Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:51, 16 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Pierwiosnkami rozłożyłas mnie na łopatki, likwiduj huśtawkę, dla takich łączek warto żyć.

Wsadzic w doniczke? Który? Huśtawka słuzy niepełnosprawnemu dziecku , nie moge skasowac mimo że odwiedza mnie dosc rzadko.
Bogdzia 20:53, 16 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Bożenko aż przegrzebałam fotki z zeszłego roku. Mój strzępek jeszcze 27 kwietnia był bez liści, teraz też jeszcze nie puszcza. Naprawdę jeszcze nie ma się czym martwić.

Staccato cuuuudowny. Mega cuuudowny.

Miłe to że mnie pocieszasz, chyba mała nadzieja ale jeszcze poczekam.Staccato młodziutki jeszcze .
Bogdzia 20:53, 16 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Co za przepiękne te pierwiosnki, mam kilka różnych ale na taki się nie natknęłam.
Skoro mówisz, że nawozić można to chyba podsypię

O którym mówisz?
Bogdzia 20:54, 16 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Bogdziu,
zdjęcia zawilców dałem na mojej 31 stronie. Niestety mój aparat nie robi dobrych zdjęć. Muszę go zmienić. Zdjęcia nie oddają urody kwiatów. Kiedy jestem nad stawem i patrzę na te skąpane w słońcu kwiaty to tak fajnie jest. Działka naturalistyczna. No nie całkiem bo trawę koszę i na brzegu stawu kwiaty sadzę. Krzewy kradną więc mało ich jest

Pisałam u Ciebie na takiej działce nic robic nie trzeba i bedzie pieknie.
Kasya 21:02, 16 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Kasiu nawet na nie nie patrzyłam , wiem że sie zielenią i nad kaskadą sa pączki ale tyle mam pracy ze nie mam kiedy na nie spojrzec.

No domyślam się ale właściwie to chciałam zapytać czy wg ciebie to za miesiąc jeszcze będą kwitły
Nie pamietam jak to z nimi jest jesli chodzi i długość kwitnienia i ile czasu od pakow do kwiatów
Waclaw 21:02, 16 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Lekarski całe lato ma liście.Mozna posiac orliki.

Dziękuję za radę. Łączkę będę robił w przyszłym roku bo teraz nie zdążę dobrać kolorów ( przekwitną nim zrobię rabatę) ze zwykłych pierwiosnków bo i ja mam ich sporo a u sąsiadki tak jak u Ciebie ( prawie bo Twoim łączkom nikt nie dorówna). Trochę się obawiam orlików bo sieja się na potęgę. Spróbuję.
Bogdzia 21:06, 16 kwi 2018

Kasya napisał(a)

No domyślam się ale właściwie to chciałam zapytać czy wg ciebie to za miesiąc jeszcze będą kwitły
Nie pamietam jak to z nimi jest jesli chodzi i długość kwitnienia i ile czasu od pakow do kwiatów

Kasiu zawsze jak u mnie sa spotkania tj koło dnia matki to jeszcze kwitna ale juz kończą , tak jest u mnie ale u Ciebie sa większe , wczesniej zakwitna i pewnie wcześniej przekwitną, ale i tak kwitna dosc długo.
Bogdzia 21:10, 16 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Dziękuję za radę. Łączkę będę robił w przyszłym roku bo teraz nie zdążę dobrać kolorów ( przekwitną nim zrobię rabatę) ze zwykłych pierwiosnków bo i ja mam ich sporo a u sąsiadki tak jak u Ciebie ( prawie bo Twoim łączkom nikt nie dorówna). Trochę się obawiam orlików bo sieja się na potęgę. Spróbuję.

To prawda ze sie sieją ale mozna wyrywac a jak ładna odmiana to fajnie wygląda , ja mam takie granatowe , fajne są .

albo takie

Monia81 21:20, 16 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

To prawda ze sie sieją ale mozna wyrywac a jak ładna odmiana to fajnie wygląda , ja mam takie granatowe , fajne są .

A ja mam pytanko o te powyżej orliki, Bożenko wiesz co to za odmiana? pozdrawiam
Napia 21:22, 16 kwi 2018

Łączka krokusowa prześliczna . Postanowiłam, że też nad taką będę pracować. Może kiedyś się doczekam I pierwiosnki w masie robią świetne wrażenie... chyba ich nie doceniałam