dorota123 13:45, 17 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

tez zawsze przy cieciu wiossennym sobie powtarzam ...juz róz wiecej nie chce ...po czym znowu cos mnie skusi ...zwłasza że bedzie kilka w tym roku które wyeksmituje bo nic z nich nie ma w ciagu sezonu ....a ja chce tylko takie co nie kaprysza i kwitna jak oszalałe

duzo kupiłaś i duzo takich których nie znam

Justynko też mam trzy takie beznadziejne róże, które prawie nie kwitną. Mają ostatnią szansę w tym roku, jeśli się nie postarają, wylecą jesienią z rabatek bo tylko miejsce zajmują a nowe już czekają na miejscówkę. Przy wyborze róż kierowałam się opinią, bądź widziałam je u ogrodniczek w ogródkach.

Dorota123 13:48, 17 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Dorcia świetnie wyglądasz w blond włosach . Super te kule fioletowe .
Dziękuję. Kule zrbiłam, ale nadal nie zabrałam się za zrobienie zaplanowanych białych lampionów.

sylwia_slomc... 14:12, 18 kwi 2018

Jasne włoski odjęły Ci z 10 lat Śliczne te żonkile w morelowym kolorze
AgataM 20:35, 19 kwi 2018

U Ciebie zawsze są łany kwiatów
Dorota123 21:17, 19 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Sandomierz piękny. Dawno nie byłem. Ujmuję w planach
To ja jeszcze troszkę pokuszę To są ruiny zamku w Ujeździe, są na prawdę imponujące.

Dorota123 21:32, 19 kwi 2018

Ujazd czyli Krzyżtopór to największe ruiny w Europie. Budowla miała tyle okien co dni w roku, pokoi tyle ile tygodni, sal wielkich ile miesięcy, a cztery narożne baszty odpowiadały liczbie kwartałów.
Dorota123 21:43, 19 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Dorodne masz hiacynty i żonkile. Dekoracje czosnkowe świetne, masz super pomysły jak zawsze. Ucieszyła mnie wiadomość o jeżówkach, mam nadzieję że rosną.
Sandomierz zwiedzałam podczas wakacji w dzieciństwie (mieszkaliśmy u rodziny
w Koćmierzowie), a później ze swoimi dziećmi, kilkanaście lat temu. Piękne miejsce, a Wąwóz Królowej Jadwigi zaliczyłam dwa razy
Żonkile mam w różnych miejscach, więc jeszcze kwitną i cieszą swym urokiem i zapachem. Jeżówki powschodziły, nie za gęsto ale 1/4 nasion skiełkowała i ładnie rośnie. Nic nie wzeszło z nasionek Green Jewel. Ciekawe czy powtórzą cechy mateczne.
Koćmierzów jest blisko bo między Tarnobrzegiem a Sandomierzem. Ja mam do Sandomierza ponad 30 km, czyli blisko, a jeszcze nie zaliczyłam wąwozu, mam nadzieję, ze wkrótce tam się wybiorę. Pozdrawiam