Ogród jeszcze nie zimowy. Kalina tylko dwa badyle, ale mają pąki kwiatowe. Paniom w szkółce nie chciało się szukać, bo już doniczki leżały przygotowane do okrycia na zimę. Nie wiem, czy też mam ją okręcić? Moje makówki nieźle się prezentują, a po zimie będą w pełnej rdzawej krasie.
Rdza i H. - czemu nie? Ja jestem zawsze otwarta na wyjazdy. Znalazłam fajną niemiecką stronę z zardzewiałymi ozdobami. Chyba coś zamówię. A na razie moje świeżutkie makóweczki.
Jeśli jeszcze nie wysłałaś, to dorzuć do koperty parę nasionek pallidy, plis
Bardzo fajnie jest mieć las tak blisko jak mam ja, najgorzej jest jak pojawiają się w lecie komary. To jest jedyna niedogodność z tak bliskiego sąsiedztwa lasu. Przygotowuję dekoracje wcześniej ponieważ robię ich bardzo dużo, a że gości mam często więc postanowiłam już udekorować świątecznie.
Ja taka trochę niepoprawna romantyczka jestem, to i moje dekoracje odzwierciedlają moje usposobienie. Bajki rzeczywiście wymyślam mojemu wnukowi, a on je chłonie wszystkimi zmysłami.
Masz rację uwielbiam robić dekoracje, a czas przed świętami szczególnie temu służy. Piec kaflowy od lat nie używany, stoi tylko jako dekoracja. Mam do niego sentyment.