Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Monia81 08:00, 18 kwi 2018

Kasieńko fajna wiosenka u Ciebie, jak czyściutko mahonia ładniutka, moja troszku ucierpiała, ale kwintąć zamierza buźka
Katkak 20:59, 19 kwi 2018

Milka napisał(a)
Piekna wiosna, a ta magnolia zachwycajaca. Te wrzosy u mnie juz wylecialy, co do rozy, ja bym wywalila.

Szkoda tylko, że magnolki tak krótko kwitną. No, ale przynajmniej w tym roku możemy cieszyć się ich kwiatami, bo rok temu mróz wszystkie załatwił.
Katkak 21:01, 19 kwi 2018

abiko napisał(a)
Hmm wrzosy Kasia bym wywaliła u mnie to samo, ale te róże to ja bym ratowała, tym bardziej, że jak kojarzę to te pachnące??
Przygarnę jak nie chcesz..
Ale ja prawie wszystko staram się ratować

Wrzosom i różom dałam nawóz, zobaczymy czy dadzą radę. Jakbym róż się pozbywała to będę pamiętać o Tobie. Czy pachną? hmmmm.... Wiesz, że ja z tych co czasem powąchać zapomną . A może jestem cholercia jedyna taka cudaczna...
Katkak 21:01, 19 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Moje na nowym wrzosowisku po tej zimie w podobnym stanie

Mają nawóz, podlewam, zobaczymy czy się dźwigną. Jak nie to wymienię.
Katkak 21:02, 19 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zostaw sypnij nawozu i szybko śmigną zobaczysz, jak kilka mam w podobnym stanie. To są te pnące czy wielkokwiatowe? Pnące widzę po tym roku, że trzeba owijać całe, to wtedy nie umarzają, a wielkokwiatowymi się nie przejmuj bo i tak lubią niskie cięcieUsuń tylko to co martwe

Sylwuś na bank nie pnące, chyba wielkokwiatowe, ale cholera wie, bo koleżanka sama nie wiedziała (ta, od której je mam).
Katkak 21:03, 19 kwi 2018

Mazan napisał(a)
Katkat

Róże w podobnym stanie ratowałem, ale roboty przy tym co niemiara. Atakują je choroby zgorzelowe powodujące zamieranie pędów. Jeśli chcesz ratować to musisz zastosować oprysk i podlewanie proplantem i previcurem lub mildexem.

Pozdrawiam

Ty to jesteś mega z taką wiedzą. dzięki Jak ja bym tak chciała wiedzieć jak Ty. Ale na szczęście mamy Ciebie .
AgataM 21:04, 19 kwi 2018

Cudny ogród bogaty w dodatki i biżuterię.....:0
P.S. Czy mogłabyś zostawić choć jeden chwaścik, bo wtedy lżej mi byłoby na sercu......
Katkak 21:05, 19 kwi 2018

kasiek napisał(a)
Jej jaką piękna masz tę magnolię! Kasieńka dziękuje za wspaniale spędzony czas! Daria zachwycona już nie tylko Filipem ale i... Igunia
Buziaki wielkie

Iga robi konkurencję Filipowi u Darii? . No, dzieci lubią takie małe Słodziaki zwykle . KAsiu to my dziękujemy. Było rewelacyjnie .
Katkak 21:09, 19 kwi 2018

wypuściłam się dziś na zakupy i przytargałam dwa rodki i derenia Elegantissima na pniu. Dereń jest tu zamiast tej brzózki też na pniu, co mi nie wiedzieć czemu zdechła

rodka zdążyłam tylko jednego posadzić, ale już za ciemno na foty było. W każdym razie moim zdaniem to miejsce aż prosiło się o rodka , tym bardziej że tuje tu takie liche.
Rosnąca tam przez lata atkinidia trochę je załatwiła.
Katkak 21:15, 19 kwi 2018

uwielbiam tą zieloną mgiełkę i finezyjne listki brzozy Gracilis