Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 21:14, 08 gru 2017

Do góry
Izabelko, ale wolę tę pokojową, przynajmniej mi wilgoci za kołnierz nie wpycha!. Miłego weekendu!

Podmiejski ogródek 21:10, 08 gru 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tak sobie patrzę i wychodzi mi, że przeniesienie mebli na druga stronę świetnie połączyłoby ciąg roboczy ze schowkiem.
Opcja 1 na czerwono

Stół można by wpasować w to okno na wprost drzwi. Na wyspach się nie znam. A tak w zasadzie, to po co Ci ona?

Opcja 2 Czy ta kuchnia ma 16 m2? Jeśli jest faktycznie taka duża, to kombinowałabym z wyodrębnieniem jej kawałka na 3 m2 spiżarni, a stół ustawiłabym równolegle do wejścia. I masz święty spokój ze sprzątaniem.

No przydałaby się taka wyspa. Jak gotuje więcej niż jedna osoba to ciasno jest na tym małym kawałku blatu. A już szczególnie z gotowanie z dziećmi jest szalenie niewygodnie.
Ale na pewno nie chcę rezygnować ze stołu na rzecz wyspy.

O takiej spiżarni, jak narysowałaś, też myślałam i to jest bardzo dobry pomysł. Obawiam się, że powody, dla których go odrzuciłam, mogą być uznane za błahe:
- kuchnia, jak i cały dom są słabo doświetlone, zrobienie takiej zabudowy jeszcze bardziej ograniczy dostęp światła;
- kuchnia ma teraz ładny, regularny kształt; jak wykroję z niej spiżarnię, to się zrobią takie podoklejane komórki.

Mówiłam, że powody są idiotyczne
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:10, 08 gru 2017

Do góry
Na piecu przysiadły ptaszyny.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:06, 08 gru 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:04, 08 gru 2017

Do góry
mrożone lukrowane róże, można się częstować

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:59, 08 gru 2017

Do góry
tak było bo po śniegu nie ma już śladu

Dwa ogrody 20:54, 08 gru 2017

Do góry
Mirko, róże wykopywałam wcześniej. ND przycięłam, bo za szeroka dołem była, musiałam odkryć nieco cisy. Nie wiem, jak przeżyje ten zabieg U mnie to jest najzdrowsza róża.

Najbardziej chorował MrsJL, zarażał pozostałe i został zniszczony. Zaraził Louis Odier, a ponieważ też już była za duża do tego miejsca, przesadziłam ją w środku lata. Przycięłam na metr, myślę, że się przyjęła, bo łodygi ma cały czas zieloniutkie, ale pędów nowych już nie wypuściła. Czy słusznie myślę, okaże się wiosną.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:52, 08 gru 2017

Do góry
ten wilczomlecz nawet z pod śniegu świecił

budleje nadal zielone

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:49, 08 gru 2017

Do góry
Jolu, Małgosiu, Urszulko dziękuję za miłe wpisy . Mało kto się wpisuje, chociaż zagląda wiele osób ( czasem sprawdzam ilość wyświetleń)

Dla Was bukiecik

...uDany ogród 20:48, 08 gru 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowite zdjęcie księciunia

Sylwuś dziękuję, ale musze w końcu kupić statyw może będą lepsze. Niestety nie załapałam się na super księżyc, bo go zwyczajnie nie było widać , ale wczoraj na chwilkę się pokazał i mam . Oto on specjalnie dla Ciebie!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:47, 08 gru 2017

Do góry
sroczka kaszkę warzyła.....ciekawe od czego to przysłowie się wzięło?

nigdy w pojedynkę , zawsze kilka sztuk na raz przylatuje
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:43, 08 gru 2017

Do góry
Zrobiłam od nowa dekorację w szklanych wazonach.

Sezon 2017 u Hanusi 20:25, 08 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Haniu ale odmiana
w zyciu bym nie wymyslila, ze finska laznia taki kolor ma

To jest łaźnia w trakcie kąpieli czyli zaparowana, i mgła jak mleko!
Nad morzem aktualnie taka mgła.

Podmiejski ogródek 20:18, 08 gru 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A plan jest taki:

(zamiast zwykłego painta mam teraz jakiegoś 3D - nie znoszę go!)

Stół postawiony równolegle do okna. Z dwóch stron siedziska: jedno przylepione do ściany, a drugie do wyspy. Wyspę można obejść z dwóch stron.

Tak sobie patrzę i wychodzi mi, że przeniesienie mebli na druga stronę świetnie połączyłoby ciąg roboczy ze schowkiem.
Opcja 1 na czerwono

Stół można by wpasować w to okno na wprost drzwi. Na wyspach się nie znam. A tak w zasadzie, to po co Ci ona?

Opcja 2 Czy ta kuchnia ma 16 m2? Jeśli jest faktycznie taka duża, to kombinowałabym z wyodrębnieniem jej kawałka na 3 m2 spiżarni, a stół ustawiłabym równolegle do wejścia. I masz święty spokój ze sprzątaniem.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 08 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie już świąteczne akcenty, a jak u Was?
Ten oparty wianek jest naprawdę duży. Wszystko sama zrobiłam, najpierw podkłady pod wianki z traw ogródkowyh, później obłożyłam je różnymi gałązkami. Powędrowały tam też szyszki , owocostany z pnącej róży, żeby wzmocnić wyrazistość tej dekoracji dodałam kilka czerwonych kokard.

Pięknie na tej białej ławeczce mikołajki słodkie i fajnie wyszło z czerwonymi kokardami.
Basia - Mój Świat 19:59, 08 gru 2017

Do góry
stroik do salonu

Podmiejski ogródek 19:56, 08 gru 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A plan jest taki:

(zamiast zwykłego painta mam teraz jakiegoś 3D - nie znoszę go!)

Stół postawiony równolegle do okna. Z dwóch stron siedziska: jedno przylepione do ściany, a drugie do wyspy. Wyspę można obejść z dwóch stron.

Asia zrobiłabym na odwrót: zlew i wszystkie szafki tam gdzie sciana z oknem zakręcajaca az do twojej wymyślonej zabudowanej szafy. fajniej będzie patrzeć z leżanki na okno niż mi je za plecami. wiem przenoszenie rur z wodą i kanalizacją przeraża ale odległość nie jest bardzo duża. mniej wiecej tyle miałam w tym mieszkaniu o którym Ci kiedyś pisałam w którym z kuchni pokój robiłam i przenosiłam kuchnie do salonu. Ewentualnie "krótsza droga" do zrobienia by była gdyby zrobić zlew w wyspie w tym moim pomyśle.
decyzja jest ciężka ale fizycznie tylko dla wykonawcy ja popłynęlam i polecam Ci to
poza tym blat-parapet jest poprostu genialnym rozwiązaniem i masz naturalne światło przy pracy.
Basia - Mój Świat 19:42, 08 gru 2017

Do góry
Wyżywałam się wczoraj trochę
to wianek na drzwi w dwóch wersjach

i wianki na hol

Nasze storczyki 19:36, 08 gru 2017

Do góry
Cymbidium zakwitło w połowie listopada. Przeniosłam wtedy donicę do ciepłego pomieszczenia biurowego.
A w tej chwili znowu stoi w chłodzie, przy oknie, bo trzeba było postawić choinkę. Kwiaty są nadal świeże.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies