Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:51, 12 lut 2013

Do góry
Nie ma u mnie Obi, a tam ciągle jakieś promocje, kupuj kupuj dobra cena
Igiełkowy ogródeczek 22:48, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

No trochę nadrobiłam ...ale Ty masz gości
Wy już tniecie ?? U mnie środek zimy ja się zabiję

Zeta ty się nie nerwuj, u mnie też śniegu trochę i zapowiadają nową dostawę, z cięciem czekamy jeszcze

U mnie też masa cała! A dziś rano mróz -11 miałam. Gdzie tam jeszcze do wiosny...
Igiełkowy ogródeczek 22:47, 12 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
witaj ....
Gosiu moje powojniki też budzą się do życia...
ale na razie siedzą pod pierzynką śniegową......

pozdrawiam cieplusio.......

Dobrze że mają tą kołderkę z cięciem trzeba się jeszcze trochę wstrzymać, będę trąbić - Marzenka kazała a ja się słucham
Igiełkowy ogródeczek 22:44, 12 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
No trochę nadrobiłam ...ale Ty masz gości
Wy już tniecie ?? U mnie środek zimy ja się zabiję

Zeta ty się nie nerwuj, u mnie też śniegu trochę i zapowiadają nową dostawę, z cięciem czekamy jeszcze
Igiełkowy ogródeczek 22:41, 12 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
W pobliżu mostka i sztucznej rzeki

Czytasz w myślach czy co
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:41, 12 lut 2013

Do góry
Ty jakieś czary stosujesz czy co w jeden sezon tak wszystko porosło
Rozchodnikami już dawno się zachwycam, ale na razie nie u siebie, muszę wam kiedyś obfacić jak kwitną niedaleko mnie jak jeżdżę na basen posadzili dosłownie łąkę rozchodnikową, piękny widok jak kwitła. Ja już powinnam dawno przestać chodzić po waszych ogródkach bo chciejstw za dużo, co ja teraz zrobię....?
Igiełkowy ogródeczek 21:47, 12 lut 2013

Do góry
Marzenka- Ok zrobi się

Agata- dziękuję bardzo, miło że zaglądasz

Agnieszko- tu tak szybko wszystko się dzieje, że nietrudno przegapić, ja też ostatnio to tylko nadrabiam i końca nie widać Śliczny kasaciec marzę o takim- tylko gdzie go wsadzić- odwieczny dylemat..
Igiełkowy ogródeczek 21:36, 12 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i siedzę z rozdziawioną buzią. Jeden z cudniejszych jaki tu widziałam. Dzwonek karpacki biała róża hortensje to moja bajka. Widok na lasek sosnowy przeuroczy. Będę zaglądać i podziwiać

Bardzo mi miło, ja łasa na komplementy dot. ogródka
A ja u Ciebie przestrzeń podziwiam i wszystkie Twoje słodziaki
Igiełkowy ogródeczek 21:35, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ależ ty niecierpliwa jesteś, kupiła sekatorek i już poszalała, a pisałam przełom lutego i marca, nie powinno być opadów i mrozu w czasie cięcia. U mnie też pączki ale ja jeszcze troszkę poczekam żeby pogoda się ustabilizowała, śnieg ciągle pada, mam nadzieję że u Ciebie lepiej było, że w śniegu nie biegałaś z tym sekatorem....

Odtrąb proszę cięcie, bo ja mam takie mikre powojniki, że mogę o nich zapomnieć
Ogródkowy chaos u monitki 21:32, 12 lut 2013

Do góry
Arabellę mam i jest to jeden z moich ulubionych powojników, jest praktycznie bezobsługowy, wiosną tylko ścinamy, może nie wygląda tak spektakularnie jak wielkokwiatowe, ale kwitnie dosłownie non stop od czerwca i ma masę kwiatów to robi wrażenie, trzeba pamiętać że on się nie pnie po kratach to jest powojnik bylinowy- może zadarniać.
Ale wypasiony projekcik...
Trudne początki 21:20, 12 lut 2013

Do góry
Przed świętami wszystkie iglaki tak kopią, jeśli chcesz kupić ładny kopany to trzeba na jesień lub wiosnę wtedy kopią do ogrodów, a na święta to wiadomo. Takie oszustwa jednak nie tylko w czasie świąt się zdarzają w marketach na wiosnę to prawie norma, wciśnięte w wąską doniczkę np. tuje przeżyją jeśli szybko je ktoś kupi i wsadzi do ziemi, a one tam czasami tygodniami siedzą, później nie mają szans. Zawsze patrz na ziemię widać że była wzruszona, można też poprosić o wyjęcie lub zapytać czy kopane. Ja też się raz nacięłam, szmaragdy kupowałam w szkółce z przekonaniem że w doniczce rosły, wielkie było moje rozczarowanie, rosną ale mizerotki w porównaniu do innych które rosną u mnie. Twój świerk ma szansę, ale musiałabyś go cały czas teraz podlewać, nawet zraszanie jak nie ma morzu wskazane i jak przyjdzie ocieplenie z możliwością wykopania dołka to od razu do ziemi i ciągle podlewać i zraszać jak jest plusowa temperatura. To dużo pracy, a efekty i tak niepewne, zrobisz jak uważasz.
Trudne początki 21:09, 12 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)
Z racji jutrzejrzej Środy Popielcowej ( i, co za tym idzie,Wielkim Postem w następnych dniach) już dzisiaj świętujemy z M.....Walentynki
Z tej okazji dostałam w prezencie.... nowy sekatorek
Więc wpadłam do ogrodu i..porobiłam sztobry z pęcherznic - ciekawe czy cos z tego będzie...?
Wszak to mój " pierwszy raz"

Oj poszalałaś z tym narzędziem Widzę że ty też dostajesz romantyczne prezenty na walentynki- mi się doniczki dostało...hehe
Trudne początki 21:08, 12 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)
Jedyne zdjęcie powojników sprzed 2 lat ( te "lichotki wspinajace się po kratce), ale w stanie "bezkwietnym"

To w tym roku zdjęcia im zrób z kwiatami bo inaczej nie rozpoznamy
Igiełkowy ogródeczek 21:05, 12 lut 2013

Do góry
Ależ ty niecierpliwa jesteś, kupiła sekatorek i już poszalała, a pisałam przełom lutego i marca, nie powinno być opadów i mrozu w czasie cięcia. U mnie też pączki ale ja jeszcze troszkę poczekam żeby pogoda się ustabilizowała, śnieg ciągle pada, mam nadzieję że u Ciebie lepiej było, że w śniegu nie biegałaś z tym sekatorem....
Igiełkowy ogródeczek 20:42, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No bez gości ani rusz, dla wszystkich wielki BUZIAK
A co do powojników, jak nie uda się rozpoznać, to spróbuj trochę wyżej je teraz przyciąć. Masz pewnie te z grupy wielkokwiatowych- mój Generał Sikorski tnie się w pierwszym roku 30 cm nad ziemią w drugim 40 a później przy 50 się zostaje. Spróbuj tak jak nie znajdziesz nazw swoich.

Z racji otrzymania dzisiaj nowego sekatorka przycięłam powojniki, tak jak sugerowałaś, trochę wyżej ( kurczę, przy okazji odkryłam, że juz pączkują).
W razie czego będzie na Ciebie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:41, 12 lut 2013

Do góry
To dużo zdrówka dla syna, niech szybko wraca do zdrowia, trzymaj się!
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:39, 12 lut 2013

Do góry
Jakie ona ma wielkie te pojedyncze kwiatki Nie znałam i znowu się uczę
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:37, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Witaj, a ja też miałam zapytać o te wisienki, ale widzę już odpowiedź, ale się naszukałam twojego wątku, pamiętałam zdjęcie, dobrze że Madżenka podpowiedziała. A przy okazji sobie od początku wszystko przejrzałam i przypomniałam, bo byłam u Ciebie gościem jeszcze przed zarejestrowaniem. Ślicznie masz, pozdrawiam

Dziękuję Gosiu
Fajnie, że tyle wisieniek będziemy miały
One są cudne!
Roztoczańskie klimaty 20:34, 12 lut 2013

Do góry
hahah.....dobrze że widziałam, konewka niezła była
Igiełkowy ogródeczek 20:31, 12 lut 2013

Do góry
To koniecznie nadrób, przy tej twojej planowanej ścianie wodnej mogłyby się wspinać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies