Gosiu, dziękuję. Jeszcze tujki małe, to robię trochę z niższej perspektywy fotki, by domów sąsiadów nie focić. Ale urosną kiedyś. Za to trawka, tulipanki, żurawki cieszą. Rok temu tulipanów miałam mniej. Jesienią dokupiłam.
U nas zawsze jest do tyłu:najpierw tulipanki, potem rodki, róże, trawy ...
Rok temu rododenron Nova Zembla tak mi się spóźnił, że wszyscy już zapomnieli o nich, a mój kwitł razem z różami... Przyroda jest nieprzewidująca
Ewa, u mnie całe trzy rabaty jeszcze...
Tak, tak, psze pani. Panią miałam na myśli Różami już czarujesz. Południe chcesz przegonić
To prawda. Potem to samo z rododendronami, różami, trawami.
A potem na północy coś przychodzi szybciej: mrozy i dluga zima.
Życie nierówno dzieli sprawiedliwość ...
Ewa, zmotywowalas mnie ogorkami. Idę siać na wacik.
Łucja, okryłam duzo i dobrze zrobiłam, niestety nie wszystko przetrzymalo Później napiszę dokladniej o stratach.
Myślę na razie gdzie tę Olę posadzić jak wiatr ustąpi to polatam z nią po działce i dopiero wtedy zdecyduję.
U mnie rośliny dopiero w ub roku były kupowane więc dzielenie to niekoniecznie jeszcze ale wiele będe mogła, tylko niech wreszcie będzie można
I jak napisała Frezja, niech tak zostanie
Kasiu tych tulipanów mam chyba 10 sztuk, pozaznaczam sobie kokardką i wykopię. szkoda by bylo je stracić
Wiosna do bani to chociaż te biedne tulipanki muszą za gwiazdy robić
OK, ranking zrobię ale w tym roku to przypadki rządzą tulipanami Kwitną jak chcą albo jak im pogoda pozwala
Ja na szczęście trochę zakupów w doniczkach trzymam to też chowalam do garażu, samochód musiał być na zewnątrz - miejsca nie starczyło
No, jak w obozie uchodźców. Trafne określenie widoku.
Ja okrylam ogrodowe i lilie. I wiaderka mi się skonczyly.
Przy poprzednich przymrozkach tekstylia nie pomogly, to nawet się nie fatygowalam.
Mam nadzieję, ze juz teraz będzie lepiej. Choc do 15-go jeszcze trochę.
Nie z rękawa bo ja wygodna jestem, tylko Iwonko z mojego kapownika gdzie dosłownie wszystko zapisane mam ja też dużo poznaję i testuję nowych odmian u siebie co roku